6949256666 press@keysmash.gr

170 τετραγωνικά (MOONWALK) 6ος χρόνος||από 4/10 – ΘΕΑΤΡΟ ΙΛΙΣΙΑ

keysmash powered by dycode

ΘΕΑΤΡΟ ΙΛΙΣΙΑ
170 τετραγωνικά
(MOONWALK)
του Γιωργή Τσουρή

6ος χρόνος
||από 4/10

Τα 170 ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΑ, ένα από τα πλέον επιτυχημένα νεοελληνικά κείμενα της τελευταίας δεκαετίας, επιστρέφει στην κεντρική σκηνή του Θεάτρου Ιλίσια, για 6η χρονιά, από 4 Οκτωβρίου, Η παράσταση που χάρισε στον συγγραφέα και ηθοποιό Γιωργή Τσουρή το βραβείο «Δημήτρης Χορν», μετά από 5 σαιζόν, 400 παραστάσεις και 75,000 θεατές, παίρνει μια ακόμα παράταση για έναν περιορισμένο αριθμό παραστάσεων. Άφθονο γέλιο και δράση, σε ένα οικογενειακό «ρινγκ» 170 τετραγωνικών. Την σκηνοθεσία υπογράφει ο Γιώργος Παλούμπης.

Η παράσταση, με  άξονα το εδώ και το τώρα της Ελλάδας, ξεδιπλώνει μια ιστορία με πολύ αγωνία, χιούμορ και σκληρό  ρεαλισμό, που συνδυάζει έντονες κωμικές και δραματικές στιγμές. Μια τραγωδία «για όλη την οικογένεια», με πρόσωπα της διπλανής μας πόρτας και καταστάσεις ακραίες και συνάμα αναγνωρίσιμες.


Το έργο «170 Τετραγωνικά» αποτελεί μαζί με το «Μακριά από παιδιά», και τον «Χαρτοπόλεμο», τα τρία έργα της δραματικής τριλογίας «Πατρική εστία – Οικογένεια στην Ελλάδα του σήμερα». Η τριλογία είναι δημιούργημα του θεατρικού οργανισμού MA NON TROPPO των Γιωργή Τσουρή και Βάλιας Παπακωνσταντίνου, που συμπλήρωσε πέρσι δέκα χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας στην θεατρική σκηνή της Αθήνας.

Λίγα λόγια για το έργο:

Σε μια μικρή επαρχιακή πόλη της Ελλάδας, ο θάνατος του πατέρα, ξαναφέρνει κάτω από την ίδια στέγη δύο αδερφές που έμεναν μακριά. Σκληρές αντιθέσεις και διαφωνίες, δημιουργούν μια έκρυθμη κατάσταση ανάμεσα στη μικρή εγκυμονούσα αδερφή, τον σύντροφό της και τη μεγάλη αδερφή, η οποία επιστρέφει στο σπίτι μετά από πολυετή απουσία με σκοπό να το πουλήσει.

Μια απογευματινή επίσκεψη – βόμβα, θα φέρει αντιμέτωπους όλους τους αντιήρωές μας με το παρελθόν, το παρόν και κυρίως το μέλλον τους, και θα εκτροχιάσει με κωμικό και απρόσμενο τρόπο την ήδη ασταθή πορεία τους. Κρυμμένα μυστικά, απανωτές ανατροπές και εκκωφαντικές αποκαλύψεις συνθέτουν έναν οικογενειακό συναισθηματικό ντέρμπυ κορυφής. Πόσα νομίζεις ότι ξέρεις για τους πιο κοντινούς σου ανθρώπους; Ποιος θα μείνει όρθιος στο τέλος;

Το αίμα νερό δε γίνεται, αλλά όταν το αίμα βράζει…

170 ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΑ

Συγγραφέας: Γιωργής Τσουρής

Σκηνοθεσία: Γιώργος Παλούμπης

Δραματουργική επεξεργασία:
Γιώργος Παλούμπης – Βάλια Παπακωνσταντίνου

Μουσική – Video εγκατάσταση: Γιωργής Τσουρής

Βοηθός σκηνοθέτης: Γιωργής Τσουρής

Σκηνικά: Κωνσταντίνα Μαρδίκη – Έλλη Παπαδάκη

Κοστούμια: Βασιλική Σύρμα

Φωτισμοί: Σεμίνα Παπαλεξανδροπούλου

Φωτογραφίες: Ανδρέας Παπακωνσταντίνου / Βάσια Αναγνωστοπούλου

Παίζουν:

Ήβη Νικολαΐδου

Θανάσης Ζερίτης, Λυδία Γιαννουσάκη, Αγγελική Γρηγοροπούλου

και ο

Γιωργής Τσουρής

Πρόγραμμα παραστάσεων (από 4/10)

Παρασκευή (ΛΑΪΚΗ) στις 21:00

Σάββατο στις 21:00

Κυριακή στις 18:00

Διάρκεια παράστασης: 95’ χωρίς διάλειμμα

Θέατρο Ιλίσια

Παπαδιαμαντοπούλου 4,Ιλίσια, Αθήνα

Τηλ.: 2107210045

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ

https://www.more.com/theater/170-tetragonika

more.com και στα ταμεία του θεάτρου

Οργάνωση – Επιμέλεια: Νικηφόρος Βαλτινός

Παραγωγή: Θέασις Δράσεις Πολιτισμού

Please follow and like us:
Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
LinkedIn

0 Comments