6949256666 press@keysmash.gr

Athens Comedy Festival 2023

keysmash powered by dycode

Το τριήμερο 12, 13 και 14 Μαΐου πραγματοποιήθηκε το Athens Comedy Festival, σε τρεις χώρους στην περιοχή του Βοτανικού. Στο θέατρο Άβατον, στο Βοτανικός Live Stage και στο Βοτανικός Plus. Είκοσι δύο παραστάσεις σε τρις βραδιές, με εβδομήντα κωμικούς να συμμετέχουν! Δυστυχώς, όπως είναι αντιληπτό, δεν μπορούσαμε να είμαστε σε όλες τις παραστάσεις. Κάναμε ό,τι μπορούσαμε και είδαμε τέσσερις από αυτές, τις οποίες θα σας παρουσιάσουμε.

athenscomedy2314

Παρασκευή 12 Μαΐου στο θέατρο Άβατον και στις οκτώ το βράδυ είδαμε τη νέα παράσταση του Blink Mike, με τίτλο «Φτωχός Μπλινκ Τίμιος». Μετά το τρίτο κουδούνι του θεάτρου τα φώτα έσβησαν και το “The Helion” των Judas Priest ακούστηκε από τα ηχεία… Στη σκηνή ανεβαίνει ο Νίκος Τραγάκης, ο οποίος άνοιξε την παράσταση. Δυνατά αστεία, αυτοσαρκασμός και πολλά γέλια! Για περίπου δέκα λεπτά ο Νίκος ζέστανε ακριβώς όπως έπρεπε το κοινό και όπως του είπα, μετά την παράσταση, «Αν ξεκινάς με Priest, δεν χάνεις…». Στη συνέχεια ανεβαίνει ο Blink Mike στη σκηνή και roastάρει για λίγο τον Νίκο (πέσανε πολλά γέλια, αλλά δεν θα αποκαλύψω το αστείο…) και για περίπου πενήντα λεπτά μας παρουσίασε το καινούργιο του υλικό, με αιχμηρά αστεία και τρομερά punch line, με τα οποία δεν γίνεται να μη γελάσεις! Ψαχτείτε λίγο στο YouTube και βρείτε την πρώτη του σόλο παράσταση, με τίτλο «Κανονικά Απαγορεύεται».

Αφού τελείωσε η πρώτη παράσταση, θα έπρεπε να περιμένουμε λίγο, για τα απαραίτητα «σεταρίσματα», για να ετοιμαστεί η επόμενη. Ένα ρεσιτάλ αυτοσχεδιαστικής κωμωδίας από τους Take Five, οι οποίοι αποτελούνται από τους Στέλιο Ανατολίτη, Παναγιώτη Κούδα, Ειρήνη Ξυγκάκη, Κωνσταντή Μπίτση, Παναγιώτη Καλομάνα και Άννα Πατρικίου. Εξαιρετική παράσταση, με παιχνίδια με το κοινό, αλλά και αυτοσχεδιαστικά αστεία που ακούστηκαν μόνο εκείνη τη βραδιά και δεν πρόκειται να ξανακουστούν ποτέ! Πραγματικά, γελάσαμε με την καρδιά μας και φύγαμε με πόνο στους κοιλιακούς! Βέβαια, το γέλιο ήταν δεδομένο, γιατί κατά την είσοδο του κοινού στο θέατρο, ο Στέλιος Ανατολίτης και ο Παναγιώτης Καλομάνας έκαναν ταξιθεσία, με τον Στέλιο να λέει στο κοινό «Περάστε στο μπαρ. Προλαβαίνετε να μεθύσετε»…

athenscomedy2315

Σάββατο 13 Μαΐου, βρεθήκαμε στο Βοτανικός Plus, όπου είχε Logopaignia Fight Night! Δίωρο με συνεχόμενα αστεία από είκοσι πέντε κωμικούς δεν χάνεται. Διαγωνισμός λογοπαιγνίου λοιπόν. Είχαμε τους κωμικούς Άγγελο Σπηλιόπουλο, Πάρι Ρούπο, Άλεξ Κένσιν Αποστολόπουλο, Άγγελο Κυριακίδη, Κώστα Κρύο, Μελίνα Κόλλια, Αλέξανδρο Πασπαρδάνη, Απόλλωνα Γαρπόζη, Δήμητρα Νικητέα, Οδυσσέα Ντενίζ Ουρέμ, Κωνσταντή Μπίτση, Μάριο Δημητρόπουλο, Βαγγέλη Αναστασίου, Αριστοτέλη Ρήγα, Μαρία Κουφομανώλη, Παναγιώτη Κούδα, Κωνσταντίνο Μπούρα Μπαϊμάκο, Διογένη Παπαδάκη, Αλέξανδρο Χαριζάνη, Ειρήνη Ξυγκάκη, Μιχάλη Σεβαστέρη, Σταμάτη Αθανασάκη, Έμιλυ Ντάνου, Χάρη Νταρζάνο. Τον διαγωνισμό συντόνιζε ο Ηλίας Φουντούλης. Η παράσταση ξεκίνησε με τον Ηλία Φουντούλη να κάνει μια μικρή εισαγωγή και να μας βομβαρδίζει με καλά, αλλά και κακά λογοπαίγνια! Κάπου εκεί άρχισε ο διαγωνισμός. Κάποια στιγμή χάθηκε λίγο η μπάλα με το ποιοι παίξανε και ποιοι περάσανε στον επόμενο γύρο, αλλά η διαχείριση ήταν άψογη και τα γέλια έπεφταν βροχή από εξακόσια άτομα που ήταν μέσα στον χώρο. Νικητής αναδείχθηκε ο Σταμάτης Αθανασάκης, ο οποίος πήρε τα πιο δυνατά χειροκροτήματα και σήκωσε την κούπα! Εντύπωση μου έκανε ότι οι «μετρ» του είδους και φαβορί για τη νίκη, αποκλείστηκαν είτε στον πρώτο γύρο (Άγγελος Σπηλιόπουλος και Αριστοτέλης Ρήγας), είτε στον δεύτερο γύρο (Πάρις Ρούπος). Επίσης, φιναλίστ ήταν ο Αλέξανδρος Πασπαρδάνης, ο οποίος δεν γράφει λογοπαίγνια! Όλοι οι κωμικοί έδωσαν ρέστα και περάσαμε υπέροχα!

Τελευταία ημέρα του φεστιβάλ, Κυριακή 14 Μαΐου, βρεθήκαμε και πάλι στο θέατρο Άβατον, για να δούμε ένα Double Bill με τον Χάρη Νταρζάνο και την Ειρήνη Ξυγκάκη. Ο τίτλος της παράστασης “Keep It Short”. Πρώτος στη σκηνή βγήκε ο Χάρης Νταρζάνος και για περίπου μισή ώρα μας έκανε να γελάσουμε, με πολύ όμορφα bits και punch line, που σε κάνουν να γελάς δυνατά. Δεν έλλειψαν και τα topper βεβαίως. Στα καπάκια η Ειρήνη Ξυγκάκη ανέβηκε στη σκηνή και μας «κέρασε» γέλιο για ακόμα μισή ώρα. Εξαιρετικά κείμενα και πολύ έξυπνα αστεία, με σωστή δομή και με την άνεσή της να είναι εμφανής, αφού είναι «απόφοιτος λυκείου», μια και έχει τελειώσει σχολή υποκριτικής. Ακολούθησε το δεύτερο μέρος της παράστασης όπου, πάλι και οι δύο κωμικοί έπαιξαν από περίπου είκοσι λεπτά και το ευχαριστηθήκαμε πολύ.

Ένα φεστιβάλ το οποίο γίνεται θεσμός και αυτό είναι απαραίτητο. Ο κόσμος έχει ανάγκη να γελάει.

Γιώργος “Dr.P” Παπαντώνης

Please follow and like us:
Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
LinkedIn

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *