6949256666 press@keysmash.gr

DEMONS του Λαρς Νόρεν στο θέατρο Τζένη Καρέζη από τον Οκτώβριο

keysmash powered by dycode

DEMONS

του Λαρς Νόρεν

Θέατρο Τζένη Καρέζη

από 16 Οκτωβρίου

Σκηνοθεσία: Χρήστος Σουγάρης

Με τους

Ιωάννη Παπαζήση, Ιωάννα Παππά, Γιάννη Κουκουράκη και Μαρίζα Τσάρη

Η προπώληση ξεκίνησε! Κάντε κλικ ΕΔΩ

Το DEMONS”, το συνταρακτικό  δράμα του Λαρς Νόρεν, έρχεται στο Θέατρο Τζένη Καρέζη από τις 16 Οκτωβρίου, σε σκηνοθεσία Χρήστου Σουγάρη, με τον Ιωάννη Παπαζήση, την Ιωάννα Παππά, τον Γιάννη Κουκουράκη και την Μαρίζα Τσάρη.

Την παραμονή μιας κηδείας, δύο ζευγάρια συναντιούνται για “χαλαρό” ποτό, σε ένα υπέροχο αστικό loft της Στοκχόλμης. Καθώς η νύχτα εξελίσσεται και υπό την επήρεια του αλκοόλ, οι χαρακτήρες αρχίζουν να προβάλλουν τις απογοητεύσεις για τη ζωή τους, δοκιμάζοντας σταδιακά όλο και πιο σουρεαλιστικά και μοχθηρά κοινωνικά παιχνίδια, με αποτέλεσμα τις μεταξύ τους συγκρούσεις και τη ρήξη με τους προσωπικούς τους δαίμονες.

To “DEMONS” είναι ένα γκροτέσκο, συγκρουσιακό και προκλητικό έργο που σταδιακά κορυφώνεται και αγγίζοντας πιο σκοτεινά εδάφη, για να δοκιμάσει το χιούμορ και την ειλικρίνειά μας.

Το ελκυστικά νοσηρό αυτό αριστούργημα του Λαρς Νόρεν – “εγγονού του Στρίνμπεργκ” για τους Σκανδιναβούς – φέρει όλη την παράνοια της “Στρινμπεργκικής” δραματουργίας, παράλληλα όμως αποκαλύπτεται ως ένα μοναδικό δείγμα μαεστρικού ψυχογραφήματος, φέρνοντάς μας αντιμέτωπους με τα ζητήματα της οικειότητας, της απώλειας, του μισογυνισμού, της ενδοοικογενειακής βίας, του εφησυχασμού, του τραύματος και του άγχους.

Ο Λαρς Νόρεν ήταν ένας από τους σημαντικότερους θεατρικούς συγγραφείς της Ευρώπης, με περισσότερα από 50 θεατρικά έργα στη διαδρομή του, με εμμονή στην παθολογία των δυσλειτουργικών οικογενειών, το έρεβος των οικογενειακών θεσμών και τη σχέση των δύο φύλων. To “DEMONS” είναι ένα από τα πιο εμβληματικά έργα του και έχει παρουσιαστεί σε μερικά από τα μεγαλύτερα θέατρα της Σκανδιναβίας, αλλά και της υπόλοιπης Ευρώπης.

Από το σημείωμα του σκηνοθέτη:

«Μέσα σε εξαιρετικής αισθητικής κλουβιά-loft, νέοι άνθρωποι διαβιούν, απομυζώντας συναισθηματικά,  οικονομικά, αλλά κυρίως ψυχολογικά τους συντρόφους τους. Η βία, κυρίως λεκτική,  είναι καθημερινό φαινόμενο. Κοινωνικές ομάδες και μορφές, απολύτως τακτοποιημένες και λειτουργικές στο “φαίνεσθαι”, αλλά σαθρές, συναισθηματικά αποστεωμένες, βίαιες και δυσλειτουργικές στο “είναι”.

Το σπουδαίο αυτό θεατρικό έργο, αποτελεί μια ιδανική συνθήκη μελέτης της σύγχρονης δυτικής κοινωνίας και των πολιτών της. Μιας κοινωνίας η οποία ευνοεί την ιδιώτευση, την ατομικότητα, την αποξένωση, τη βία και την απάθεια, απέναντι σε οτιδήποτε αφορά τον άλλον. Και όλο αυτό με εξαιρετικά στυλιζαρισμένη αισθητική.»

Χρήστος Σουγάρης

DEMONS

Θέατρο Τζένη Καρέζη

από 16 Οκτωβρίου

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Κείμενο: Lars Noren

Μετάφραση: Γιώργος Δεπάστας

Σκηνοθεσία: Χρήστος Σουγάρης

Σκηνικά – Κοστούμια: Ελένη Μανωλοπούλου

Σχεδιασμός φωτισμών: Αλέκος Αναστασίου

Μουσική: RSN

Live video camera:Πάνος Νικολακόπουλος

Βοηθός Σκηνοθέτη: Σίλια Κόη

Βοηθός Σκηνογράφου: Έμιλυ Κουκουτσάκη

Φωτογραφίες: Ελίνα Γιουνανλή

Graphic design: Indigo Creative

ΔΙΑΝΟΜΗ

Φρανκ: Ιωάννης Παπαζήσης

Καταρίνα: Ιωάννα Παππά

Τόμας: Γιάννης Κουκουράκης

Γκένα: Μαρίζα Τσάρη

Διεύθυνση Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων: Αντώνης Κοκολάκης | kokolakispr@gmail.com

Social Media: Κάλλη Μαυρογένη – ad4art

Παραγωγή: Prime Entertainment

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

από 16 Οκτωβρίου

Τετάρτη στις 20:00

Πέμπτη, Παρασκευή & Σάββατο στις 21:00

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Η προπώληση ξεκίνησε! Κάντε κλικ ΕΔΩ

ηλεκτρονικά στο more.com

τηλεφωνικά στο

211 800 51 41

ΠΑΡΑΓΩΓΗ : Prime Entertainement

Please follow and like us:
Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
LinkedIn

0 Comments