2 υποτροφίες mentoring για καλλιτέχνες 

μoment Creative mentoring: Round 4

Καταληκτική ημερομηνία Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2024

themomentcreative.com

μια πρωτοβουλία της αμκε Ανάμεσα στους Μέρμηγκες

ROUND 4 open call

Μετά από τρεις επιτυχημένους κύκλους με τη συμμετοχή 25 καλλιτεχνών και επαγγελματιών του πολιτισμού, το μoment Creative ανακοινώνει τον 4ο κύκλο συναντήσεων mentoring για 10 καλλιτέχνες. Το πρόγραμμα έχει δημιουργηθεί με στόχο να ενδυναμώσει καλλιτέχνες, υπεύθυνες_ους παραγωγής, όσους έχουν ήδη μια ομάδα έργου ή βρίσκονται στη διαδικασία έρευνας ή υλοποίησης ενός καινούργιου, καθώς και φοιτητές καλλιτεχνικών και δραματικών σχολών. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 1:1 διαδικτυακές ή/και δια ζώσης συναντήσεις αλλά και υβριδικά peer co-working sessions με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες του προγράμματος.

Αναγνωρίζουμε ότι η πρόσβαση στο mentoring δεν είναι δεδομένη καθώς η κάλυψη του κόστους συμμετοχής μπορεί να λειτουργήσει αποτρεπτικά. Για τον λόγο αυτό προσφέρουμε υποτροφία σε δυο καλλιτέχνες οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στο σύνολο των εξατομικευμένων και των ομαδικών συναντήσεων χωρίς χρέωση. Καλλιτέχνες και επαγγελματίες του πολιτισμού που δραστηριοποιούνται εκτός των μεγάλων αστικών κέντρων, φοιτητές και πρόσφατοι απόφοιτοι καλλιτεχνικών σχολών ενθαρρύνονται να αιτηθούν.

Η προσέγγιση είναι πάντα εξατομικευμένη, εμπιστευτική και με πρακτική κατεύθυνση. Κάθε συμμετέχοντας μπορεί να:

1. Συζητήσει θέµατα που αφορούν τη µέχρι τώρα πορεία του και την εξέλιξη αυτής καθώς και να ορίσει ή να επαναπροσδιορίσει στόχους προς υλοποίηση.

2. Ενηµερωθεί και εν συνεχεία να χρησιµοποιήσει εργαλεία και πόρους προς όφελος της επαγγελµατικής του ανάπτυξης. Ενδεικτικά αναφέρουµε χρηµατοδοτικά προγράµµατα, ευκαιρίες εκπαίδευσης, επικοινωνιακές πρακτικές και δικτύωση.

3. Λάβει ένα εξατοµικευµένο πακέτο προτάσεων και εργαλείων που θα αφορά την περαιτέρω επαγγελµατική του εξέλιξη µε βάση τους στόχους που έχει θέσει.

Οι συναντήσεις mentoring πραγματοποιούνται από την Κωνσταντίνα Γεωργίου, δημιουργό του μοment creative και της αμκε ‘ανάμεσα στους μέρμηγκες’.

scholarship ROUND 4 open call

Πρακτικές πληροφορίες

μoment Creative mentoring: Round 4

Απευθύνεται σε καλλιτέχνες και επαγγελματίες του πολιτισμού

Καταληκτική ημερομηνία Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2024

Μέγιστος αριθμός υποτροφιών: 2 άτομα Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 10 άτομα

Επικοινωνία Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επικοινωνήσουν με την Κωνσταντίνα Γεωργίου μέχρι τις 26 Ιανουαρίου στο:towardsmomentcreative@gmail.com γράφοντας στο θέμα Υποτροφία mentoring.

Τί είναι το μoment Creative (μC);

To μoment Creative αποτελεί μια πρωτοβουλία της αμκε Ανάμεσα στους Μέρμηγκες με σκοπό να λειτουργήσει προς όφελος της καλλιτεχνικής κοινότητας, ενθαρρύνοντας την επαγγελματική ανάπτυξη,  τη διάχυση πληροφορίας, τη δικτύωση αλλά και την διασύνδεση καλλιτεχνών από διαφορετικές µορφές τέχνης µε σκοπό την ανταλλαγή ιδεών και τη συνεργασία.

Απευθύνεται σε καλλιτέχνες και επαγγελματίες στον τομέα της οργάνωσης καλλιτεχνικών γεγονότων, σε οποιοδήποτε στάδιο της επαγγελματικής τους πορείας και αν βρίσκονται. Μέσα από 1:1 mentoring αλλά και μέσα από μία σειρά από θεματικά artist meetings το μC επιδιώκει να προσφέρει ένα ευρύ φάσμα χρήσιμων εργαλείων προς κάθε καλλιτέχνη και δημιουργό που επιθυμεί να συνδέσει τη δημιουργικότητα, την καλλιτεχνική πρακτική και τα επόμενα του βήματα στο χώρο της τέχνης.

Μερικές από τις θεματικές που αγκαλιάζει το μC είναι η διοργάνωση και παραγωγή φεστιβάλ σε εσωτερικούς και δημόσιους χώρους, οι συνεργασίες με τοπικές κοινότητες και συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες, η ανάπτυξη μακροχρόνιας σχέσης με το κοινό στο οποίο απευθύνεται κάθε καλλιτεχνικό project, οι διεθνείς συνεργασίες με φορείς και καλλιτέχνες του εξωτερικού, η ενημέρωση για χρηματοδοτικά προγράμματα και η ανατροφοδότηση στη διαδικασία υποβολής αιτήσεων. 

Λίγα λόγια για την Κωνσταντίνα Γεωργίου, δημιουργό του μoment Creative               

Η Κωνσταντίνα γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λάρνακα. Ολοκληρώνοντας σπουδές Σκηνοθεσίας στην Αθήνα, παρακολούθησε μεταπτυχιακό στην Πολιτιστική Διαχείριση και Πολιτική στο πανεπιστήμιο Goldsmiths, στο Λονδίνο. Από το 2007 συνεργάζεται με διεθνείς ομάδες χορού και θεάτρου και επιμέρους καλλιτέχνες, για την πραγματοποίηση των παραστάσεών τους, την περιοδεία και το στρατηγικό τους σχεδιασμό. Έχει αναλάβει την υλοποίηση παραστάσεων σε φεστιβάλ, θέατρα, στον δημόσιο χώρο αλλά και σε νοσοκομεία, φυλακές και σχολεία.

Το 2009 ίδρυσε την εταιρία Ανάμεσα στους Μέρμηγκες μέσω της οποίας συνδημιουργεί και συντονίζει projects με καλλιτέχνες και διαφορετικές τοπικές κοινότητες, παιδιά και ενήλικες, κυρίως στον δημόσιο χώρο, με απώτερο στόχο την ίση πρόσβαση στις τέχνες και την κοινωνία. Την τρέχουσα περίοδο αναπτύσει το [about siblings], ένα project που ερευνά τη σχέση ανάμεσα σε αδέλφια με και χωρίς αναπηρία.  Έχει εκπαιδευτεί σε προγράμματα στον συντονισμό προγραμμάτων κοινωνικής τέχνης  με και για την κοινότητα (OddArts, Manchester), είναι υπότροφος του Peer Learning Group του A New Direction (Λονδίνο) για την καλλιτεχνική συν-δημιουργία με παιδιά και νέους, καθώς και του Atelier for Arts and Production Managers Ελευσίνα – Βηρυτός 2021-22. Πρόσφατα ολοκλήρωσε εκπαίδευση για τον συντονισμό εκπαιδευτικών προγραμμάτων όπου μέσω θεατρικών τεχνικών και αυτοσχεδιασμών,  οι μαθητές μπορούν να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν για κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα.

​Από το 2018, μέσω του μoment Creative δουλεύει σαν artist mentor και διοργανώνει θεματικά artist meetings στην Αθήνα. Εμπνεύστηκε και δημιούργησε το μoment Creative επειδή πιστεύει στη δύναμη της εξατομικευμένης διαδικασίας που προσφέρει το mentoring καθώς δημιουργεί χρόνο και χώρο για να αναπτύξουμε τη δημιουργικότητα μας, την αισθητική και τα επόμενα βήματα μας, είτε επιμελούμαστε μιας ιδέας καλλιτεχνικά, είτε οργανωτικά ή και τα δύο.