Ζεστή και η Κυριακή. Απόγευμα, γύρω στις πέντε και μισή, που ανοίγουν οι πόρτες, με τον κόσμο να προσέρχεται και να αντιμετωπίζει τον ήλιο όπως μπορεί, με την πρώτη μπάντα, τον Μάριο Πολίτη και τους Storytellers, να ανεβαίνουν στη σκηνή και μην χαμπαριάζουν. Ποια ζέστη, μάγκες; Εμείς θα κάνουμε αυτό που ξέρουμε να κάνουμε ΚΑΛΑ. Και ξεκινούν.

politis2314

Παίζουν δικά τους, παίζουν διασκευές, μιλούν με το κοινό, ζητούν την επαφή, την επικοινωνία, την ανταπόκριση. To “Personal Jesus” και το “You Really Got Me” δείχνουν ότι τα γούστα τους είναι πολυποίκιλα. Τα δικά τους τραγούδια, δείχνουν ότι είναι ωραίοι μουσικοί, με συνεχείς ανησυχίες. Ο Μάριος το κουνάει, το διασκεδάζει και παρασύρει μαζί του και τους συμπαίχτες του. Πού παίζουν μετά;

politis2316

How Can I?, Everybody Knows About Me Except Me, Personal Jesus (Depeche Mode), You Really Got Me (The Kinks), Stay, No One Knows (Queens Of The Stone Age), Who Else

politis2315

Επόμενοι στη σκηνή, οι Hemingways. Νέα παιδιά, με ενθουσιασμό, με πείσμα και τσαμπουκά. Ροκίζουν, πανκίζουν, βαράνε με πάθος, βαράνε με δύναμη. Ο τραγουδιστής εμφανίζεται από τη μέση και πάνω γυμνός και ο συνειρμός είναι πάντα καλοδεχούμενος. Να έχουμε και λίγη εβδομηνταΐλα, ναι;

hemingways2316

Παίζουν και κερδίζουν βλέμματα και χειροκρότημα, ζητούν να χειροκροτήσουμε για προηγούμενο και επόμενα σχήματα και συνεχίζουν με τον ίδιο μεγάλο ενθουσιασμό. Κάποια στιγμή μας αναφέρουν ότι θα παίξουν το τελευταίο κομμάτι τους για σήμερα. Μετά το τελείωμα… Παραμένουν στη σκηνή. «Εεε… τελικά έγινε ένα λάθος και έχουμε δέκα λεπτά ακόμα. Να παίξουμε άλλο ένα»; Εννοείται ότι το κοινό ανταποκρίθηκε με θέρμη, αλλά εκεί μάλλον κάτι τσάκισε. Διέκρινα μία ένταση και μία αντίστοιχη αμηχανία, αλλά αυτά πάντα συμβαίνουν και πάντα θα συμβαίνουν. Μόνο η μουσική έχει σημασία. Τα υπόλοιπα… απλά θα συμβαίνουν. Αυτό το συγκρότημα έχετέ το κατά νου. Μόλις ξεκίνησαν να έρχονται τα καλά.

hemingways2314

Sweet Sixteen, Behind The Sun, Long Gone, Buried Inside, Bird Of Prey, Ohm

hemingways2315

Οι Gemma είναι το πρώτο ελληνόφωνο σχήμα που πατά τη σκηνή του Chania Rock Festival. Τους είχα δει πριν καιρό στην Αθήνα και πραγματικά ευχαριστώ εκείνο το κορίτσι που μου έλεγε στο τηλέφωνο «Πρέπει οπωσδήποτε να τους δεις αυτούς εδώ»!

gemma2316

Παίζουν… καθήστε να σας πω… Παίζουν ένα συνονθύλευμα. Δεν υπάρχει κιθάρα στο σχήμα, υπάρχουν όμως λούπες, τρέξιμο Hip Hop, τρέξιμο Drum And Bass, τρέξιμο με Ροκ συναγερμούς και φασαρίες, γυναικεία φωνητικά και τρελό χοροπηδητό. Ο κόσμος αφήνει τις καρέκλες του, πολλοί κοπανιούνται και τούτο εκεί το ξωτικό που έχουν για τραγουδίστρια, δεν αφήνει κανέναν σε χλωρό κλαρί. Συνέχεια θα καλεί, συνέχεια θα φωνάζει όλους εμάς κοντά της, κοντά τους. Απίστευτη χημεία, απίστευτη ατμόσφαιρα και ιδανικός συνδετικός κρίκος για ό,τι έχει συμβεί ως τώρα στο φεστιβάλ και ό,τι έπεται.

gemma2315

Χιόνι, Ίκαρος, Μασέτι, Ποτέ, Δεντρό, Κοντά (feat. Miss Zebra), Δρόμοι, 3,14

gemma2314

Τα Κίτρινα Ποδήλατα έπονται. Μου αρέσουν τα γκάζια τους, μου αρέσει το ύφος τους. Μου αρέσει το ότι έρχονται να παίξουν και είναι σε αρμονία με όλο αυτό που παράγουν και προάγουν.

podilata2315

Ξεκινούν, παίζουν, φωνάζουν, τσιγκλάνε, μας θέλουν παρέα τους. Και ακούγονται καταπληκτικά. Κάποια στιγμή το ελικοπτεράκι θα κάνει την εμφάνισή του και η σκηνή θα πάρει φωτιά. Το “Another Brick In The Wall Part II” σερβίρεται αψόγως άψογα και δένει με το δικό τoυς- και προσωπικό αγαπημένο μου – «Άμα Τα Πάρω». Εμφανισάρα από τους κυρίους με τα yellow bikes και λίγα γράφω. «Αντέχουμε λίγα γκάζια ακόμα»; Ναι, ρε παιχτούρες, ναι!

podilata2316
podilata2314

Ο Παύλος Παυλίδης κοιτάει την ώρα… Είναι έτοιμος, το ίδιο και οι Hotel Alaska. Η Ωραία Ελένη θα είναι τώρα γριά… Μάντολες, φίλες και φίλοι! Γερνάει το παντοτινό σύμβολο του γυναικείου αισθησιασμού; Η μπάντα καταλαμβάνει θέσεις και ξαμολιέται. Τα riff που ακούγαμε πιτσιρικάδες και οι συνειρμοί από ένα καλοκαίρι που δεν ήταν κακό, αλλά μάλλον μπερδεύτηκε, ανάμεσα σε τσακίσεις, πηλίσκους, αποστολές εντός έδρας και το εξωτερικό να επισείεται σαν άλλη Δαμόκλειος σπάθη, για να γίνει γεγονός έξι μήνες μετά. Ο Παυλίδης το διασκεδάσει, οι μουσικοί δίπλα του στέκονται επάξια, ο κόσμος πανηγυρίζει. Σε λίγο το φεστιβάλ θα περάσει στην ιστορία. Και φεύγοντας θα σιγομουρμουρίζουμε μία ημερομηνία. 26 Ιουλίου 2024. Κάτι πάει να σας πει. Κλείνουμε ξενοδοχείο από τώρα;

Κώστας Κούλης

pavlidis2314