Είχαμε καιρό να τον απολαύσουμε. Επιτέλους επέστρεψε στο Παλλάς, στο σπίτι του, όπως το αποκαλεί. Ο διασκεδαστής του μέλλοντος, ο Τάκης Ζαχαράτος, είναι παρέα μας και μαζί του επέστρεψαν οι μουσικοί, τα φαντεζί κοστούμια, τα φτερά, οι περούκες, οι βλεφαρίδες, η Βλαχοπούλου, η Λαίδη, διάφοροι χαρακτήρες της τιβής και της επικαιρότητας και το τάλαντο, το γνήσιο τάλαντο ενός σπουδαίου καλλιτέχνη.

Μία παράσταση στη σκιά του προεδρικού διατάγματος 85/2022 (ΦΕΚ 232/Α/17-12-2022), με το οποίο τα πτυχία καλλιτεχνικών σπουδών εξισώνονται με απολυτήριο λυκείου. Θα θέλαμε πολύ να μάθουμε το όνομα εκείνου που σκέφτηκε και έπεισε και τους άλλους να γίνει κάτι τέτοιο. Θα επανέλθουμε.

takis2314

Γέλασε και γελάσαμε και εμείς. Κάπου, από το πολύ γέλιο, σπάει ακόμα και εκείνος. Το λατρεύω όταν σπάει, γιατί δείχνει πόσο πολύ το ζει όλο αυτό. Δικά του τα κείμενα, δικές του οι επιλογές, δικά του τα υπέροχα κατεβατά. Τρέχει πάνω κάτω τη σκηνή, φωνάζει, ψιθυρίζει, τραγουδά, μιμείται. Μεγάλε, μέχρι και τον Ερντογάν μπορεί να κάνει! Έχει ρίξει τρομερή μελέτη και έχει προσθέσει μπόλικες μιμήσεις στο ρεπερτόριό του. Και εμείς γελάμε. Πιάνουμε τα αστεία του, πιάνουμε τα υπονοούμενα, ξεκαρδιζόμαστε με τα έξυπνα που πετάει.

Ο ίδιος δεν αρκείται μόνο στα κείμενά του. Αυτοσχεδιάζει, τσεκάρει φάτσες από κάτω. Έχει έλθει η Μοιραράκη; Για κάτσε να της απευθυνθούμε και να την κάνουμε και κείνη μέρος του show. O Ζαχαράτος είναι μία γιορτή χωρίς τέλος. Η ορχήστρα του τον στηρίζει διακόσια τα εκατό, παίζοντας ένα σωρό τραγούδια και αποδίδοντας με άνεση. Ο ίδιος εκφράζει τη λατρεία του για τη Ρένα Βλαχοπούλου και τη Ζωζώκα (ΜΙΑ είναι η Ζωζώκα), πετώντας συνεχώς ατάκες με το ύφος και το μπρίο τους και χώνοντας πεντακόσιες τόσες λέξεις σε μία ανάσα. Ταχυγλωσσία και χιούμορ συνθέτουν ένα πακέτο πολύ ελκυστικό.

takis2316

Προσπαθώ να θυμηθώ τα αστεία που είπε. Πρακτικά αδύνατον. Είναι τόσα πολλά. Μέχρι να θυμηθώ το προηγούμενο, πάει το επόμενο. Η παράσταση είναι επιθεωρησιακού χαρακτήρα και μοτίβου, με τον ίδιο να σχολιάζει μέσω δημοφιλών τηλεοπτικών σειρών, να μεταμφιέζεται στους πρωταγωνιστές και τις πρωταγωνίστριές τους, να πατάει το κουμπί για να ανάψουν όλα τα φώτα στο Παλλάς. Κάποια στιγμή, ενώ σατιρίζει εκείνες τις ατελείωτες μπενχουρικές διαφημίσεις μηχανισμών που καθαρίζουν το νερό της βρύσης, μας λέει πως το πληροφόρησαν πως απόψε βρίσκεται και ο διευθυντής μίας από αυτές τις εταιρείες στο θέατρο. Ευχαριστεί από του βήματος για την καλή διάθεση και εύχεται τα καλύτερα. Η σάτιρα προϋποθέτει ανοιχτά αυτιά και μυαλά. Αλλιώς καραδοκούν οι Σάσες του ντουνιά.

Ο Τάκης υποκλίνεται στο κοινό, σε ένα γεμάτο υπέρ-χώρο. Εισπράττει χειροκρότημα για τρεις ζωές. Θα επιστρέψει. Θα γράψει καινούργιες ιστορίες και θα επιστρέψει για να μας τις σερβίρει. Θα είναι πάντα εδώ, να κάνει τον κόσμο να ξεχνιέται για δύο και βάλε ώρες. Θα μας κάνει να γελάμε, χωρίς κανένα προσποιητό φτιασίδι. Θα είναι πάντα κοντά μας. Ο περφόρμερ από ένα άλλο σύμπαν. Πολλά μπράβο στον ακούραστο Ζαχαράτο, πολλά μπράβο στους μουσικούς. Ανυπομονούμε για την επόμενη φορά.

Κώστας Κούλης

takis2315

Αυτή τη φορά θα εξάρω τον κόσμο που ήλθε στο Παλλάς. Ευγενέστατο κοινό, χωρίς παραφωνίες, χωρίς τους γνωστούς που δεν ξέρουν ή δεν επιθυμούν να ξέρουν πώς να φερθούν σε ένα χώρο σαν το Παλλάς.

Κείμενα – Σκηνοθεσία: Τάκης Ζαχαράτος

Ενορχηστρώσεις: Δημήτρης Δημόπουλος

Σκηνική Επιμέλεια: Δημήτρης Παπάζογλου

Σκηνικά: Χαρά Τσουβαλά

Φωτισμοί: Περικλής Μαθιέλλης

Φωτογραφίες: Μαρία Σαλταούρα

Trailer & Videos: Μιχαήλ Μαυρομούστακος

takis2317

Παίζουν οι μουσικοί:

Πιάνο – Δημήτρης Δημόπουλος

Ηλ. Κιθάρα – Τόλης Καρασερίδης

Μπουζούκι – Νίκος Γεωργακόπουλος

KeyboardsΒαλάντης Κουσκούς

Ηλ. Μπάσο – Αλμπέρτος Οικονόμου

Τύμπανα – Γιάννης Κριτούλης

Τενόρο Σαξόφωνο – Τάκης Δρακόπουλος

Τρομπέτα – Γιάννης Μωραΐτης

Τρομπόνι – Ανδρέας Κολπονδίνος

3 ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

Παρασκευή 26 Μαΐου, στις 21:00

Σάββατο 27 Μαΐου, στις 21:00
Κυριακή 28 Μαΐου, στις 20:00

Διεύθ. Επικοινωνίας & Προβολή: Όλγα Παυλάτου