Τρίτη σόλο παράσταση του Στέλιου Ανατολίτη, με τίτλο «Κανονική Δουλειά». Η παράσταση ξεκίνησε με έναν κωμικό από τη Θεσσαλονίκη, τον Χρήστο Αράπογλου, ο οποίος ζέστανε το κοινό για περίπου δέκα λεπτά. Εξαιρετικά κείμενα, ειδικά όταν ανέφερε για τις Κυκλάδες, όπου ως Κυκλαδίτης στην καταγωγή, πέθανα στο γέλιο! Πολύ ωραία beat, με έξυπνα punch line και πολλά γέλια από το κοινό. Αμέσως μετά ανέβηκε στη σκηνή ο Στέλιος Ανατολίτης, ο οποίος έδωσε ρέστα! Πραγματικά είναι μια παράσταση που κανείς δεν πρέπει να χάσει. Και είναι ευκαιρία. Πήρε παράταση για όλο τον Δεκέμβριο. Να πάτε, δεν θα χάσετε! Κορυφαία αστεία, καμένα λογοπαίγνια, αλλά και ένα φινάλε με κιθάρα και πολύ γέλιο.

anatolitis2214

Υπήρξε το παραδοσιακό δεκάλεπτο διάλλειμα, ενώ στη συνέχεια ο κωμικός ξεκίνησε με μια ανάγνωση από το βιβλίο του, κατά τη διάρκεια της οποίας επίσης ρίξαμε άπειρο γέλιο. Γέλασε και ο ίδιος ο κωμικός με κάποια σαρδάμ που έκανε, καθώς και με ένα λάθος punch line – είπε αυτό του επόμενου αστείου – και απλά έκανε ένα ωραίο reverse αλά Jim Currey στο Ace Ventura και το είπε σωστά. Η αλήθεια είναι ότι το ευχαριστηθήκαμε πολύ και περάσαμε μία τέλεια βροχερή βραδιά. Μετά το τέλος της παράστασης ο Στέλιος Ανατολίτης τα μάζεψε και ήρθε στο φουαγιέ του θεάτρου, γνώρισε από κοντά τον κόσμο που είχε μείνει (τον γνωρίσαμε κι εμείς από κοντά) και υπέγραψε τα βιβλία του για όσους ενδιαφέρονταν. Να σημειώσουμε λοιπόν ότι ο Στέλιος Ανατολίτης έχει γράψει δύο βιβλία, τα «Κολέαμος: Κινούμενη Άμμος» και «Κολέαμος: Τερμίτες», τα οποία κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Χρονικό. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα https://www.stanatolitis.com/ καθώς και την ιστοσελίδα https://www.chronico.gr/ για περισσότερα. Επίσης ο Στέλιος Ανατολίτης κάνει και δύο από τα καλύτερα podcast, κατά την άποψή μου, στην Ελλάδα. Το «Χημεία μου και μία σου» (ναι έχει σπουδάσει στο Χημικό του ΑΠΘ) και το «Μαρμελάδα Φράουλα», μαζί με τον επίσης καταπληκτικό κωμικό Χάρη Νταρζάνο. Τέλος, ο Στέλιος Ανατολίτης, μέσα στην πανδημία, κυκλοφόρησε και δύο μουσικά άλμπουμ. Ναι, ο κωμικός παίζει καταπληκτική κιθάρα, παίζει σαν δεξιόχειρας, ενώ είναι αριστερόχειρας και παραξενεύτηκε όταν του είπα ότι και ο Gus G είναι επίσης αριστερόχειρας. Η απάντηση που έλαβα ήταν «Σοβαρά; Και έχει απίστευτο δεξί»!

anatolitis2215

Έχοντας δει (δυστυχώς στο YouTube) τις δύο προηγούμενες σόλο παραστάσεις του Στέλιου Ανατολίτη, μου έκανε εντύπωση, κατά τη διάρκεια της παράστασης, ότι δεν αναφέρθηκε καθόλου στο πρόβλημα υγείας που έχει, όπως έκανε στα «Μάχες με Νεραΐδες» και «Χάπι», αλλά στο φινάλε κατάλαβα το γιατί. Στο τέλος μας είπε ότι είναι το πρώτο του σόλο, από το οποίο φεύγει με χαρά και όχι κουρασμένος ψυχικά και σωματικά, όπως συνέβαινε στις προηγούμενες παραστάσεις.

Πάντα πεθαίνω στο γέλιο όταν «ροπιάζει» και βγάζει νεύρα, είτε επί σκηνής, είτε στα podcast και στα βίντεο. Αντιθέτως, στην πραγματικότητα, είναι ένα πολύ ήρεμο παιδί και αυτό φαίνεται αμέσως.

Γιώργος “Dr. P” Παπαντώνης

Πότε: Κάθε Τετάρτη στις 21.15
Εορταστική παράσταση: Κυριακή 25 Δεκεμβρίου στις 20:00
Πού: Θέατρο Alhambra
Τιμή: 12€ (Γενική Είσοδος), οι πρώτες 30 θέσεις 10€.
Προπώληση: ticketplus.gr: https://www.ticketplus.gr/event/kanoniki-douleia/
Κρατήσεις: 2102203000 – 2103412313

Φωτογραφίες: Σπύρος Περδίου
Επικοινωνία: Χρύσα Ματσαγκάνη