Θάνος Μικρούτσικος

~ Τους προβολείς στήσε ~

Μία ξεχωριστή βραδιά με μουσικές και τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου

από το θέατρο

Τραγουδούν | Ρίτα Αντωνοπούλου, Φοίβος Δεληβοριάς, Χρήστος Θηβαίος, Κώστας Θωμαΐδης

Συμμετέχει η Ρένια Λουιζίδου

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών – Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη

Πέμπτη 30 Νοεμβρίου

c4a62e12 ae48 2bc3 63a7 4d3b6c3c3916

Μουσικές και τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου από το θέατρο θα πλημμυρίσουν το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου σε μία μεγάλη συναυλία – αφιέρωμα υπό τον τίτλο “Τους προβολείς στήσε”.

Ο εμβληματικός Έλληνας δημιουργός αγαπούσε βαθιά το θέατρο και έντυσε με τη μουσική του πολλές ιστορικές θεατρικές παραστάσεις από αρχαίο δράμα ως μιούζικαλ, καμπαρέ, επιθεωρήσεις και θέατρο για παιδιά υπηρετώντας πάντα την αρχή του ότι στο θέατρο «είναι αδιάρρηκτη η σχέση μουσικής και παράστασης». 

Πολλά από τα τραγούδια αυτά πέταξαν και μακριά από το θεατρικό σανίδι  κατακτώντας το κοινό, όπως η «Ελένη», το «Άννα μην κλαις», η «Μπαλάντα του Ξεσηκωμού», το «Επέστρεφε», το «Μηδέν»,  αλλά και πολλά πολλά άλλα.

Μουσικές που άφησαν ιστορία στο θεατρικό σανίδι

Από τη δεκαετία του ΄70  που εμφανίστηκε στον χώρο της μουσικής, ο Θάνος Μικρούτσικος έγραψε συμφωνικά έργα, όπερα, μουσική για θέατρο και κινηματογράφο και μερικά από τα σημαντικότερα σύγχρονα ελληνικά τραγούδια. Δημιουργίες που τραγουδήθηκαν από τους μεγαλύτερους ερμηνευτές της χώρας, αλλά κυρίως από τα χείλη του κοινού. Τα τραγούδια του αγαπήθηκαν, ταυτίστηκαν με τις χαρές, τις λύπες, τα οράματα και τις προσδοκίες όλου του κόσμου.

Στις 30 Νοεμβρίου στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη, θα ακούσουμε τραγούδια που γράφτηκαν για το θέατρο για ιστορικές παραστάσεις όπως: «Συντροφιά με τον Μπρεχτ» σε σκηνοθεσία Ζυλ Ντασέν, «Φουέντε Οβεχούνα» σε σκην. Γιώργου Μιχαηλίδη, «Ο γέρος της Αλεξάνδρειας» σε σκην. Ανρί Ρονς, «Βίκτωρ Βικτώρια» σε σκην. Γιώργου Ρεμούνδου, «Δον Κιχώτη» σε σκην. Γιώργου Κιμούλη,  «Αρχοντοχωριάτη» σε σκην. Θέμη Μουμουλίδη, «Η στρίγγλα που έγινε αρνάκι» σε σκην. Φωτεινή Μπαξεβάνη και τις επιθεωρήσεις του Λάκη Λαζόπουλου κ.ά. Μουσικές που έντυσαν στίχους του Κωνσταντίνου Καβάφη, του Μάνου Ελευθερίου, του Μπάμπη Τσικληρόπουλου, της Αγαθής Δημητρούκα, του Οδυσσέα Ιωάννου και πολλών άλλων.

Στη συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, τη μουσική διεύθυνση της ξεχωριστής βραδιάς θα έχει ο Θύμιος Παπαδόπουλος, ο άνθρωπος που ο Θάνος Μικρούτσικος τον αποκαλούσε alter ego του. Θα τραγουδήσουν η Ρίτα Αντωνοπούλου, ο Φοίβος Δεληβοριάς, ο Χρήστος Θηβαίος και ο Κώστας Θωμαΐδης ενώ ανάμεσα στις νότες, κείμενα θα διαβάσει η Ρένια Λουιζίδου.

ad447065 ce42 2331 a0dc 3aea39753b3e

Συντελεστές

Κείμενα | Θάνος Μικρούτσικος, Οδυσσέας Ιωάννου

Σκηνοθετική επιμέλεια | Σεσίλ Μικρούτσικου

Ενορχηστρώσεις-Διεύθυνση ορχήστρας | Θύμιος Παπαδόπουλος

Μουσικοί | Γιώργος Κατσίκας (τύμπανα), Δημήτρης Ντούτσουλης (μπάσο), Θοδωρής Οικονόμου (πιάνο), Δημήτρης Αγάθος (τρομπέτα), Τζίμης Σταρίδας (τρομπόνι), Θύμιος Παπαδόπουλος (φλάουτο, κλαρινέτο, σαξόφωνο)

Ηχοληψία | Γιώργος Κορρές, Γιώργος Κολεβέντης

Φωτισμοί | Ανδρέας Κούρτης

Συμπαραγωγή | Cricos Productions – Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Τιμές εισιτηρίων

15 € (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+, πολύτεκνοι) ● 25 € ● 30€ ● 35 € ● 40€ ● 45€ ● 50€

Eισιτήρια

210 72 82 333

www.megaron.gr

https://webtics.megaron.gr/el/events/?eventid=3109

Πληροφορίες

http://www.megaron.gr

https://www.facebook.com/megaron.gr

https://www.instagram.com/megaron_athens/

https://www.youtube.com/user/AthensConcertHall

c6911d3b d742 3aea 7d6f 874511ffd2b5