6949256666 press@keysmash.gr

The Silent Rage – The Serpent Lord

keysmash powered by dycode

Οι The Silent Rage κυκλοφορούν το video clip/single “The Serpent Lord”Το νέο μας video clip/single για το κομμάτι “The Serpent Lord”, μέσα από τον επερχόμενο μας δίσκο “Nuances Of Life”, ο οποίος θα κυκλοφορήσει στις 26 Μάϊου μέσω της Scarlet Records, κυκλοφόρησε σήμερα!

Presave
Preorder

Το video clip σκηνοθέτησε ο Bob Katsionis/Progressive Vision Group.

“The Serpent Lord” είναι το τραγούδι που ανοίγει το νέο μας album, “Nuances of Life”, και ένα από τα πρώτα τραγούδια που γράφτηκαν για το album, αν θυμάμαι σωστά” δηλώνει ο κιθαρίστας και ιδρυτής Νίκος Σιγλίδης. “Μουσικά είναι εμπνευσμένο από μπάντες όπως οι Iced Earth, οι Judas Priest και οι Amon Amarth και συνδυάζει όλα τα στοιχεία που είναι χαρακτηριστικά της κάθε μπάντας. Το main riff είναι ξεκάθαρα επηρεασμένο από Iced Earth της εποχής “Something Wicked this Way Comes”, το ρεφραίν είναι επηρεασμένο κυρίως από Amon Amarth εποχής “Twilight of the Thunder God”, ενώ οι γέφυρες περιέχουν περισσότερο στοιχεία από κλασσικούς Judas Priest. Από την άλλη, οι φωνητικές γραμμές είναι μια μίξη από Iced Earth και Judas Priest καθώς αποτελούν τις πρώτες φωνητικές επιρροές του τραγουδιστή Μιχάλη Ρινακάκη. Στιχουργικά, η όλη έμπνευση έρχεται από την Αιγυπτιακή Μυθολογία σε συνδυασμό με κάποια φανταστικά στοιχεία. Εγώ και ο Μιχάλης Ρινακάκης δουλέψαμε τους στίχους.” σχολιάζει ο Νίκος Σιγλίδης. “Η προσέγγιση για το κιθαριστικό σόλο είχε να κάνει με το Αιγυπτιακό concept σε συνδυασμό με κάποια bluesy licks. Το συγκεκριμένο σόλο ήταν το πρώτο που συνέθεσα και ηχογράφησα για την μπάντα και προσπάθησα να το ταιριάξω με το υπόλοιπο κομμάτι όσο καλύτερα μπορούσα.” προσθέτει ο κιθαρίστας Νίκος Σαρμπάνης. “Παρότι το μεγαλύτερο μέρος του κομματιού βασίζεται στην Αιγυπτιακή Μυθολογία, οι στίχοι καταλήγουν να έχουν διάφορες ερμηνείες! Η αιώνια μάχη μεταξύ καλού και κακού, η διαρκής αναζήτηση για σωτηρία, το ατελείωτο ψάξιμο για νόημα και ελπίδα, η επιθυμία για ισορροπία, και η λίστα συνεχίζεται… Συχνά γράφω στίχους με διάφορα επίπεδα ώστε ο κάθε ακροατής να μπορεί να δώσει τη δική του ερμηνεία.”, προσθέτει ο τραγουδιστής Μιχάλης Ρινακάκης. “Αυτό είναι επίσης το πρώτο τραγούδι που ακούμε την “The Legionnaires Choir Ensemble”,  που είναι βασικά ένα σύνολο ανθρώπων για gang φωνητικά, μια ιδέα που είχε ο Μιχάλης Ρινακάκης. Ένα νέο στοιχείο για εμάς και είναι εδώ για να μείνει!” προσθέτει ο Νίκος Σιγλίδης.
Το εξώφυλλο είναι δημιουργία του Γιάννη Νάκου της Remedy Art DesignΣε παραγωγή Fotis Benardo (Nightfall, Septicflesh, Melechesh) στα Devasoundz Studios (Αθήνα) και mastering του Γιώργου Νεραντζή (Pain Of Salvation, Abbath, Nightrage), το «Nuances Of Life» θα κυκλοφορήσει στις εξής μορφές:-βινύλιο (περιορισμένη έκδοση)-digipak CD-ψηφιακά.

Παρακάτω, μπορείτε να διαβάσετε το Δελτίο Τύπου της δισκογραφικής εταιρείας: «Οι The Silent Rage επιστρέφουν επιτέλους για να παραδώσουν το άψογο, βαρύ, ισχυρό, μελωδικό power metal τους.Το «Nuances Of Life» συνδυάζει τον χαρακτηριστικό ήχο του κλασικού metal, γεμάτο με λαμπερά riff και εντυπωσιακές μελωδίες, σε συνδυασμό με πιασάρικες και εκρηκτικές φωνητικές γραμμές – χάρη στον εκπληκτικό νέο frontman, Μιχάλη Ρινακάκη. Στιχουργικά, το «Nuances of Life» ασχολείται με τη διάδοση των βαθύτερων, καλά κρυμμένων ανθρώπινων συναισθημάτων: ιστορίες για πανίσχυρους ήρωες και μακρινές χώρες καθώς και καθημερινά θέματα που αφήνουν μια βαθιά ουλή στην καρδιά μας. Ετοιμαστείτε για μια ασταμάτητα συναρπαστική εμπειρία headbanging!»


“Nuances Of Life” tracklist:
The Serpent Lord
Code of Destruction
Carve Your Rage
Crows Fly Back
Another Fallen Dreamland (feat. Stu Block/Into Eternity & ex Iced Earth)
Scarlet Dawn (feat. Harry “The Tyrant” Conklin/Jag Panzer & The Three Tremors)
The Man In The Mirror
Exhaling Fear
Ghost Of A Wayward God
Black Monday (feat. Bob Katsionis/Stray Gods & ex Firewind)
Nuances Of Life
Defy The Headhunters (CD bonus track)

The Silent Rage:
Μιχάλης Ρινακάκης – φωνητικά
Νίκος Σιγλίδης – κιθάρα, φωνητικά
Νίκος Σαρμπάνης – κιθάρα
Γιώργος Χανιωτάκης – μπάσο
Σταμάτης Κατσαφάδος – τύμπανα

Please follow and like us:
Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
LinkedIn

0 Comments