Στα γραφικά σοκάκια της Πλάκας, στο θέατρο Τέχνης, ο Θοδωρής Βουτσικάκης μαζί με τον Νεοκλή Νεοφυτίδη στο πιάνο και τον Βαγγέλη Μαχαίρα στο ούτι και το μαντολίνο, δημιουργούν μια «μουσική συνομιλία», που φέρει την καλλιτεχνική υπογραφή της Λίνας Νικολακοπούλου.

Μία μουσική παράσταση στη σκιά του προεδρικού διατάγματος 85/2022 (ΦΕΚ 232/Α/17-12-2022), με το οποίο τα πτυχία καλλιτεχνικών σπουδών εξισώνονται με απολυτήριο λυκείου. Θα θέλαμε πολύ να μάθουμε το όνομα εκείνου που σκέφτηκε και έπεισε και τους άλλους να γίνει κάτι τέτοιο. Θα επανέλθουμε.

frynihou2314

Σύγχρονα και κλασικά ελληνικά τραγούδια, καθώς και κάποια ιδιαίτερα κομμάτια από την αγγλική και ισπανική μουσική σκηνή, μας συντροφεύουν σε αυτό το μουσικό ταξίδι. Από το «Love Of My Life», το «Piensa En Mi» στο «Γιάννης Ο Φονιάς» και το «Το Μονοπάτι», μέχρι την «Όμορφη Ζωή» και το «Τυχερό Αστέρι» (και πολλά άλλα), αυτή η μουσική σκηνή αγκαλιάζει τα διαφορετικά χρώματα των τραγουδιών και τις ιδιαιτερότητές τους. Κάθε τραγούδι φέρει πίσω από κάθε καθαρή μελωδία και δυνατό στίχο, ένα διαφορετικό νόημα, μια διαφορετική ιστορία. Μαζί τους σκεφτόμαστε, ερωτευόμαστε, αγαπάμε, χωρίζουμε, πονάμε, ζούμε. Θα λέγαμε αδιαμφισβήτητα πως τα τραγούδια αποτελούν τις Αγάπες της Ζωής μας.

frynihou2317

Στην οδό Φρυνίχου… ξανά. Εκεί που, όπως λέει και ένα από τα καινούργια τραγούδια του Θοδωρή Βουτσικάκη, σε στίχους της Λίνας Νικολακοπούλου «Στο στήθος μου χτυπά σαν βροχή, του κόσμου η ομορφιά κι η ψυχή, σαν μιας Άνοιξης αρχή».

Αναστασία Τζάνου

frynihou2315

Συντελεστές

Θοδωρής Βουτσικάκης, τραγούδι
Νεοκλής Νεοφυτίδης, πιάνο
Βαγγέλης Μαχαίρας, ούτι, μαντολίνο, λαούτο

Λίνα Νικολακοπούλου, καλλιτεχνική επιμέλεια
Άγγελος Μέντης, επιμέλεια σκηνής
Γιώργος Μιχαηλίδης – Παναγιώτης Τερζής, σχεδιασμός ήχου
Μαρία Βενετάκη, σχεδιασμός φώτων
Ευαγγελία Θωμάκου, φωτογραφίες
Αναστασία Ταμουρίδου, οργάνωση & εκτέλεση παραγωγής

frynihou2316