Εδώ και αρκετό καιρό, ο Ηλίας Φουντούλης και ο Άγγελος Σπηλιόπουλος παρουσιάζουν την συγκεκριμένη παράσταση, είτε στην Αθήνα, είτε σε περιοδεία στην υπόλοιπη χώρα. Είχα την τύχη να την δω πρώτη φορά στον κινηματογράφο «Ζέα» στον Πειραιά, τον Απρίλιο που μας πέρασε. Τώρα είχα την τύχη να τους ξαναδώ στο TGI Friday’s του Συντάγματος, όπου κάθε Κυριακή μέχρι και την Πρωτοχρονιά (με εξαίρεση τα Χριστούγεννα, όπου δεν θα γίνει παράσταση, αλλά θα «μεταφερθεί» για τις 26 του μήνα) οι δύο κωμικοί μας δίνουν τη δυνατότητα να γελάσουμε με την ψυχή μας. Να σας ενημερώσουμε ότι η προσέλευση στο μαγαζί είναι μεταξύ 20:00 και 20:30, ώστε ο κόσμος να έχει σερβιριστεί και να έχει φάει μέχρι τις 21:00-21:20, που ξεκινάει η παράσταση.

Αφού τελείωσα το εξαιρετικό ribeye, ο Ηλίας Φουντούλης ανέβηκε στη σκηνή και ξεκίνησε το πρώτο μέρος. Άφθονα γέλια από το κοινό, χειροκροτήματα, αλλά και πολλές αντιδράσεις στα «κακά» λογοπαίγνια. Μεταξύ μας, εμένα μου αρέσουν. Πραγματικά είναι εμπνευσμένα. Ο Ηλίας είναι ένας από τους καλύτερους storyteller που έχω δει σε stand up. Καταφέρνει και μέσα στην ιστορία του να περνάει και τα λογοπαίγνιά του, καμένα ή όχι, και αυτό που λέει είναι «Άξιζε; Όχι. Το είπα; Ναι. Πάμε παρακάτω τώρα». Εκεί φυσικά είναι αδύνατο να μη γελάσεις. Ναι, είμαι κι εγώ μεγάλος φαν του αυτοσαρκασμού και ο αυτοσαρκασμός είναι η αρχή του χιούμορ, κατά τη γνώμη μου.

doubleimpact2214

Περίπου μισή ώρα αργότερα, ο Ηλίας καλωσορίζει στη σκηνή τον Άγγελο Σπηλιόπουλο, ο οποίος με τη σειρά του ξεκινάει τον βομβαρδισμό αστείων και λογοπαιγνίων. Κατ’ εμέ είναι ένας από τους καλύτερους one-liner που έχω δει! Μέσα σε μισή ώρα μπορεί να πει διακόσια αστεία και βάλε! Λογοπαίγνια με χιούμορ και σύντομα αστεία που ορισμένες φορές σε κάνουν να κρατάς την κοιλιά σου από το γέλιο. Η περσόνα του Άγγελου στη σκηνή είναι απλά καταπληκτική. Οι γκριμάτσες του βοηθάνε στο να προκαλέσει περισσότερο γέλιο και αυτό το ξέρει και ο ίδιος. Μάλιστα το αναφέρει και στην παράσταση. Άλλο περίπου ένα μισάωρο πέρασε και ο Άγγελος έδωσε το φινάλε του πρώτου μέρους.

Μετά από ένα δεκάλεπτο διάλλειμα, ο Ηλίας Φουντούλης ανέβηκε και πάλι στη σκηνή και συνέχισε με τον ίδιο τρόπο να μας κάνει να γελάμε. Ακολούθησε ο Άγγελος Σπηλιόπουλος, με το δικό του δεύτερο μέρος, κατά τη διάρκεια του οποίου μας «κέρασε» και κάποια από τα χειρότερα λογοπαίγνια που έχει γράψει. Η αλήθεια είναι ότι κάποια τα είχε πει και στις μπυρατάκες, αλλά αυτό δεν έχει να λέει. Και πάλι γελάσαμε. Για το φινάλε, οι δύο κωμικοί μας είπαν από πέντε τελευταία λογοπαίγνια, όπου και σημειώθηκε ένας πολύ ωραίος πανικός γέλιων.

Με τους δύο κωμικούς κάναμε κουβέντα και στο διάλλειμα και λίγο αφού τελείωσε η παράσταση. Με τον Ηλία έχουμε τα ίδια γούστα στη μουσική και μοιραζόμαστε και την τρέλα για τους Savatage. Αντίστοιχα με τον Άγγελο έχουμε την τρέλα του ΝΒΑ… Μάλιστα ξέχασα να του πω ότι λίγο πριν ξεκινήσουμε για την παράσταση, είδα το τελευταίο επεισόδιο από το ντοκιμαντέρ για τους Lakers με τίτλο “Legacy: The True Story of the LA Lakers”, αν και οι δύο είμαστε οπαδοί των Celtics.

Ο Ηλίας Φουντούλης, εκτός από κωμικός, είναι και συγγραφέας, food editor και youtuber, με φοβερές εκπομπές, όπως «Ένας Κωμικός κι Ένα Σάντουιτς» και «Ένας Μουσικός κι Ένα Σάντουιτς», «Άσε το Κακό να Βγει» και πολλές συνεργασίες με το Comedy Lab. Ψαχτείτε λέμε! Μαζί με τον Άγγελο Σπηλιόπουλο κάνουν την εκπομπή «Ντόμπλος Ιμπάκτος» στο youtube, με πολλά λογοπαίγνια και μεγάλες μπουκιές από σάντουιτς!

Ο Άγγελος Σπηλιόπουλος, εκτός από κωμικός, υπήρξε και τραγουδιστής σε punk rock μπάντα, τους The Vagabonds 77. Επίσης είναι στην ομάδα του https://greece.id.nba.com/ μαζί με τους Γιάννη Ρούσσο, αλλά και τους Shake n’ Bake (ψαχτείτε για το podcast οι φίλαθλοι του ΝΒΑ).

Αντί επιλόγoh: Ο Ηλίας ζήλεψε το t-shirt Trans-Siberian Orchestra που φορούσα, ενώ εγώ ζήλεψα τη ζακέτα του Άγγελου που ήταν για τα 75 χρόνια ΝΒΑ.

Γιώργος “Dr. P” Παπαντώνης

TGI Fridays™ Συντάγματος (Loft)
Καπνικαρέας 3, Αθήνα 105 63
ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κυριακή 18/12/22
Δευτέρα 26/12/22
Κυριακή 01/01/23

ΩΡΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ
20:00 – 20:30
Παρακαλούμε να βρίσκεστε στο χώρο κατά την ώρα προσέλευσης για να εξυπηρετηθείτε καλύτερα, και να παραγγείλετε πριν την έναρξη της παράστασης.

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ
21:00

ΤΙΜΗ ΕΙΣΟΔΟΥ
8€ είσοδος με ποτό (*)

(*) cocktail, μπίρα HeinekenSilver 250ml ή ποτήρι κρασί

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Τα τραπέζια είναι αριθμημένα και ο θεατής επιλέγει από κάτοψη τις θέσεις.
Η κράτηση αφορά σε ολόκληρο τραπέζι για τραπέζια έως 4 ατόμων (δεν κλείνονται μεμονωμένες θέσεις).
Για τραπέζια των 5 ατόμων και άνω οι θέσεις κλείνονται μεμονωμένα (δεν αφορά υποχρεωτικά σε ολόκληρο το τραπέζι).
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ
TICKET SERVICES
Τηλεφωνικά: 210 7234567
Online: www.ticketservices.gr
Εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39, Αθήνα

E-TICKET
Μετά την ηλεκτρονική παραγγελία λαμβάνετε αποδείξεις είσπραξης (voucher) οι οποίες ανταλλάσσονται με τα νόμιμα παραστατικά κατά την προσέλευσή σας στον χώρο της εκδήλωσης.
Tα voucher λαμβάνονται σε μορφή PDF και μπορείτε να τα εκτυπώσετε ή να το αποθηκεύσετε στο κινητό σας τηλέφωνο , ώστε να εισέλθετε στο χώρο της εκδήλωσης απευθείας με αυτά.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
Εστιατόρια Καπνικαρέας ΙΚΕ
ΑΦΜ: 801197639
ΔΟΥ: ΙΖ Αθηνών
Έδρα: Μάχης Αναλάτου 52-54, 117 44 Αθήνα
Υποκ/μα: Καπνικαρέας 3, Αθήνα 105 63