Ο Γιώργος Κωνσταντίνου και ο Αλέξανδρος Ρήγας συνεργάζονται ξανά και το “Εκείνος Και Εκείνος” θα σεργιανίσει την Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι. Η παράσταση, που ήδη χαρακτηρίζεται από όλους ως η μεγάλη επιτυχία της θερινής σεζόν, ξεκινά σύντομα και θα περάσει από διάφορες πόλεις της Ελλάδας μας.

loukas2315

Συναντήσαμε τον μεγάλο Γιώργο Κωνσταντίνου σε μία από τις πρόβες για το έργο. Καθίσαμε κάπου στις πίσω θέσεις, να μιλήσουμε για το τι ήταν αυτό που τον έκανε να πει ναι και να πρωταγωνιστήσει σε τούτη την παράσταση. Και εκείνος, ο “Λουκάς” της ιστορίας μας, μίλησε για όλα. Για το ίδιο το έργο, για τους δύο περίφημους χαρακτήρες, τον Λουκά και τον Σόλωνα, για την επικείμενη περιοδεία, για τον αν ακόμα του αρέσει να περιοδεύει, για το γράψιμο – με το οποίο ασχολείται πάντα – και το πλέον πρόσφατο βιβλίο του, για το σήμερα και το αύριο, για τον πατριό του, ο οποίος ήταν ένας θαυμάσιος άνθρωπος, για την τέχνη του και τον πολιτισμό.

Ο κορυφαίος θεατράνθρωπος είναι τόσο χαμηλών τόνων, που πραγματικά εντυπωσιάζει με τον δικό του, αθόρυβο τρόπο. Γλυκύτατος, με εξαιρετική έκφραση, με τον ορισμό της ηπιότητας στο πρόσωπό του. Είμαστε απλά ευτυχείς που τον φιλοξενούμε στις σελίδες μας. Θερμές ευχαριστίες στη Μαρκέλλα Καζαμία, η οποία φρόντισε με τον δικό της μαγικό χειρισμό, να πραγματοποιηθεί αυτή η συνέντευξη.

Κώστας Κούλης

loukas2314