6949256666 press@keysmash.gr

Θεώμενοι: Στέλιος Κασόνγκο @ Επί Κολωνώ

keysmash powered by dycode

Χρήστος, Εύα, Άλκης και Στέλιος Κασόνγκο. Αυτοί είναι οι ήρωες της ιστορίας μας. Μιας ιστορίας που παρουσιάζει τα προβλήματα της μαύρης κοινότητας στην Αθήνα. Προφανώς όχι μόνο στην Αθήνα, αλλά στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας. Εμπνευσμένη από βιογραφικά στοιχεία και εμπειρίες, φέρνει στη σκηνή εικόνες που έχουν συμβεί. Εικόνες πραγματικές και αυθεντικές.

Ο Χρήστος θα κληρονομήσει από τον πατέρα του μία αποθήκη και εκεί θα ονειρευτεί να κάνει κάτι δικό του. Να κάνει αυτό που θέλει, έχοντας τη συμπαράσταση του καλύτερού του φίλου, Στέλιου Κασόνγκο, αλλά και με την αμέριστη βοήθεια της θείας του Εύας. Θέλει να δημιουργήσει ένα χώρο μουσικής και πιστεύει πολύ σε αυτό. Η χρηματική συμβολή της θείας είναι απαραίτητη και τελικά θα την πείσει να τον βοηθήσει. Όταν η Εύα θα γνωρίσει τον καλύτερό του φίλο, θα διστάσει. Είναι μαύρος. Η καθημερινή τους επαφή θα τους φέρει κοντά και τελικά θα γίνουν όλοι μία παρέα.

Stelios KasongoNew L13

Θα μοιραστούν την κούραση, τις ιδέες και τη διάθεση να φτιάξουν κάτι όμορφο. Θα παίξουν μουσική, θα τραγουδήσουν και θα είναι μαζί. Μέχρι και η Εύα θα ξεδιπλώσει το ταλέντο της στο τραγούδι. Ξαφνικά όλα θα ανατραπούν. Η έλευση του Άλκη, ετεροθαλή αδελφού του Χρήστου, θα αλλάξει την πορεία τους. Ο Άλκης θα έρθει να διεκδικήσει ό,τι εκείνος θεωρεί δικό του. Θα γνωρίσει και τον Στέλιο. Το μίσος του θα προκαλέσει τρομερές εντάσεις, με φωνές και βία. Η κατάληξη; Μάλλον…

Παράλληλα με την εξέλιξη της ιστορίας, ο Στέλιος θα αφηγηθεί τη ζωή του από μικρό παιδί. Πώς ζούσαν με τον παππού και τη γιαγιά. Πώς άλλαξε η ζωή του με τον θάνατο του παππού. Τις πολλές δουλειές που έπρεπε να κάνει. Τη βία που δέχτηκε και τις προσβολές. Θα μοιραστεί όμως και την κληρονομιά που κουβαλάει. Μιας διαφορετικής κοινωνίας από την υπάρχουσα.

Η Ομάδα Νάμα θα παρουσιάσει ένα δικό της δημιούργημα, σε κείμενο του Γιώργου Χατζηνικολάου, με αφορμή τα προσωπικά βιώματα του Σαμουήλ Ακίνολα. Ιστορίες ανθρώπινες και δυνατές, που προκαλούν αντιδράσεις σε μια κοινωνία που δεν μπορεί να δείξει ικανή να δεχτεί αυτό που διαφέρει. Μια κοινωνία που βγάζει τις κακές της πλευρές. Μια κοινωνία αδύναμη να ενσωματώσει ό,τι δεν της έχουν μάθει. Αλλά ταυτόχρονα και μια κοινωνία που μαθαίνει να ζει με την αλλαγή. Την αγκαλιάζει, την αποδέχεται και την υπερασπίζεται.

Σκηνικό άκρως ρεαλιστικό, σε μεταφέρει στο σημείο που η ιστορία περιγράφει. Φώτα και μουσική, ιδανικά και κατάλληλα για να συμπληρώσουν το κείμενο. Ο Πάρης Σκαρτσολιάς, ως Χρήστος, είναι τρομερά πειστικός στον ρόλο του και σου δίνει τη σημερινή εικόνα του νέου ανθρώπου, που προσπαθεί να φτιάξει το αύριό του, παλεύοντας με γνώμονα την ενσυναίσθηση και την αγάπη. Η Τζίνη Παπαδόπουλου, θεία Εύα, είναι εξαιρετική στην απόδοση και μεταφέρει όμορφα όλα τα διαφορετικά συναισθήματα της ηρωίδας. Ο Άγης Εμμανουήλ, ως Άλκης, είναι απόλυτα πιστευτός στον ρόλο του ανθρώπου με μίσος, θυμό και απωθημένα. Ο Σαμουήλ Ακίνολα, ως Στέλιος Κασόνγκο, παίζει με ειλικρίνεια την ιστορία, χωρίς υπερβολές. Μια σύνθεση ανθρώπων που θα σε κάνει να γελάσεις, να σκεφτείς και να αισθανθείς πολλά.

«Ναι, το όνομά μου είναι Στέλιος Κασόνγκο!»

Καλή θέαση!

Πάρης Μακρίδης

Μία παράσταση στη σκιά του προεδρικού διατάγματος 85/2022 (ΦΕΚ 232/Α/17-12-2022), με το οποίο τα πτυχία καλλιτεχνικών σπουδών εξισώνονται με απολυτήριο λυκείου. Θα θέλαμε πολύ να μάθουμε το όνομα εκείνου που σκέφτηκε και έπεισε και τους άλλους να γίνει κάτι τέτοιο. Θα επανέλθουμε.

Μυθοπλασία / Κείμενο: Γιώργος Χατζηνικολάου

Σκηνοθεσία: Ελένη Σκότη, Γιώργος Χατζηνικολάου

Σκηνικά: Γιώργος Χατζηνικολάου

Κοστούμια: Μαρία Αναματερού

Φωτισμοί: Αντώνης Παναγιωτόπουλος

Μουσική &Sound design: Στέλιος Γιαννουλάκης

Φωτογραφίες: Γιώργος Χατζηνικολάου

Βοηθός σκηνοθέτιδος: Βίκη Σταμούλη

Σχεδιασμός οπτικής ταυτότητας: Ιωάννης Κ. Τσίγκας

Τρέιλερ παράστασης: Στέφανος Κοσμίδης

Social Media: Δανάη Γκουτκίδου

Υπεύθυνοι επικοινωνίας παράστασης: Μαριάννα Παπάκη, Νώντας Δουζίνας

Διεύθυνση Παραγωγής: Μαρία Αναματερού

Παραγωγή: Ομάδα Νάμα

ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ:

Σαμουήλ Ακίνολα, Τζίνη Παπαδόπουλου, Άγης Εμμανουήλ, Πάρης Σκαρτσολιάς

Στους μουσικούς αυτοσχεδιασμούς και την εκτέλεση επί σκηνής ο Σαμουήλ Ακίνολα και ο Πάρης Σκαρτσολιάς, Φωνή Τζίνη Παπαδοπούλου.

Η παράσταση είναι επιχορηγούμενη από το Υπουργείο Πολιτισμού

Social media:
epi_kolono
@epikolono.gr

Info:

Τοποθεσία: Επί Κολωνώ, Ναυπλίου 12 & Λένορμαν 94, Κολωνός – Αθήνα

Ημέρες Παραστάσεων:

Τετάρτη στις 20:00, Πέμπτη & Παρασκευή στις 21:15

Διάρκεια παράστασης: 110 λεπτά

Τιμές εισιτηρίων: Καθημερινές: 18€ (Κανονικό), 15€ (Φοιτητικό, Ανέργων, 65+), Σάββατο (23 & 30/12): 20€ (Κανονικό), 17€ (65+), 15€ (Φοιτητικό, Ανέργων)

Πληροφορίες: Τηλέφωνο: 210 5138067, www.epikolono.gr

Προπώληση εισιτηρίων: https://www.more.com/theater/stelios-kasongko/

Επικοινωνία με τον Τύπο για την παράσταση
Marianna Papaki, Nondas Douzinas

Please follow and like us:
Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
LinkedIn

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *