6949256666 press@keysmash.gr

Elizadeth @ Vault Theatre Plus

keysmash powered by dycode

Αγαπητό μου ημερολόγιο, μπορεί οι Megadeth να σπέρνουν, να δαμούν και να γέρνουν και όταν ακούω το “Train Of Consequences” να θέλω να τραβήξω μπουνιά σε Παταγοτιτάνα, ΟΜΩΣ οι Elizadeth είναι το κορυφαίο συγκρότημα στον κόσμο, όσον αφορά την πλοκή, το γέλιο, το δέσιμο ομάδας, το γέλιο, τις φρενήρεις ερμηνείες και φυσικά το γέλιο. Τους κλείνουμε από τώρα headliners στο Wacken, το Hellfest και το Rock In Rio, για τα επόμενα εκατόν είκοσι χρόνια. Και μπορεί να λέω και λίγα…

…Λίγα λόγια για το έργο: πλήρως ατάλαντη και φριχτή θεατρική συγγραφέας ετοιμάζει το επόμενο έργο της, μετά την πανδημία. Ο υποψιασμένος θίασος, ο οποίος την υπέμεινε και υπέφερε στην προηγούμενη «δημιουργία» της, μαζεύεται για άλλη μια φορά και ελπίζει σε κάτι καλύτερο αυτή τη φορά. Στο ότι δεν θα συνεργαστεί μαζί της δηλαδή και στο ότι θα έλθει πρόταση από αλλού. Φευ! Η ατάλαντα φριχτή ή φριχτά ατάλαντη, αν προτιμάτε, εμφανίζεται ξανά και από κει και πέρα… ιτ ιζ όπεν σίζον.

elizadeth2214k

Ζητώ συγγνώμη προκαταβολικά από όλους όσους θα διαβάσουν αυτό το κείμενο, αλλά… Αλλά σιγά μην ζητήσω συγγνώμη! Δεν θα ‘μαστε καλά μου φαίνεται. Είδαμε ένα από τα κορυφαία των κορυφαίων ανσάμπλ και θα το πάμε σαν να ήταν «Ένα ευχάριστο γαργάλημα, ψηλά στον ουρανίσκο»; Να μας λείπουν τέτοιες τακτικές. Απίστευτη κωμωδιάρα, με τους συνήθεις υπέρ-μάστορες Δημήτρη Καρατζιά και Μάνο Αντωνιάδη να φέρνουν ξανά το έργο στη σκηνή, μετά από μια δεκαετία. Ο Καρατζιάς πάτησε στο κείμενο του Χάρη Ρώμα – Βασιλικοί μετά τρούλου – και έβαλε όλο του το μεράκι, τον ενθουσιασμό και την αγάπη. Και όταν φτιάχνει πράγματα ο Δημήτρης, εμείς απλά χαζεύουμε. Ο Μάνος Αντωνιάδης έγραψε τη μουσική και τα τραγούδια, συνεπικουρούμενος στους στίχους από τον Πάνο Μπρατάκο. Δυναμικό team από τα λίγα και με κατεβατά περγαμηνών. Και μετά… ήλθε το τρένο…

Οι ηθοποιοί που στρατολογήθηκαν είναι όλοι τους ένας κι ένας. Και αποφάσισαν να μην ξεχωρίσει κανείς. Αποφάσισαν να είναι όλοι ίσοι και πρώτοι μεταξύ ίσων. Και έτσι μας προσέφεραν ένα θέαμα που όμοιό του θα είναι πολύ δύσκολο να βρείτε σε άλλο παρόμοιο μαγαζί στην εποχή μας. Χριστίνα Σαμπανίκου, Ορνέλα Λούτη, Στέλιος Ψαρουδάκης, Δήμητρα Κολλά, Σωτήρης Δούβρης, Κική Μαυρίδου, Παναγιώτης Δελαβίνιας, Εύη Τσάφου, Σωτήρης Μεντζέλος. Φίλες και φίλοι, νάτη η dream team αυτής της χρονιάς και μαζί και της επόμενης! Και δεν είναι έτσι επειδή ξαφνικά σας το γράφω εγώ. Είναι επειδή οι εννιά τους κατάφεραν να πάνε το κείμενο στο θεό. Είναι επειδή οι ατάκες πέφτουν βροχή και αποδίδονται θανατηφόρα. Είναι επειδή μπλέκουν τα λόγια με τις κινήσεις και οι πράξεις με τις χειρονομίες και δεν μας μένει έντερο από τα γέλια. Είναι επειδή το κομ-πλαν της παράστασης μέσα σε παράσταση έδωσε εξετάσεις και πήρε δυόμισι δις με άριστα το είκοσι (χωρίς δις).

elizadeth2216k

Και εκεί που σκέφτεσαι ότι δεν είναι δυνατό να πάει πιο πάνω αυτή η εκπληκτική δουλειά, οι άτιμοι οι δημιουργοί είπαν να μας τρελάνουν περισσότερο. Και κάνουν το κείμενο ΚΑΙ διαδραστικό! Ένας εκ των θεατών θα πατήσει τη σκηνή και θα ζητήσει να μιλήσει στη βασίλισσα Ελισάβετ. Ναι, εκείνη την παλιά, τη βασίλισσα χωρίς βασιλιά. Σιγά μην σας πω κι άλλα. Να πάτε να τη δείτε, ορίστε μας!

Και εκεί που σκέφτεσαι πως «Αυτό ήταν. Δεν είναι δυνατό να γελάσουμε πιο πολύ», οι άθλιοι συντελεστές προχωρούν και αποδίδουν την πρεμιέρα της «παράστασης» μπροστά μας. Και γίνεται ο καλύτερος χαμός όλων των χαμών, Τουταγχαμών. Μην με ρωτήσετε πώς, για τη ρίμα το έβαλα. Στην «πρεμιέρα» λοιπόν… Κάτσε, κάτσε, κάτι έχει γράψει η Μαίρη γι’ αυτό.

elizadeth2217k

Είναι η καλύτερη κωμωδία που έχω παρακολουθήσει. Το παράλογο της σημερινής κοινωνίας βρίσκεται παντού, ακόμα και σε μια παραγωγή που – άκουσον, άκουσον – θέλει να πλέξει το εγκώμιο της βασίλισσας Ελισάβετ, της Παρθένου Βασίλισσας της Αγγλίας. Ποιος θα τολμήσει να πάρει τέτοιο ρίσκο; Μετά τον covid, όπου η οικονομία έκανε φτερά, μια ομάδα ηθοποιών δίνει τη συγκατάθεσή της να πάρει μέρος σε αυτή την παράσταση παραλόγου.
Η ομάδα των παιδιών που θα δείτε στην παράσταση, έχει γράψει χιλιόμετρα γέλιου στο κοντέρ. Απορώ ειλικρινά πώς δεν ξεσπούν και οι ίδιοι σε γέλια, πώς δεν σπάνε. Ο τρόπος που χειρίζονται τις αδυναμίες των ρόλων που υποδύονται φέρνει αστείρευτο γέλιο στους θεατές. Ακόμα η μουσική, αλλά και οι στίχοι των τραγουδιών, που περνούν σε αυτή την παράσταση, διογκώνουν την κωμωδιακή αύρα που μας έχει συνεπάρει. Τίποτα δεν θα μείνει όρθιο μέχρι την έναρξη της πολυπόθητης παράστασης. Η πρεμιέρα, καταλυτική, καταιγιστική και λυτρωτική.
Μαίρη Ζαρακοβίτη

elizadeth2218k

Δεν γίνεται να εστιάσω σε κάθε ηθοποιό ξεχωριστά. Δεν θέλω. Εγώ είδα ομάδα εδώ, όχι ανθρώπους ξεχωριστά. Είδα εννιά ανθρώπους που λειτούργησαν σαν ένας. Είναι τρομερή η τεχνική τους, είναι καταπληκτικός ο τρόπος που κούμπωσαν στους ρόλους τους, είναι ερώτημα για την επιστήμη το πώς κατάφεραν όλοι τους να εκτοξευθούν στο διάστημα. Πρόκειται για μία υπέροχη παράσταση, για μία κωμωδία χωρίς όρια. Ακόμα και το τελείωμα είναι εμπνευσμένο. Οι Monty Python θα ήταν απίστευτα υπερήφανοι για τούτο το μεγαλούργημα. Εγώ απλά θα πάω να το ξαναδώ. Θα κλάψω από τα γέλια και θα θυμάμαι πως η τέχνη είναι σαν το ποδόσφαιρο. Ομαδικό άθλημα. Τόσο απλό; Τόσο! Long Live Elizadeth!

Κώστας Κούλης

elizadeth2219k

ELIZADETH
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Συγγραφέας: Χάρης Ρώμας
Διασκευή – Σκηνοθεσία: Δημήτρης Καρατζιάς
Πρωτότυπη Μουσική / Διασκευή τραγουδιών: Μάνος Αντωνιάδης
Στίχοι τραγουδιών : Πάνος Μπρατάκος – Μάνος Αντωνιάδης
Σκηνικό : Μιχάλης Παπαδόπουλος
Επιμέλεια κοστουμιών :Team Vault
Ρούχα εγκύου : Mamaca
Κοστούμια εποχής : Μιχάλης Σδούγκος
Περούκες : Γιώργος Νικολαΐδης, Αχιλλέας Κοντοβαίος
Σχεδιασμός φωτισμών / Φωτογραφίες Παράστασης: Χριστίνα Φυλακτοπούλου
Χορογραφίες : Δήμητρα Κολλά
Αφίσα παράστασης: Γιάννης Κεντρωτάς
Trailer / Κινηματογράφηση: ORKI Productions
Πρόγραμμα παράστασης: Εκδόσεις Αιγόκερως
Επικοινωνία / Προώθηση παράστασης: Νταίζη Λεμπέση
Βοηθός σκηνοθέτη: Αλεξάνδρα Γαϊδατζή
Παραγωγή: VAULT

ΔΙΑΝΟΜΗ (με σειρά εμφάνισης)

Χριστίνα Σαμπανίκου (Τζένη Θεοκλέους)
Ορνέλα Λούτη (Ελένη Κουρή)
Στέλιος Ψαρουδάκης (Πέτρος Παπαδόπουλος)
Δήμητρα Κολλά (Λυδία Λενιόρδου)
Σωτήρης Δούβρης (Άρης Λυμπερόπουλος)
Κική Μαυρίδου (Τερέζα Λεμπέση)
Παναγιώτης Δελαβίνιας (Έλτον Λεμπέσης)
Εύη Τσάφου (Ντέπυ Καρατζιά)
Σωτήρης Μεντζέλος (Κώστας Μάλφας)

elizadeth2215k

Χορηγός παράστασης : Pizza Fan (https://www.pizzafan.gr/el)

Video παράστασης : Γιώργος Κωμάκης- Χρήστος Κοντέος
http://www.youtube.com/watch?v=0kh3HVMpbKA&feature=player_embedded

Στο video της παράστασης συμμετέχουν: Θωμάς Παλιούρας, Μάρα Μπαρόλα, Σωτήρης Ταχτσόγλου, Τζένη Θεωνά, Σύλβια Δεληκούρα, Χάρης Ρώμας, Μπέσυ Μάλφα, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Μυρτώ Αλικάκη, Γιώργος Χρανιώτης, Αθηνά Οικονομάκου, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Βαγγέλης Βαφείδης, Άννα Κουρή, Πάνος Βλάχος, Κατερίνα Τσάβαλου, Δημήτρης Κουρούμπαλης, Μάκης Παπαδημητρίου, Αγγελική Λάμπρη, Όθωνας Μεταξάς, Ορφέας Αυγουστίδης, Δημήτρης Λιόλιος, Πέτρος Λαγούτης, Δημήτρης Νασιούλας, Γιώργος Καπουτζίδης, Μαρία Γαλάτη, Τόνυ Δημητρίου, Θωμαΐς Ανδρούτσου, Ρένια Λουιζίδου, Τζόυς Ευείδη

ELIZADETH
ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΛΗ ΘΕΑΜΑΤΩΝ
ΗΜΕΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ:
Από το Σάββατο 22 Οκτωβρίου έως την Κυριακή 29 Ιανουαρίου κάθε Σάββατο & Κυριακή στις 21:15

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 110’ (με 10’ διάλειμμα)

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
Προπώληση Viva.gr : https://www.viva.gr/tickets/theater/elizadeth/
Γενική είσοδος: 15 ευρώ
Μειωμένο Εισιτήριο: 12 ευρώ (Φοιτητές /Σπουδαστές /Κάτοχοι Κάρτας Πολυτέκνων /ΑμΕΑ /Άνω των 65 ετών/Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας)

*ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ

Πολυχώρος VAULT THEATRE PLUS
FB Page: http://www.facebook.com/VAULTTheatreGr1
Instagram: vault.theatre.plus (https://www.instagram.com/vault.theatre.plus/?hl=el)
Μελενίκου 26 Γκάζι, Βοτανικός
Πλησιέστερος σταθμός μετρό: Κεραμεικός (8′ περίπου με τα πόδια)
Πληροφορίες (11:00 – 14:00 & 17:00 – 21:00) : 213 0356472, 6951832070
Προπώληση viva.gr : https://www.viva.gr/tickets/venues/polyxoros-vault/
Email: vaultvotanikos@gmail.com

Please follow and like us:
Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
LinkedIn

1 Comment

  1. Elma H

    I like this web site very much, Its a rattling nice
    situation to read and incur information.Money from blog

    Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *