6949256666 press@keysmash.gr

Για τα παιδιά και όλους εμάς: Οι 3 Μάγοι @ Θέατρο Αυλαία

keysmash powered by dycode

Ένα απόγευμα-μαγεία λοιπόν. Παιδάκια και γονείς, ένα πολύχρωμο τσούρμο, γεμάτο ενέργεια και φωνές, γέμισε το Αυλαία το απομεσήμερο του Σαββάτου. Στο φουαγέ τα γνωστά. Οι γονείς εξοπλίζονται με ποπκόρν και νερό και διάφορα «προς κατανάλωσιν» και τα παιδιά χαζεύουν τα κόλπα ενός άλλου μάγου. Γιώργος το όνομά του, αν το συγκράτησα σωστά και οπτική τέρψη η κρυστάλλινη σφαίρα του, η οποία αψηφά τη βαρύτητα όταν βρίσκεται στα χέρια του. Πολλοί πιτσιρικάδες εντυπωσιάζονται, άλλοι παίρνουν μέρος στο μαγικό και οι γονείς έχουν βγάλει κινητά και απαθανατίζουν.  Κάπως έτσι σπάει τελείως ο πάγος, κάπως έτσι γίνεται απολαυστική η αναμονή και κάπως έτσι έχει πάει πέντε και κάτι και βρισκόμαστε στις θέσεις μας, αναμένοντας το κυρίως μενού. Την παράσταση.

Ο μάγος Τρίσταν κάνει την αρχή. Μπαρόκ μουσική, φώτα, σκοτάδια, ξηρός πάγος και διάφορα μαγικά/ταχυδακτυλουργικά, τα οποία κάνουν τα παιδιά να ουρλιάζουν από ενθουσιασμό. Οι φωνούλες ενώθηκαν και τρύπησαν τους τοίχους, κάποιοι γονείς φώναξαν σαν παιδάκια και εκείνοι και ο μάγος καλεί μερικούς πιτσιρικάδες στη σκηνή, για βοηθούς. Στο καπάκι εισέρχεται ο επόμενος μάγος, ο Ερμής, ο οποίος έχει κάνει μια θαυμάσια μίξη της τέχνης του και του stand up. Θα σας πω με πάσα ειλικρίνεια ότι ο εν λόγω κύριος θα μπορούσε άνετα να πάρει μέρος σε open mic, ακόμα και να φτιάξει τη δική του παράσταση, έτσι όπως τον είδα. Εξαιρετικά ετοιμόλογος και ατακαδόρος, έκανε τα μαγικά του, φέρνοντας και εκείνος κόσμο στη σκηνή.

Το ανσάμπλ κλείνει ο μάγος Άλεξ, ο οποίος μας ταξίδεψε στα μαγικά προηγούμενων δεκαετιών. Ένας illusionist, ο οποίος μας έστειλε για τσάι με τα πράγματα που έκανε επί σκηνής. Αμίλητος, χαμογελαστός πάντα, με μία εντυπωσιακή βοηθό και εξίσου εντυπωσιακή χορεύτρια, την κυρία Ιωάννα Ευγενοπούλου και με μία όμορφη εμβόλιμη χορογραφία, ο Άλεξ έκανε μικρούς και μεγάλους να παραμιλάνε.

3magoi2314

Μικρό διάλειμμα και επιστροφή για περισσότερα μαγικά. Ξανά στη σκηνή ο Τρίσταν, ο οποίος μάλιστα κυκλοφόρησε πρόσφατα το πρώτο του βιβλίο για μαγικά, «Σχολή μαγείας», ώστε κι εμείς να μπορέσουμε να εντρυφήσουμε στον κόσμο που τίποτα δεν είναι αυτό  που φαίνεται. Μήπως να το παρουσιάζαμε στη σχετική στήλη; Μμμ, καθόλου κακή ιδέα. Ακολουθεί ο Ερμής, με ένα ξεκαρδιστικό show και κλείνει ο Άλεξ, με το πλέον κλασσικό και αντιπροσωπευτικό ψευδαισθητικό θέαμα.

Οι τρεις μάγοι εμφανίζονται στη σκηνή, μαζί. Φωτογραφία με φόντο το κοινό, που μου έκανε πολύ συναυλιακό και είναι ωραίο που υιοθετήθηκε  και εδώ. Στη συνέχεια οι μάγοι βρέθηκαν στο φουαγέ, για φωτογραφίες και συμπάθεια. Είναι ιδανικό το κλείσιμο και οι μικρούληδες και οι μικρουλίνες το καταευχαριστήθηκαν.

3magoi2318

Να πω και αυτό, αν μου επιτρέπετε. Πέρα από τα μαγικά, την περισσή ευγένεια των μάγων και τα απίστευτα κόλπα που παρακολουθήσαμε, να εστιάσουμε και στα μηνύματα που βγαίνουν από ένα τέτοιο θέαμα. Πρώτα απ’ όλα και πέρα απ’ όλα, δεν δοκιμάζουμε ΤΙΠΟΤΑ απ’ όλα αυτά στο σπίτι, όπως είπαν και οι ίδιοι οι μάγοι. Το αυτονόητο και το πλέον λογικό. Και – κατά δεύτερον – δώστε σημασία σε αυτά που λένε τούτοι οι άνθρωποι. Ειδικά στο σημείο που «Αν κάνουμε ό,τι μας λένε, χωρίς να το σκεφτόμαστε»… Πολλή τροφή για το μυαλό. Να περάσετε καλά, να προτείνετε την παράσταση σε όλους όσους γνωρίζετε και να ξέρετε ότι η πραγματική μαγεία είναι η λάμψη στα προσωπάκια των παιδιών σας, όταν αφήνονται και διασκεδάζουν σε τέτοια θεάματα.

Κώστας Κούλης

3magoi2315

Πρεμιέρα: Σάββατο 7 Οκτωβρίου στις 17.00

Ημέρες ώρες παράστασης: Κάθε Σάββατο στις 17.00 για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων

Διάρκεια παράστασης: 90 λ. με διάλειμμα

Τιμή εισιτηρίου: 10 €

Ειδικές τιμές (συνταξιούχοι, άνεργοι , ομαδικά κλπ): 8 €

Προπώληση: και στο τηλέφωνο του θεάτρου 2104297771

Promo Video: https://www.youtube.com/watch?v=skd5TjmIioI

Διεύθυνση: Β’ Μεραρχίας και Κουντουριώτου 182, Πασαλιμάνι-Πειραιάς

www.avlaiatheatro.gr

Η παράσταση είναι κατάλληλη για ηλικίες από 2 χρονών έως 12 χρονών

Θέατρο Αυλαία – Πολυχώρος Τεχνών

2ας Μεραρχίας & Κουντουριώτου 182, Πασαλιμάνι – Πειραιάς

Πληροφορίες: 210 4297771 & 690 6461616

Email: info@avlaiatheatro.gr

Web: www.avlaiatheatro.gr

Please follow and like us:
Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
LinkedIn

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *