6949256666 press@keysmash.gr

Κασσάνδρα – Η συνέντευξη

keysmash powered by dycode

H Κασσάνδρα έχει ακόμα πολλές προφητείες να μοιραστεί μαζί μας. Και θα το κάνει μελωδικά, στακάτα και με οδηγό το δεύτερο άλμπουμ της, το οποίο καταφθάνει οσονούπω. Απέναντί μας ο Jester, ο οποίος μας μιλά για τη δεύτερη δουλειά του, τους συνεργάτες του, το ενδεχόμενο να παιχτούν αυτά τα τραγούδια ζωντανά, τα επόμενα βήματά του, τις συνθέσεις σε αγγλικό στίχο… Πολλή κουβέντα, πολλές οι ειδήσεις και ο mastermind της Κασσάνδρας πολύ ενθουσιασμένος με το καινούργιο υλικό. Θερμές ευχαριστίες στην Angels PR και τη Μάριαν Νικολάου, που φρόντισαν να πραγματοποιηθεί αυτή η συνέντευξη.

kassandra2314s

Καινούργιο single, το οποίο είναι προάγγελος του δεύτερου άλμπουμ σας, που θα κυκλοφορήσει κάποια στιγμή φέτος. Τι ήταν αυτό που σε έκανε να διαλέξεις το συγκεκριμένο τραγούδι;

Το «Χειμώνα Με Ομίχλη» ήταν από τα πρώτα κομμάτια που ηχογραφήσαμε, αλλά και το πρώτο που τελειώσαμε σε επίπεδο παραγωγής. Ήταν και μια ευκαιρία να παρουσιάσουμε τον Κώστα Βρετό, που ανέλαβε τις κιθάρες και την ενορχήστρωση στο δεύτερο άλμπουμ, που θα κυκλοφορήσει φέτος. Το κομμάτι είναι γρήγορο, μικρό σε διάρκεια και προϊδεάζει τον ακροατή για το πού θα κινηθεί μουσικά ο δεύτερος δίσκος μας. Οπότε νομίζω ήταν το κατάλληλο τραγούδι για πρώτο single.

Για το άλμπουμ αυτό έχεις συμμαχήσει με μερικούς εξαιρετικούς μουσικούς. Πώς έγινε η επαφή; Πώς ευοδώθηκε η προσπάθεια, με τη συμμετοχή τους στον δίσκο;

Με τον Κώστα Μάτη και τον Γιώργο Μαργαριτόπουλο είμαστε παρέα από το πρώτο άλμπουμ. Μετά την κυκλοφορία του κάναμε μια κουβέντα με τον Γιώργο, που είναι και ο παραγωγός του project, για το πού θέλαμε να κινηθεί μουσικά το όλο εγχείρημα και εκείνος με έφερε σε επαφή με τον Κώστα Βρετό. Κάπως έτσι αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε να δουλεύουμε πάνω στα καινούρια κομμάτια και νομίζω το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό. Πάντως επιδιώκω όσο μπορώ να συνεργάζομαι με περισσότερα άτομα κάθε φορά και κάτι τέτοιο εύχομαι να γίνει και στο μέλλον.   

Σκέφτεσαι να παρουσιάσεις τα τραγούδια σου στη σκηνή; Υπάρχει σκέψη για LiVE;

Μετά την κυκλοφορία του δεύτερου άλμπουμ, κατά πάσα πιθανότητα θα γίνουν κάποια live. Ζούμε σε διαφορετικές πόλεις και είναι λίγο δύσκολο να βρεθούμε για πρόβες. Πάντως θα το κυνηγήσουμε όσο μπορούμε να παίξουμε τα κομμάτια μας ζωντανά, έστω και σε περιορισμένες εμφανίσεις.

kassandra2315s

Τι είναι αυτό που σε κάνει να θέλεις να δημιουργείς και να μοιράζεσαι τη μουσική σου μαζί μας;

Όπως και κάθε δημιουργός, έτσι κι εγώ προβληματίζομαι με όσα συμβαίνουν γύρω μου, συγκινούμαι, ενθουσιάζομαι και ούτω καθεξής. Συνήθως όταν γράφω κάτι, είναι ένας εσωτερικός επίλογος για κάτι που με βασανίζει. Ένα μουσικό αντίο. Θέλει χρόνο όλο αυτό να ωριμάσει μέσα μου, για να μπορέσω να το εκφράσω με τον σωστό τρόπο.

Σε συγκινεί περισσότερο να έχεις την όλη επίβλεψη των τραγουδιών; Να είναι αποκλειστικά δικές σου δημιουργίες;

Όχι απαραίτητα. Όποιος φέρει κάτι που ταιριάζει στο ύφος της Κασσάνδρας, θα μπει σίγουρα στο επόμενο άλμπουμ. Η αλήθεια είναι ότι τα υπόλοιπα παιδιά ακούν και παίζουν ξενόφωνη μουσική, οπότε όσον αφορά τον στίχο, μέχρι στιγμής έχω την αποκλειστικότητα. Πάντως, όταν γράφουμε με τον Γιώργο τον οδηγό για ένα κομμάτι, ο Κώστας έχει πλήρη μουσική ελευθερία να το ενορχηστρώσει όπως θέλει αυτός.

Σκέφτεσαι κάποιο άλλο Project παράλληλα; Υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο;

Η Κασσάνδρα έχει ακόμα να δώσει αρκετά πράγματα. Αυτή είναι η αίσθηση που έχω. Πάντως υπάρχουν και κομμάτια που ξεφεύγουν λίγο από τον χαρακτήρα του project. Ίσως στο μέλλον να κυκλοφορήσουν κάτω από κάποιο άλλο όνομα. Θα δείξει.

Θα έκανες κάτι με αγγλικό στίχο; Σε ενδιαφέρει καθόλου;

Ναι, εννοείται. Δεν αποκλείεται καθόλου, γιατί είναι κάτι που γυρνάει στο μυαλό μου κατά καιρούς.

Ο Έλληνας ακροατής στηρίζει τους Έλληνες καλλιτέχνες και τις ελληνικές μπάντες;

Υπάρχει αρκετή στήριξη από το κοινό. Στην Ελλάδα βέβαια είναι μικρός ο κύκλος σε σχέση με το εξωτερικό, γι’ αυτό πρέπει όλοι μας να στηρίζουμε τη σκηνή αυτή που αγαπάμε και που μας δίνει τόσες ωραίες μουσικές και συγκινήσεις.

Κώστας Κούλης

https://www.facebook.com/kassandramusicprojectofficial

https://www.youtube.com/channel/UCzv1-fCRMXNwvsp6We4tELQ

0 Comments