6949256666 press@keysmash.gr

Κασσάνδρα – Jester – Η συνέντευξη

keysmash powered by dycode

Οι Κασσάνδρα επανέρχονται με το δεύτερο άλμπουμ τους. «Στη Μέρα Των Νεκρών» ο τίτλος και ο Jester βρίσκεται ξανά κοντά μας, να  μιλήσει για το άλμπουμ, για την απίστευτη μεταγραφή του τεράστιου κιθαρίστα Κώστα Βρετού, για τα επόμενα βήματα και την ίδια τη μουσική, σαν τέχνη και σαν ψυχοθεραπεία φυσικά. Θερμές ευχαριστίες στη Μάριαν Νικολάου και την Angels PR, που φρόντισαν να πραγματοποιηθεί αυτή η συνέντευξη.

kassandra2324b

Τι ανταπόκριση λαμβάνετε από κοινό και Τύπο για το «Στη Μέρα Την Νεκρών»; Πώς αισθάνεστε με την έλευση του δεύτερου «πνευματικού παιδιού» σας;

Μέχρι στιγμής η ανταπόκριση είναι θετική και γενικά έχουμε ακούσει πολύ καλά λόγια για τη νέα μας δουλειά. Εμείς είμαστε κάτι παραπάνω από ενθουσιασμένοι με το αποτέλεσμα και αυτό μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε.

Έχετε φρέσκο αίμα στο project και μάλιστα έναν καταξιωμένο μουσικό. Πώς πραγματοποιήθηκε αυτή η μετάβαση; Πώς είναι τώρα το κλίμα στο συγκρότημα;

Με το που κυκλοφορήσαμε τον πρώτο δίσκο, ο Γιώργος Μαργαριτόπουλος, που ανέλαβε την παραγωγή, έριξε την ιδέα να μιλήσουμε με τον Κώστα Βρετό για να δούμε αν ενδιαφέρεται να συμμετάσχει στο δεύτερο άλμπουμ. Έτσι μιλήσαμε μαζί του και τα υπόλοιπα είναι ιστορία. Είμαστε περήφανοι που μας έκανε την τιμή να πάρει μέρος στην Κασσάνδρα, γιατί εκτός από καταξιωμένος μουσικός, είναι και εξαίσιος άνθρωπος.  

Ανυπομονείτε να παίξετε τα τραγούδια ζωντανά; Έχετε προγραμματίσει κάποιες εμφανίσεις;

Το κομμάτι των live είναι η αχίλλειος πτέρνα μας, γιατί ζούμε σε διαφορετικές πόλεις και αυτό δυσκολεύει στο να βρεθούμε και να ετοιμάσουμε τα κομμάτια για να παιχτούν ζωντανά, οπότε προς το παρόν είμαστε στάσιμοι σ’ αυτόν τον τομέα.  

Θα λέγατε ότι το δεύτερο άλμπουμ συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε το ντεμπούτο σας ή πρόκειται για μία εντελώς διαφορετική μουσική πρόταση;

Νομίζω είναι η εξέλιξη του ντεμπούτου. Σίγουρα έχει σκληρύνει πιο πολύ ο ήχος μας, αλλά αυτό ήταν και το ζητούμενο. Θέλαμε ο δεύτερος δίσκος να κινηθεί σε πιο heavy μονοπάτια, χωρίς να χάσει και τον χαρακτήρα της Κασσάνδρας και νομίζω το πετύχαμε.

Εξαιρετικό εξώφυλλο! Τίνος ήταν η σκέψη και πώς ολοκληρώθηκε αυτό που βλέπουμε;

Το εξώφυλλο και γενικά το artwork του δεύτερου άλμπουμ είναι μια δουλειά του Άρη Λιάπη. Ο Άρης είναι εξαιρετικός στις ιδέες του, οπότε είχε την απόλυτη ελευθερία και εμπιστοσύνη μας να δουλέψει πάνω στις γραμμές που συζητήσαμε στην αρχή. Το αποτέλεσμα μιλάει από μόνο του!  

Τι είναι αυτό που σας ωθεί να συνεχίζετε; Τι είναι αυτό που σας εμποδίζει από το να πείτε «Δεν θέλω πια να κάνω μουσική»;

«Δεν θέλω πια να κάνω μουσική» δεν νομίζω κανένας μουσικός να το πει. Είναι πιθανό να μην μπορείς να κάνεις μουσική για διάφορους λόγους, όπως οικονομικούς ή λόγους υγείας. Η μουσική είναι η ίδια η ζωή και τα τραγούδια είναι ο τρόπος έκφρασής μας στις προκλήσεις και τις δυσκολίες της.

Ο Έλληνας ακροατής στηρίζει τις ελληνικές μπάντες; Πηγαίνει στις συναυλίες, αγοράζει τις δουλειές τους;

Η Ελλάδα έχει πολύ δυνατή σκηνή και στο ελληνόφωνο αλλά και στο ξενόγλωσσο τραγούδι. Υπάρχει κοινό και μάλιστα στηρίζει τους καλλιτέχνες, όσο μπορεί ο καθένας βέβαια, γιατί οι εποχές είναι δύσκολες και τα έξοδα πολλά. Όσο για το αν αγοράζει τις δουλειές, είναι σχετικό. Όλα πλέον τα κομμάτια τα βρίσκει κάποιος στο διαδίκτυο, οπότε αυτοί που θα αγοράσουν ένα cd ή ένα βινύλιο, θα το κάνουν για να στηρίξουν τη μπάντα που γουστάρουν.   

Θα λέγατε ότι η μουσική είναι η σπουδαιότερη μορφή ψυχαγωγίας;

Αν όχι η σπουδαιότερη, σίγουρα είναι από τις σπουδαιότερες. Γενικά η τέχνη είναι τόσο απαραίτητη για τον άνθρωπο όσο η αναπνοή του.

Οι ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ τι όραμα έχουν; Πώς προδιαγράφεται το επόμενο βήμα τους;

Όσο περνάει ο καιρός το αφήνουμε το πράγμα να μας οδηγήσει από μόνο του. Εννοείται ότι βάζουμε στόχους, προχωράμε ένα βήμα τη φορά και μας αρέσει το αποτέλεσμα, σε ένα project που έχει αρχίσει να έχει το δικό του χαρακτήρα, την Κασσάνδρα!

Κώστας Κούλης

https://www.facebook.com/kassandramusicprojectofficial

https://www.youtube.com/channel/UCzv1-fCRMXNwvsp6We4tELQ

Please follow and like us:
Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
LinkedIn

0 Comments