6949256666 press@keysmash.gr

LIVE! Subfire, Lazy Man’s Load, Ross the Boss @ Temple Athens

keysmash powered by dycode

Η ημέρα ήταν γενικώς δύσκολη, Δευτέρα, πολύ ζέστη, υγρασία στο φουλ, ο κόσμος να δουλεύει και μέσα σε όλα αυτά και μία συναυλία που είχε όλα τα εφόδια να κάνει τον χαμό και να μας μείνει χαραγμένη στο μυαλό για πάντα. Η αρχική  ημερομηνία του event ήταν λίγες μέρες νωρίτερα, αλλά μεταφέρθηκε για τη Δευτέρα, χωρίς να γνωρίζω τον λόγο. Λαμβάνοντας υπόψη και τη βροχή που είχε ρίξει την περασμένη εβδομάδα, ίσως και να βόλεψε τούτη η «μετάθεση» ημερομηνιών.

Οι πόρτες άνοιξαν λίγο μετά τις οκτώ και μέχρι να μπούμε και να βολευτούμε, οι SubFire είχαν πάρει θέση πάνω στη σκηνή. Ο κόσμος που είχε μαζευτεί αρκετός, κάτι που βοήθησε τα παιδιά ώστε να νιώσουν πιο οικία και να μας παρουσιάσουν το πολύ όμορφο heavy/power metal που παίζουν. Ειδικά αυτό το Samurai, μεγάλη κομματάρα!. Μέσα σε σαράντα λεπτά μας παρουσίασαν κομμάτια και από τις δύο ολοκληρωμένες δουλείες τους. Φανερά κεφάτοι, είχαν μία συνεχή αλληλεπίδραση με το κοινό και μας ανέβασαν τη διάθεση για τα καλά. Μετά από αυτή την εμφάνιση, είμαι σίγουρος πως αρκετός κόσμος θα έχει πάει να ακούσει τη δουλειά τους και εκείνοι με την σειρά τους είμαι σίγουρος πως αποκτήσανε αρκετούς νέους οπαδούς.

Path Of The Assassin, Soul Redemption, Samurai, Rage Of Emotions, Infinity, Black Edged Meitu, Hunter Of Dreams

Αμέσως μετά και αφού ολοκληρώθηκαν οι αλλαγές και οι αναδιατάξεις πάνω στη σκηνή, εμφανίστηκαν οι Lazy Man’s Load. Είχα την τύχη να τους δω αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια και αυτό που μπορώ να πω, είναι πως αυτά τα παιδιά δίνουν τα πάντα πάνω στην σκηνή και ό,τι έχουν καταφέρει, το έχουν κάνει με την αξία τους. Χωρίς υπερβολές, σε ένα γεμάτο πλέον Temple, το συγκρότημα τα έσπασε κυριολεκτικά και παίζοντας τα κομμάτια των δύο full length δίσκων που έχει κυκλοφορήσει, τα ανέδειξε ακόμη περισσότερο με τις συγκεκριμένες εκτελέσεις. Το κοινό από κάτω εκτίμησε ιδιαίτερα όλη την ενέργεια που έβγαλε το συγκρότημα και ειδικά ο frontman τους, που δεν σταμάτησε δευτερόλεπτο. Πολύ δυνατή εμφάνιση και από αυτά παιδιά, που δεν αφήνουν τίποτα στην τύχη και αποτελούν πλέον εγγύηση ότι ακούγοντάς τους θα περάσεις καλά.   

Intro, Gomorrah, Heavy Is The Crown, Crimson Prayer, Saints Full Of Sin, Outlaws Serenade, Pilgrim And The Witch, Slackjawed, Outro (National Acrobat)

Και έχει φτάσει πλέον η ώρα που όλοι περιμέναμε. Η Super band του κύριου Ross The Boss (Super Band, διότι όταν έχεις μαζί σου Rhino στα τύμπανα και Dirk Schlächter στο μπάσο, μόνο έτσι μπορείς να αποκαλείσαι!) ανεβαίνει στη σκηνή εν μέσω πανζουρλισμού από το κοινό, που γέμισε όσο δεν πάει το Temple. Και αφού ανεβαίνουν στην σκηνή, πάρε ένα “Blood Of The Kings” για εναρκτήριο και πάνε όλα για γκρέμισμα. Ο Ross The Boss σε τρομερή φόρμα, το rhythm section στιβαρό όσο δεν πάει και ένας Marc Lopes, που και να μην υπήρχε δεν θα τον καταλάβαινε κανείς, καθώς από την πρώτη νότα μέχρι και το κλείσιμο (με μόνη εξαίρεση το “Denied By The Cross”), το κοινό τραγουδούσε τα πάντα πιο δυνατά και από την ένταση των ηχείων. Μιλάμε για τρομερές στιγμές. Τέτοια πώρωση είχα πολλά χρόνια να νιώσω και αυτό το live ήταν η επιτομή της πωρωτικής συναυλίας. Το κλωτσομπουνίδι (με την καλή έννοια)  έπεφτε σύννεφο καθ’ όλη τη διάρκεια και αυτό έδωσε ακόμη περισσότερη ενέργεια στο συγκρότημα, ώστε να τα δώσει όλα.

The Oath”, “Sign Of The Hammer και στα καπάκια “Thor (The Powerhead)” και φτάνουμε σε σημείο που ο Marc Lopes βγάζει το κινητό του, ώστε να απαθανατίσει όλο αυτό που γίνεται, μην πιστεύοντας ούτε ο ίδιος αυτό που βλέπει. Μιλάμε για μακελειό, ενώ ο Ross δεν μπορεί να κρύψει τα χαμογελά του βλέποντας όλη τούτη την κατάσταση. “Dark Avenger, “Secret Of Steelκαιμετά “Kings Of Metal”, “Blood Of My Enemies” και “Wheels Of Fire”, ώστε και οι πιο δύσκολοι να αποδεχτούν τη μοίρα τους. Αυτό εδώ θα μείνει αξέχαστο. Μία στιγμή ηρεμίας και χαλάρωσης με το “Denied By The Cross” (που είναι κομματάρα!)από την προσωπική καριέρα του και είμαστε έτοιμοι πλέον για να τα γκρεμίσουμε όλα! “Black Wind, Fire And Steel”, λίγο από το “Heart Of Steel” και μετά κόλαση! “Battle Hymn”, “Kill With Power”, “Fighting The World” και για κλείσιμο “Hail And Kill”.

Μένεις ακίνητός, προσπαθείς να συνειδητοποιήσεις το τι βίωσες και δεν μπορείς να το αντιληφθείς! Ζητάς και άλλο, αλλά δυστυχώς δεν! Πότε πέρασαν ήδη εκατό λεπτά; Θα άντεχες άλλο τόσο; Εύκολα!   

Blood of the Kings, The Oath, Sign of the Hammer, Thor (The Powerhead), Dark Avenger, Secret of Steel, Kings of Metal, Blood of My Enemies, Wheels of Fire, Denied by the Cross, Black Wind, Fire and Steel, Heart of Steel, Battle Hymn, Kill With Power, Fighting the World, Hail and Kill

Λέξεις, εικόνες: Βαγγέλης Φαρρής

Please follow and like us:
Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
LinkedIn

0 Comments