6949256666 press@keysmash.gr

LiVE! Varathron, Deviser, Synteleia, @ Kyttaro Live

keysmash powered by dycode

Είναι επτά και μισή και ήδη έξω από το Κύτταρο έχει μαζευτεί αρκετός κόσμος. Στα πρόσωπα όλων διακρίνεις μια προσμονή και έναν ενθουσιασμό, καθώς τα ονόματα μόνο αμελητέα δεν είναι και όλοι γνωρίζουν πως η βραδιά θα είναι ξεχωριστή. Όλα βαίνουν καλώς και λίγο πριν τις οκτώ ανοίγουν οι πόρτες και λίγα λεπτά αργότερα οι Synteleia βρίσκονται στην σκηνή, για να ανοίξουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την βραδιά.

synteleia2414

Ο ήχος στην αρχή ήταν λίγο μπουκωμένος (τουλάχιστον εκεί που βρισκόμουν εγώ), αλλά στην συνέχεια έστρωσε. Η σκηνική παρουσία του συγκροτήματος και η ενέργεια που έβγαλαν στη σκηνή, ζέστανε για τα καλά το κοινό που απόλαυσε κάθε κομμάτι που έπαιξε το συγκρότημα που τίμησε τους δύο δίσκους που έχει κυκλοφορήσει ως σήμερα. Στα ωραία της εμφάνισης είναι σίγουρα και η συμμετοχή της Μήνας Μόρφη, που με την οπερετική φωνή της έδωσε έναν ακόμη πιο ενδιαφέροντα τόνο στην εμφάνιση της μπάντας.

synteleia2415

Tower Of Koth, Three Oaths To Dagon, Daemonica Infernalium, Harvest The Forest, Synteleia Has Come, Dark Summoner Of Yog-Sothoth, The Black Goat Rites – (Ft. Mina Morfi), Emblem Of Yith – (Ft. Mina Morfi), The Secret Last Syllable

Και ήρθε η ώρα που η προσμονή αρχίζει και ανεβαίνει… Οι Synteleia μας ετοίμασαν κατάλληλα και τώρα όλοι περιμένουν τους Deviser να κάνουν την πρώτη τους ζωντανή εμφάνιση, μετά από δέκα και πλέον χρόνια. Πρέπει να πω πως τέτοια συγκροτήματα δεν πρέπει να λείπουν από την εγχώρια – και όχι μόνο – σκηνή, καθώς η δύναμη, το πάθος και η αγάπη για αυτό που κάνουν, λειτουργεί σαν motivation για όλους αυτούς που θέλουν να ξεκινήσουν το δικό τους όνειρο.

deviser2414

Οι Deviser λοιπόν ήρθαν, έπαιξαν, νίκησαν. Τρομερή εμφάνιση, σαν να μην πέρασε μία μέρα από την τελευταία φορά. Ορεξάτοι και με έναν τρομερό πρόσφατο δίσκο να τους ακολουθεί, δεν άφησαν κανένα περιθώριο αμφισβήτησης. Τα κομμάτια τίμησαν την νέα κυκλοφορία (τρομεροί κόμματοι τα ‘Absence Of Heaven’ και ‘Of Magick’), αλλά και το ένδοξο παρελθόν, με το ‘Threnody’ να λειτουργεί ως το ιδανικό κλείσιμο και προάγγελος των headliners που ακολούθησαν. Το κοινό από κάτω ανταποκρίθηκε και με το παραπάνω στις παραινέσεις για mosh pit και γενικά απόλαυσε κάθε δευτερόλεπτο της εμφάνισης των παιδιών.

deviser2415

Tenebrae, Evoking The Moon Goddess, Cold Comes The Night, The Fire Burning Bright, Death Is Life Eternal, The Rape Of Holiness, Absence Of Heaven, Of Magick, Threnody

Η ώρα έχει πάει δέκα και μισή και η ώρα που οι περισσότεροι περιμένουν έχει πλέον έρθει. Οι Varathron είναι ένα όνομα, ένα συγκρότημα με ιστορία που έχει αφήσει το στίγμα της στον χώρο του παγκόσμιου extreme metal. Από το πρώτο κομμάτι, ‘Hegemony Of Chaos’, φάνηκε η δυναμική του νέου τους δίσκου καθώς και η δική τους, αφού όλο το Κύτταρο σείστηκε συθέμελα.

varathron2414

Οι Varathron είναι από τα συγκροτήματα που ό,τι κομμάτια και να έχουν στο setlist τους, πάντα θα υπάρχουν άλλα τόσα που θα λέμε «Τι κρίμα που δεν τα συμπεριέλαβαν»! Μέσα σε ογδόντα λεπτά το συγκρότημα κατάφερε να μας ταξιδέψει από τις αρχές των 90’s μέχρι και το σήμερα, λαμβάνοντας υπόψη κάθε στάδιο της πορείας του, τιμώντας ιδιαιτέρως το ‘His Majesty At The Swamp’, αλλά και το πολύ πρόσφατο ‘The Crimson Temple’, ενώ για κλείσιμο μας χάρισαν το ‘Genesis Of Apocryphal Desire’, το οποίο ήταν και είναι σκέτη απόλαυση να το ακούς ζωντανά.  Το κοινό, σε όλη τη διάρκεια της συναυλίας, δεν σταμάτησε να αποθεώνει το συγκρότημα, τα mosh pit ήταν ασταμάτητα και όλοι όσοι παραβρέθηκαν είμαι σίγουρος πως έφυγαν με ένα χαμόγελο μέχρι τα αυτιά.

varathron2415

Hegemony Of Chaos, Tenebrous, Unholy Funeral, Nightly Kingdoms, Cassiopeia’s Ode, Saturnian Sect, Lustful Father, Crypts In The Mist, Ouroboros Dweller (The Dweller Of Barathrum), Swamp King, La Reinne Noir, Son Of The Moon (Act II), Genesis Of Apocryphal Desire, Sic Transit Gloria Mundi/Outro

Βαγγέλης Φαρρής

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *