6949256666 press@keysmash.gr

Θεώμενοι: ΤHE LAST LUNCH @ Theatre of the No

keysmash powered by dycode

Άλλη μια καλοδουλεμένη παράσταση παρουσιάζεται αυτές τις μέρες στο αγγλόφωνο Theatre of the No.

Ο μυστικός δείπνος λοιπόν… Ένα «τελευταίο» βραδινό, το οποίο «περνάει» μέσα από τη ζωή του Χριστού και από χωροχρονίζεται στις δικές μας, τωρινές ζωές.

Αλήθεια, πώς θα ήταν αν ο Χριστός κατέβαινε τώρα στη Γη; Πώς θα συμπεριφερόμασταν; Με τη φωτιά που έχουν πάρει τα social όλα αυτά τα χρόνια, μάρτυς μου ο Θεός, αν δεν είχε followers ο Κύριος Ημών, κανένας δεν θα τον πίστευε.

Η παράσταση ξεκινά και μας μεταφέρει στην παιδική μας ηλικία. Τότε που νομίζαμε ότι μπορούμε να κυριεύσουμε τον κόσμο με ένα χαμόγελο, μια αγκαλιά. Μετά η ενηλικίωση, ο φόβος να ζήσουμε, να χαρούμε, τα πρέπει που κυριαρχούν στα θέλω και ο στόχος, αυτός ο άχαρος στόχος, να γίνουμε κάποιοι, λες και δεν είμαστε, να κάνουμε δουλειές που θα μας αποφέρουν χρήματα, όχι απλά για να ζήσουμε, αλλά για να δείξουμε μέσα από αυτά ότι αξίζουμε, ότι υπάρχουμε. Μέσα μας να δυναμώνει ο φόβος, καθώς η κοινωνία είναι ένα αδηφάγο τέρας που καταπίνει όποια καλοσύνη, όποιο όνειρο, θέλοντας να μας πολτοποιήσει και να μας εκμεταλλευτεί όπως εκείνη θέλει. Μετά η δραματική αλήθεια, όταν έχουμε φτάσει πια σε εκείνα τα χρόνια που συνειδητοποιούμε ότι τίποτα από όλα όσα κάναμε δεν μας έφερε την ευτυχία. Μας αποξένωσαν, μας άφησαν μονάχους να περιμένουμε το… τελευταίο μας γεύμα, πριν το άγνωστο ταξίδι του θανάτου. Σκεφτόμαστε πόσα θα μπορούσαμε να κάνουμε διαφορετικά, πόσες κακοτοπιές ίσως να είχαμε αποφύγει ή πόσους ανθρώπους άξιζε να κρατήσουμε στη ζωή μας. Αναπολούμε τις μικρές χαρές που ζήσαμε, λυπόμαστε για τους ανθρώπους που αφήσαμε να φύγουν, θυμώνουμε με τον τρόπο που χειριστήκαμε κάποιες καταστάσεις.

Αν μπορούσα να γυρίσω τον χρόνο πίσω, τώρα που έχω την γνώση, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Πόσες φορές δεν το έχουμε ακούσει, δεν το έχουμε πει;

Η φαρσοκωμωδία “The Last lunch” του Yoel Wulfhart ανοίγει ένα δρόμο προς εμάς να ξεπεράσουμε τους φόβους μας και να σκεφτούμε τη ζωή, να κάνουμε έναν απολογισμό βλέποντας επί σκηνής αυτά τα υπερταλαντούχα παιδιά να υποδύονται εμάς. Μέσα από το χιούμορ που περικλείει το κείμενο, μέσα από τις αλήθειες που αναδύονται σε κάθε σκηνή, έχουμε τη δυνατότητα να εισχωρήσουμε μέσα μας και να αναλογιστούμε, να πάρουμε αποφάσεις και να οδηγήσουμε τη ζωή μας σε αυτό που θα θέλαμε να είναι.

Η σκηνοθεσία του Μάνου Τσότρα είναι σουρεαλιστική, είναι ζωντανή. Διεισδύει στον εσωτερικό μας κόσμο και τον «χτυπά», για να ανοίξουμε πλατιά καρδιά και μυαλό.

Οι ατάκες του έργου είναι μοναδικές, κάποιες από αυτές σίγουρα θα σας μείνουν. Λάτρεψα τον Χάρο αλλά και την ευφυέστατη μεταφορά των νεκρών. Δεν spoilάρω, θα δείτε…

Η ομάδα των παιδιών έδωσε το είναι της και μας έκανε να γελάσουμε με την καρδιά μας. Έλαμψαν στους ρόλους τους και μετέφεραν μέσα από το γέλιο όλους τους προβληματισμούς, τους φόβους αλλά και τα λάθη μας.

Η ζωντανή μουσική της παράστασης διόγκωνε ή λύτρωνε στιγμές μοναδικά. Τα κοστούμια είχαν φινέτσα και ταίριαζαν άψογα σε κάθε ρόλο.

Το “The Last lunch” είναι μια ευφυέστατη παράσταση γεμάτη αλήθειες, γέλιο και προβληματισμούς. Έχει την αγάπη μας και αξίζει την αμέριστη προσοχή μας.

Δείτε την!

Μαίρη Ζαρακοβίτη

Μία παράσταση στη σκιά του προεδρικού διατάγματος 85/2022 (ΦΕΚ 232/Α/17-12-2022), με το οποίο τα πτυχία καλλιτεχνικών σπουδών εξισώνονται με απολυτήριο λυκείου. Θα θέλαμε πολύ να μάθουμε το όνομα εκείνου που σκέφτηκε και έπεισε και τους άλλους να γίνει κάτι τέτοιο. Θα επανέλθουμε.

Ταυτότητα Παράστασης

Συγγραφέας: Yoel Wulfhart

Σκηνοθεσία: Μάνος Τσότρας

Μουσική Σύνθεση:  Ian Blunsdon

Ενδυματολόγος: Μαρία Τσιώτη

Χορογραφίες: Δένια Μιμερίνη

Μουσική Διεύθυνση: Χριστιάννα Μάνου

Σχεδιαστής Φωτισμού: Fernanda Balcells

Ζωγράφος Σκηνικών: David Rawstron 

Φωτογραφία – Video: Νίκος Παγωνάκης

Social media: Πέτρα Τσέλιου

Επικοινωνία – Δημόσιες Σχέσεις: Ελευθερία Σακαρέλη

Παραγωγή: FAIL BETTER PRODUCTIONS

Ερμηνεύουν:

Cherna Zweiudder:  Ίλια Α. Παππά

Pilate Totengraber/ Gravedigger/Pizza delivery man: Κωνσταντίνος Αδρακτάς

 John Rosenberg/ Peter Pagenstecher/ Tupac Shakur/ Voice: Γιώργος Χατζηκυριάκος

Mark Zukerberger/John the Baptist/Chico Marx: Ανέστης Ισχνόπουλος

Luke Pomerantz/Abarbanel : Μιχάλης Θεοδωράκης

 Judas Wulfhenstein: Μιχάλης Τροχάνης

 Jesus Morecheek: Λεωνίδας Μικρόπουλος

 Eshtael Kirschenbaum : Χαρά Λιανού

 Virginia Blumenkrantz/Lexus Pomerantz : Δένια Μιμερίνη

 Tiffany Schmukler: Έλια Βεργανελάκη

 Mary Magdalenzweicheeck : Ήβη Κοτσώνα

 Mary Magdalenzweicheeck A/Saleslady/ Activist : Μαργαρίτα Παπάζογλου

 Mary Magdalenzweicheeck Β/Rosencrantz’ wife : Cherinne Retal

Παραστάσεις

Από 17 Μαΐου έως 24 Ιουνίου

Κάθε Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή, Δευτέρα στις 20.00

Διάρκεια: 120’

Εισιτήρια: 15€

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ: https://www.more.com/theater/thelastlunch/

Social Media & Website:

https://www.facebook.com/TheatreoftheNO

https://www.instagram.com/theatreoftheno

Please follow and like us:
Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
LinkedIn

0 Comments