6949256666 press@keysmash.gr

Θεώμενοι: Κάθε Πέμπτη κύριε Γκρην @ Θέατρο Αργώ

keysmash powered by dycode

Επίμονο χτύπημα στη πόρτα… “Ποιος να είναι άραγε;” σκέφτεται ο κύριος Γκρην (Γιώργος Κωνσταντίνου). Ανοίγει την πόρτα σαστισμένος. Μπροστά του βρίσκεται ο νεαρός Ρος (Αποστόλης Τότσικας). Είναι ο άνθρωπος που τον χτύπησε με το αυτοκίνητο του πριν λίγο καιρό. Ήρθε να τον αποτελειώσει;

Ο δικαστής επέβαλλε στον Ρος να εμφανίζεται στο σπίτι του κύριου Γκρην μια φορά την εβδομάδα, ώστε να τον βοηθάει σε ό,τι χρειαστεί. Και αυτό έπραξε. Τώρα γιατί ο κύριος Γκρην φέρεται σαν να μην έχει ιδέα, αυτό είναι περίεργο.

kathepempti2317

Διαξιφισμοί, ατάκες που σπάνε κόκκαλα, με αλήθειες που ακούγονται σαν το καλύτερο ψέμα. Δυο πολύ διαφορετικοί άνθρωποι θα σμίξουν τις μοναξιές τους και θα αντιμετωπίσουν μαζί τους φόβους και τις αδυναμίες τους.

Μια πολύ συγκινητική παράσταση παρουσιάζεται στο θέατρο Αργώ. Το έργο του Τζεφ Μπάρον πλάθεται μοναδικά από τον Κώστα Γάκη, που είναι υπεύθυνος για τη σκηνοθεσία και τη μουσική σύνθεση. Έχει δώσει στους χαρακτήρες μια οικεία πνοή. Έχει περάσει πινελιές καθημερινότητας που αγγίζουν κάθε θεατή και έχει καταφέρει να ισορροπεί τις δραματικές στιγμές με κωμικές ατάκες, που διογκώνουν το συναίσθημα. Βλέπεις δύο ανθρώπους της διπλανής πόρτας, που ενώ τους χωρίζουν πολλά, τους ενώνουν άλλα τόσα. Το αγεφύρωτο χάσμα γεφυρώνεται μέσα από τη συνεχόμενη τριβή, μέσα από τις συζητήσεις, μέσα από την οπτική των δύο αυτών ανδρών.

Τα σκηνικά, που φέρουν την υπογραφή του Αντώνη Χαλκιά, έχουν οντότητα, δημιουργούν μια ουδέτερη ζώνη, μια θαλπωρή που θα δώσει τη δυνατότητα στους χαρακτήρες να ανοιχθούν βαθιά. Ο Μάριος Ράμμος, που είχε το ενδυματολογικό πρόσταγμα, μας θάμπωσε με τα σύνολα που είχε επιλέξει για τον Αποστόλη Τότσικα. Είχαν φινέτσα, ήταν απόλυτα μοδάτα και του πήγαιναν γάντι. Τρομεροί οι συνδυασμοί και τα χρώματα που επέλεξε. Και τα σύνολα που επέλεξε για τον Γιώργο Κωνσταντίνου δεν πήγαν πίσω, ήταν εξαιρετικά. Είχαν γήινη ταυτότητα και ένα άρωμα παλιών δεκαετιών.

kathepempti2316

Ο Αποστόλης Τότσικας ήταν ταυτόσημος με τον ρόλο. Είχε φτιάξει αρμονικά τον χαρακτήρα του ήρωα που υποδυόταν. Ήταν προσιτός, η στάση του σώματος, το πρόσωπό του, ήταν υπέροχα δοσμένα στον ρόλο. Η ενέργειά του πάνω στη σκηνή ήταν καταλυτική. Έκανε δικό του βαθιά τον Ρος, ξεκλειδώνοντας σιγά σιγά τις συναισθηματικές πόρτες του ήρωα. Έγινε τρωτός, χρησιμοποίησε μοναδικά τα κωμικά στοιχεία αλλά και τις εντάσεις, ώστε να κάνει τον ήρωα του πολυδιάστατο.

Ο κύριος Γιώργος Κωνσταντίνου πέρασε ως ο πιο υπέροχος «γκρινιάρης» κύριος Γκρην. Η γλυκύτητα που εμπότισε τον χαρακτήρα του και ερχόταν σε αντίθεση με την αυστηρή ματιά αλλά και την ιδιαιτερότητα που είχε ο ρόλος, μας μάγεψε. Επέλεξε να ακροβατεί ανάμεσα σε αρκετές συναισθηματικές συνιστώσες και αυτό έφερε τη διόγκωση του ήρωά του από κάθε πλευρά και κέντρισε την προσοχή μας.

Τα συνεχόμενα χειροκροτήματα στο τέλος αυτής της μοναδικής παράστασης ήταν ο μόνος τρόπος να ευχαριστήσουμε τούτο το απίστευτα δεμένο δίδυμο για τις συγκινήσεις που μας είχε δώσει.

Την άλλη Πέμπτη κύριε Γκρην…. Θα είμαστε ξανά εκεί…

Μαίρη Ζαρακοβίτη

kathepempti2314

Μία παράσταση στη σκιά του προεδρικού διατάγματος 85/2022 (ΦΕΚ 232/Α/17-12-2022), με το οποίο τα πτυχία καλλιτεχνικών σπουδών εξισώνονται με απολυτήριο λυκείου. Θα θέλαμε πολύ να μάθουμε το όνομα εκείνου που σκέφτηκε και έπεισε και τους άλλους να γίνει κάτι τέτοιο. Θα επανέλθουμε.

ΕΡΜΗΝΕΥΟΥΝ (με αλφαβητική σειρά)

Γιώργος Κωνσταντίνου & Αποστόλης Τότσικας 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Θέατρο Αργώ – Ελευσινίων 15, Μεταξουργείο. Tηλ: 2105201684

Κείμενο: Τζεφ Μπάρον

Μετάφραση: Τζεφ Μπάρον & Κώστας Γάκης

Σκηνοθεσία – Μουσική σύνθεση: Κώστας Γάκης

kathepempti2315

Σκηνογραφία: Αντώνης Χαλκιάς

Ενδυματολογία: Μάριος Ράμμος 

Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος 

Βοηθός Σκηνοθέτη: Νατάσα-Φαίη Κοσμίδου 

Βοηθός Σκηνογράφου: Ελεονώρα Καραβανή

 Φωτογραφίες/Τίζερ: Πάτροκλος Σκαφιδάς

Γραφιστική Επιμέλεια: Truly.gr

Διαχείριση Social Media: Γιάννης Βαλτινός

Υπεύθυνος επικοινωνίας: Αντώνης Κοκολάκης

Διάρκεια: 90 λεπτά

Εταιρεία Παραγωγής: Θεατρικές Επιχειρήσεις ΖΗΣΗ    

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:

Τετάρτη στις 20:00

Πέμπτη στις 21:00

Παρασκευή στις 21:00

Σάββατο στις 21:00

Κυριακή στις 19:00

Προπώληση viva: https://www.viva.gr/tickets/theater/kathe-pempti-kyrie-gkrin-tou-tzef-baron/

Please follow and like us:
Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
LinkedIn

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *