6949256666 press@keysmash.gr

Cradle Of Filth: Εμείς θα πάμε στις συναυλίες γιατί…

keysmash powered by dycode

Οι Cradle Of Filth όλα αυτά τα χρόνια έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στον χώρο του extreme ήχου, προσφέροντας σε κάθε ολοκληρωμένη κυκλοφορία τους μία μοναδική εμπειρία ακρόασης, με τα ιδιότροπα riff, τα οπερετικά φωνητικά και τη μοναδική τους ακρότητα. Οι συναυλίες τους δεν είναι απλές μουσικές παραστάσεις, είναι εμπειρίες που βυθίζουν τους παρευρισκόμενους σε έναν κόσμο θεατρικότητας, καλλιτεχνικής έκφρασης και μοναδικής αίσθησης. Αλλά γιατί κάποιος να επιλέξει να βυθιστεί σε αυτό το σκοτάδι, να αγκαλιάσει πρόθυμα αυτή την ηχητική επίθεση που ορίζουν μια συναυλία των Cradle Of Filth; Για ένα προσωπικά, η απάντηση βρίσκεται σε μία πληθώρα παραγόντων, καθένας από τους οποίους συμβάλλει σε μια εμπειρία που ξεπερνά τα όρια της τυπικής ζωντανής εμφάνισης.

Μία συμφωνία σκότους: η μουσική των Cradle Of Filth είναι μια περίπλοκη ταπισερί, που συνδυάζει στοιχεία black metal, συμφωνικές μελωδίες, ακόμα και οπερετικές στιγμές. Ο ήχος που προκύπτει είναι αναμφισβήτητα extreme, με τα drums και τις κιθάρες, μαζί με υψηλά φωνητικά με την υπογραφή του Dani Filth, να διαπερνούν το ηχητικό τοπίο. Ωστόσο, μέσα στην ηχητική βαρβαρότητα βρίσκεται ένα εκπληκτικό επίπεδο πολυπλοκότητας. Συμφωνικά στοιχεία, όπως ορχηστρικές διασκευές και περίπλοκες μελωδίες πιάνου, προσθέτουν βάθος, ενώ περιστασιακά ακουστικά περάσματα προσφέρουν στιγμές ανάπαυσης στον ακροατή, πριν βουτήξει πίσω στην ηχητική άβυσσο. Η παρακολούθηση μιας συναυλίας Cradle Of Filth δίνει τη δυνατότητα να ζήσει κάποιος αυτή την περίπλοκη μουσική ταπετσαρία να ξετυλίγεται σε όλο της το μεγαλείο, βιώνοντας από πρώτο χέρι την ακατέργαστη δύναμη και τις μελωδικές αποχρώσεις της μουσικής του συγκροτήματος.

cradleoffilth2414

Μία οπτική πανδαισία: ενώ η μουσική αποτελεί αναμφίβολα τον πυρήνα της εμπειρίας, οι συναυλίες των Cradle Of Filth προσφέρουν επίσης ένα μαγευτικό οπτικό θέαμα. Τα μέλη του συγκροτήματος αναλαμβάνουν την περσόνα των σκοτεινών φανταστικών στίχων τους, φορώντας συχνά περίτεχνα κοστούμια και μακιγιάζ. Ο Dani Filth μπορεί να εμφανίζεται βασιλικά ντυμένος σε ένα σύνολο εμπνευσμένο από τη βικτωριανή εποχή, ενώ άλλα μέλη μπορεί να ενσαρκώνουν γοτθικές εικόνες ή ακόμα και μυθικά πλάσματα. Αυτή η αφοσίωση στους ρόλους βυθίζει περαιτέρω το κοινό στον κόσμο της μπάντας, θολώνοντας τη γραμμή μεταξύ απόδοσης και πραγματικότητας. Επιπλέον, η χρήση πυροτεχνημάτων, ειδικών φωτισμών και προσεκτικά επιμελημένων σκηνικών, προσθέτουν ένα άλλο επίπεδο θεατρικότητας, μετατρέποντας τη συναυλία σε μια πολύ-αισθητηριακή εμπειρία.

Σύνδεση με τα taboo: το λυρικό σύμπαν των Cradle Of Filth εμβαθύνει σε θέματα που συχνά θεωρούνται ταμπού ή ανησυχητικά. Το συγκρότημα εξερευνάει τη σκοτεινή φαντασία, τη μυθολογία και τις ιστορικές φρικαλεότητες, αμφισβητώντας τους κοινωνικούς κανόνες και υπερβαίνοντας τα όρια της καλλιτεχνικής έκφρασης. Οι στίχοι του Dani Filth μπορεί να είναι μερικές φορές γραφικοί και ενοχλητικοί, αναγκάζοντας τον ακροατή να αντιμετωπίσει άβολες αλήθειες και να καταπιαστεί με τις πιο σκοτεινές πτυχές της ανθρώπινης φύσης. Για ορισμένους οπαδούς, η παρακολούθηση μιας συναυλίας τους επιτρέπει να συνδεθούν με αυτά τα θέματα σε ένα ασφαλές και ελεγχόμενο περιβάλλον. Είναι μια ευκαιρία για κάποιον να εξερευνήσει το σκοτάδι, όχι ως παθητικός παρατηρητής, αλλά ως ενεργός συμμετέχων στην καλλιτεχνική εμπειρία.

Μια κοινότητα παθιασμένων απόκληρων: τα θέματα που εξερευνούν οι Cradle Of Filth και η ένταση της μουσικής τους, συχνά έχουν απήχηση σε άτομα που αισθάνονται σαν κοινωνικοί ξένοι. Η παρακολούθηση μιας συναυλίας καλλιεργεί την αίσθηση του ανήκειν και της συντροφικότητας μεταξύ αυτών των θαυμαστών. Ενωμένοι από την εκτίμησή τους για τον μοναδικό ήχο και το καλλιτεχνικό όραμα της μπάντας, δημιουργούν έναν χώρο όπου μπορούν να εκφραστούν ελεύθερα και να συνδεθούν με άτομα με ομοϊδεάτες. Η κοινή εμπειρία μιας συναυλίας των Cradle Of Filth ξεπερνά την ίδια τη μουσική, χτίζοντας μια αίσθηση κοινότητας και μια αίσθηση του ανήκειν, που εκτείνεται πέρα από τους τοίχους του χώρου.

cradleoffilth2415

Πύλη για κάτι διαφορετικό: οι Cradle Of Filth προσφέρουν μια αναζωογονητική και προκλητική εναλλακτική για όσους αναζητούν κάτι διαφορετικό από τη mainstream μουσική σκηνή. Η μουσική τους ξεπερνά τα όρια, αντιμετωπίζει πολύπλοκα θέματα και δημιουργεί έναν κόσμο εντελώς δικό τους. Η παρακολούθηση μιας συναυλίας θα σας επιτρέψει να ξεφύγετε από τα συνηθισμένα και να εκτιμήσετε τη δύναμη της ακραίας μουσικής και την ικανότητά της να προκαλέσει και να διεγείρει τη σκέψη σας. Είναι μια ευκαιρία να βιώσετε μια διαφορετική καλλιτεχνική έκφραση, που μπορεί να μην είναι εύκολα προσβάσιμη ή εύκολα κατανοητή στους mainstream κύκλους.

Μια Συναυλία, όχι σαν όλες τις άλλες: ακόμη και μέσα στη metal κοινότητα, τα live των Cradle Of Filth ξεχωρίζουν για την ένταση και τη θεατρικότητά τους. Η απόλυτη τεχνική επάρκεια των μουσικών, η σαγηνευτική σκηνική παρουσία και η παθιασμένη ενέργεια του πλήθους συνδυάζονται για να δημιουργήσουν μια αξέχαστη ατμόσφαιρα. Είτε είστε έμπειρος metalhead είτε απλά είστε περίεργοι να εξερευνήσετε ένα νέο είδος, το να παρακολουθήσετε μια συναυλία των Cradle Of Filth είναι μια εγγυημένη εμπειρία που δεν μοιάζει με καμία άλλη. Είναι μια ευκαιρία να παρακολουθήσετε την επιδέξια μουσικότητα, τη μαγευτική θεατρικότητα και μια παθιασμένη κοινότητα, που ενώνεται από την αγάπη της για τη σκοτεινή και extreme μουσική.

Βαγγέλης Φαρρής

CRADLE OF FILTH – WEDNESDAY 13 – SICK N BEAUTIFUL ζωντανά σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα

Σάββατο 2 Μαρτίου  2024 || Principal Club Theater , Θεσσαλονίκη

Κυριακή 3 Μαρτίου  2024 || Fuzz Live Music Club, Αθήνα

ώρα προσέλευσης  19:00
ώρα έναρξης  19:15

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ :

— περιορισμένη προπώληση : 27€

— προπώληση : 30€
— ταμείο : 35€

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ :
Ηλεκτρονικάhttps://www.more.com/music/cradle-of-filth-live-in-greece/

Φυσικά Σημεία:
— Καταστήματα Nova (πανελλαδικά)

— Καταστήματα Public (πανελλαδικά)

— The Nephilim Store (Θεσσαλονίκη)

— Metal Era (Αθήνα)

Facebook Events:

Αθήνα: https://www.facebook.com/events/1258628758131341/

Θεσσαλονίκη: https://www.facebook.com/events/686231023381683/

Παραγωγή: Made of Stone

Επικοινωνία: Goodheart Productions

Please follow and like us:
Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
LinkedIn

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *