6949256666 press@keysmash.gr

LiVE! Rock In Dio Vol. 12 @ Kyttaro Live

keysmash powered by dycode

Ένας άγγελος λείπει απόψε…

Έχουν περάσει δεκατέσσερα χρόνια. Και τα δώδεκα από αυτά (ας όψεται η καταραμένη πανδημία) έχουμε μάθει να θυμόμαστε την «απώλεια» με μία συναυλία. Στην ουσία έχουμε μάθει να γιορτάζουμε την περίπτωση ενός ανθρώπου που επέλεξε να γίνει αθάνατος. Και δεν δυσκολεύτηκε να το επιτύχει. Είχε συμμάχους του τις καρδιές μας, τις ψυχές μας και τα μυαλά μας. Όλα τα υπόλοιπα ήταν ευκολάκι και ο μεγαλύτερος Μέταλ τραγουδιστής όλων των εποχών, ο Ronnie James Dio, θα είναι πάντα κοντά μας. Σε αυτό βοηθούν με τον πλέον ευγενικό τρόπο οι Rock ’N’ Roll Children, μία από τις πιο καλοπροβαρισμένες και καλοκουμπωμένες μπάντες απόδοσης των τραγουδιών του Αθάνατου, εδώ και μια-ντουζίνα-και-βάλε χρονιές.

Ξέρετε τι; Λέω αυτή τη φορά να μην σας πρήξω με μπλάμπλες και λοιπές στροφές και ευθείες της πένας και του πληκτρολογίου. Λέω αυτή τη φορά να παραθέσω αυτά που έγιναν. Δόξα τω Dio, υπάρχουν στο διαδίκτυο ένα σωρό βίντεο, που τράβηξαν οι θεατές αυτής της εξτραβαγκάνζας, οι οποίοι, για μία ακόμα χρονιά, γέμισαν το Κύτταρο. Με ήχο καμπάνα και απόδοση υπεράνω σχολίων,  οι πέντε τους και οι καλεσμένοι τους, μας τάισαν στο στόμα, μας κοίταξαν στα μάτια και πέρασαν το μήνυμα. Τα τραγούδια του είναι αθάνατα, άρα κι εκείνος.

Μια στρατιά καλεσμένων και φέτος, τους οποίους θα αναφέρουμε, εννοείται, έναν προς έναν και ένας κόσμος που θα δίνει πάντα το παρών, ανεξαρτήτως συνθηκών και καταστάσεων. Το Rock In Dio είναι το Stars μίας μικρής χώρας, που σε αυτή την περίπτωση γίνεται μεγάλη, όπως της αξίζει. Που γελάει στα μούτρα του δηθενισμού και που προτιμά το woke από το κάθε ξέπλυμα και απόπλυμα της υποκουλτούρας.

Παρέλασαν τραγούδια από όλη την καριέρα του μεγάλου τραγουδιστή. Από όλες τις εποχές, από όλες τις μπάντες, από όλους τους χάρτες και τις γαίες. Και παρέλασαν όλα τους σαν σημαιοφόροι. Παιγμένα άψογα, τραγουδισμένα με πάθος, με πόθο, με ψυχή. Το σχήμα παίζει με το ένα μάτι να κοιτάει τον ουρανό. Οι καλεσμένοι τραγουδιστές παίζουν σε ένα κατάμεστο μαγαζί και εξαπολύουν ενθουσιασμό και δυνατότητες. Χρονομετάθεση το είπε; Πάτε με στα δεκαεφτά μου το είπε; Προσυπογράφουμε!

Όλα τα έσοδα από όλους όσους προσήλθαν, θα πάνε στον σύλλογο Εξέλιξη Ζωής | Υποστήριξη & Φροντίδα Εφήβων & Νέων και αξίζουν πολλά μπράβο σε όλα τα παιδιά που στηρίζουν, που έρχονται και ξανάρχονται, όπως και σε κείνα που έρχονται για πρώτη φορά. Κάθε φορά φαντάζει σαν την πρώτη, κατά συνέπεια… ξέρετε, έτσι; Όλοι στο ίδιο μήκος κύματος.

Κρατάω καβάτζα για του χρόνου. Μήπως τα εισιτήρια του Rock In Dio Vol. 13 να έβγαιναν την επόμενη κιόλας μέρα της γιορτής; Και μήπως να πάμε επιτέλους για ένα διήμερο; Η ιδέα πάντα υπήρχε και μια χρονιά πήγε να γίνει πραγματικότητα. Δεν την άφησε ο covid. Οψόμεθα. Είμαι το νούμερο 25 και σας ευχαριστώ που μείνατε ως εδώ παρέα μου. Τα λέμε του χρόνου, με τις εκπλήξεις που θα σηματοδοτήσουν τα δεκαπέντε χρόνια από την πορεία προς την αθανασία.

Κώστας Κούλης

Rock ’N’ Roll Children

Γιάννης Παπανικολάου

Μανώλης Τσίγκος

Γιάννης Τσιμάς

Νίκος Αναστασιάδης

Γιώργος Γεωργίου

Καλεσμένοι 2024

Τζώρτζια Κεφαλά (ΜΠΛΕ)

Χριστιάνα Χατζημιχάλη (ELYSION)

Γιώργος Προκοπίου (POEM/ MOTHER OF MILLIONS)

Βύρων Τσουράπης (SOLO ARTIST)

Γιώργος Μαργαριτόπουλος (WARDRUM/ IT’S ALL ABOUT THE MUSIC)

Δημήτρης Συργιάννης (MYSTERY)

Γιώργος Μίχας (FIRE VANADIUM)

Μάριος Καραναστάσης (THE SILENT WEDDING)

Μαρία Κανελάκη (ALCHEMISTS, LAZY MAN’S LOAD)

Αναστασία Μπάστα (IT’S ALL ABOUT THE MUSIC, NOSTOS)

Γιάννης Σωτηρόπουλος (FLOATING WORLDS/ SIRENS – GREEK SAVATAGE TRIBUTE BAND)

Τζοάννα Κόλλια (SOLO ARTIST, ex – DIAMOND SIGNS)

Νίκος Συράκος (STEAMROLLER ASSAULT, BADD KHARMA)

Εβίτα Μητσοπούλου (OK, BLUE SIN, LEVEL, EVITA & THE PLAYERS)

Γιάννης Βαρβατσούλης (4LT, NOIZ RITUAL)

Διονύσης Κόντης (ex-THE SILENT RAGE)

Κατερίνα Ζουγκλάκου (FEEBLE, HORRORGRAPHY)

Τάκης Νικολακάκης (PSYCRENCE, SOLO ARTIST)

Αγγελική Ροσσολάτου (DESTINY CALLS)

Μιχάλης Λιβάδης (JUST A PINCH OF GLORY)

Please follow and like us:
Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
LinkedIn

0 Comments