6949256666 press@keysmash.gr

Μυρτώ Βασιλείου – Η συνέντευξη

keysmash powered by dycode

Δεν είναι χάδι για τα αυτιά μας, για τα αυτιά σας, αυτό το τραγούδι; Η Μυρτώ Βασιλείου και ο Γιώργος Περρής θέλουν κάτι στον κόσμο αληθινό, κάτι που το έχουν τα παιδιά. Μιλήσαμε με τη νεαρή ερμηνεύτρια για το «Θέλω Κάτι», μάθαμε για την άφιξη του καινούργιου της άλμπουμ, ρωτήσαμε για τις προτιμήσεις της, όσον αφορά ηχογραφήσεις και συναυλίες. Και εκείνη μας τα είπε όλα! Γάργαρη η συνέντευξη, ακολούθησε πιστά τη χροιά της φωνή της. Αφού είναι κύκλος η ζωή, σωστά; Ευχαριστούμε πολύ τη Δήμητρα Γιώτη, η οποία φρόντισε να πραγματοποιηθεί αυτή η συνέντευξη.

myrto2316

Τι ανταπόκριση έχεις ως τώρα από το «Θέλω Κάτι»; Πώς έχουν αντιδράσει κοινό και Τύπος;
Θα έλεγα ότι οι αντιδράσεις είναι τόσο γλυκές όσο και το τραγούδι μας! Έχει μια ζεστασιά και μια τρυφερότητα – από τη μουσική και τους στίχους μέχρι το videoclip μας – που αντιλαμβάνομαι ότι τις νιώθει ο κόσμος. Μου φτιάχνουν τη μέρα όταν μου λένε ότι εμείς φτιάξαμε τη δική τους με το τραγούδι αυτό!

Μπαίνεις να ηχογραφήσεις ένα τραγούδι και συνειδητοποιείς ότι η μουσική είναι του Κώστα Τσίρκα και οι στίχοι της θεόρατης Λίνας Νικολακοπούλου. Είναι μεγάλη η ευθύνη; Είναι πολύ ψηλά οι στόχοι;
Προσπαθώ να ζω πάντα τη στιγμή, συνειδητά, να μη “φορτώνομαι” με ευθύνες, αλλά ταυτόχρονα να συνειδητοποιώ και τα “μεγάλα” που έρχονται με τον καιρό. Νιώθω ότι ενηλικιώνομαι με τα τραγούδια των συγκεκριμένων δημιουργών, έρχομαι αντιμέτωπη με τη μουσική – που τόσο μ’ αρέσει – και προσπαθώ να βρω τρόπους να εξελιχθώ, να ανανεωθώ και να ανακουφιστώ μέσα απ’ αυτή. Ο μοναδικός στόχος που θέτω πάντα είναι να το απολαμβάνω αυτό που συμβαίνει. Όσο το απολαμβάνω τόσο καλύτερα θα πηγαίνει!

Πότε με το καλό κυκλοφορεί το τρίτο σου άλμπουμ; Σε ποιο σημείο βρίσκεστε τώρα;
Είμαστε στο studio, ένα βήμα πριν την ολοκλήρωση του δίσκου. Θα κυκλοφορήσει πριν το καλοκαίρι σίγουρα κι ανυπομονώ όσο τίποτα.

Στούντιο ηχογράφηση ή συναυλία; Τι σε ιντριγκάρει περισσότερο; Μήπως πρόκειται τελικά για τις δύο όψεις του ίδιου νομίσματος;

Όσο “safe” κι αν ακούγεται το studio, εννοώντας ότι έχεις τη δυνατότητα να σβήσεις και να ξαναγράψεις ό,τι θες, όσες φορές θες, τόσο δυσκολότερο μου φαίνεται. Είναι μια πιο “ψυχρή” διαδικασία. Όχι ότι δεν μ’ αρέσει φυσικά, αλλά δεν είναι σαν το live. Εκεί είναι άλλη η ενέργεια, δίνεις και παίρνεις, έχει άλλο αντίκτυπο μέσα μου. Μεγαλύτερη έκθεση, ένταση, εγρήγορση, που σε κάνει να νιώθεις ζωντανός.

Club ή ανοιχτοί χώροι; Τι σου αρέσει περισσότερο, όσον αφορά τις συναυλίες σου και τη διάδραση με τον κόσμο από κάτω;
Και τα δύο! Έχω περάσει και στις δύο συνθήκες πολύ όμορφα. Τα συνδυάζω με τον χειμώνα και το καλοκαίρι αντίστοιχα, που κάθε εποχή έχει τη γλύκα της.

myrto2314

Πώς αισθάνθηκες όταν έμαθες για το προεδρικό διάταγμα που ισοπεδώνει τα πτυχία των καλλιτεχνών;
Δεν θεωρώ τυχαία όλα αυτά που συμβαίνουν στον τομέα των τεχνών τα τελευταία χρόνια γενικά. Από την κατάργηση των καλλιτεχνικών στα σχολεία μέχρι το προεδρικό διάταγμα σήμερα. Υπάρχουν δύο πλευρές, όμως σε αυτήν την απόφαση, από τη μία η υποτίμηση, η υποβάθμιση, η ανισότητα κι από την άλλη η επαγρύπνηση και οι μαζικές κινητοποιήσεις, που δείχνουν πιο δυνατές από ποτέ. Έχω πάντα την ελπίδα μέσα μου για το καλό και ίσως αν φτάσεις ή, για να το πω αλλιώς, αν σε φτάσουν στον πάτο, η φόρα προς τα πάνω είναι μεγαλύτερη.

Τι είναι αυτό που λειτουργεί σαν κινητήρια δύναμη προκειμένου να υπηρετείς την τέχνη σου; Να συνεχίζεις να τραγουδάς και να βγάζεις καινούργια τραγούδια;
Η ισορροπία στην προσωπική μου ζωή με βοηθάει να συνεχίζω. Οι άνθρωποί μου, οι φίλοι, η οικογένειά μου, οι συνεργάτες που γίναμε οικογένεια. Δε θα μπορούσα να το κάνω αν δεν τους είχα μαζί. Σίγουρα, όμως, υπάρχει και κάτι πιο εσωτερικό, μια ανάγκη για έκφραση, για μετουσίωση όλων αυτών που έχω ζήσει σε κάτι όμορφο, σε κάτι που ίσως δώσει και λίγη χαρά σε έναν άλλον άνθρωπο.

myrto2317

Τι σε συγκινεί περισσότερο σε ένα νέο τραγούδι, που μόλις σου παρουσιάστηκε σαν ιδέα; Τι σου κάνει αυτό το «κλικ», για να ασχοληθείς μαζί του;
Το σώμα μου με βοηθάει πολύ σε αυτές τις περιπτώσεις. Το νιώθω μέσα μου όταν κάτι μου αρέσει. Εμπιστεύομαι πολύ αυτό το συναίσθημα, ειδικά αν είναι ακαριαίο. Προφανώς πρέπει και να ταυτιστώ με κάποιον τρόπο με τους στίχους, αλλιώς δε θα μπορέσω εύκολα να το τραγουδήσω και να το “περάσω” στον ακροατή.

Κώστας Κούλης

myrto2315
Please follow and like us:
Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
LinkedIn

0 Comments