6949256666 press@keysmash.gr

Νοο?τροπία

keysmash powered by dycode

Κωνσταντίνος Χαραντινιώτης

Εγχειρίδιο ευημερίας

Νοο?τροπία

Εκδόσεις Πεδίο

«Η ουσία της ύπαρξής μας περιστρέφεται γύρω από την αρχή του σκοπού».

Να το πούμε με «απλά λόγια»; Κάθε μέρα ξεκινάς με έναν σκοπό. Να πεις μια καλημέρα στην από κάτω, που τη βλέπεις στο ασανσέρ και ούτε καν χαμογελάς. Να κεράσεις έναν καφέ τον συνάδελφό σου στο γραφείο, χωρίς να υπάρχει ιδιαίτερος λόγος. Να πάρεις τηλέφωνο την κουμπάρα σου, που έχετε να μιλήσετε τρεις μήνες «εξαιτίας της δουλειάς», χωρίς να «εξετάσεις» ποιος φταίει. Να κάνεις κάτι, για να έχει νόημα η μέρα σου, για να έχουν νόημα όλες οι επόμενες ημέρες σου. Και πάνω από όλα… να κάνεις κάτι, το οποίο αυτόματα θα κάνει καλύτερο τον ίδιο σου τον εαυτό. Από εκεί ξεκινούν όλα…

Ο κύριος Κωνσταντίνος Χαραντινιώτης υπογράφει το εγχειρίδιο των μικρών εξερευνητών του μέλλοντος και όλων των παρόντων, ανεξαρτήτως γαλαξία ή ακόμα και παραλληλίας συμπάντων. Για έναν χρόνο ήτοι πενήντα δύο εβδομάδες, θα είναι παρέα μας σε ένα ταξίδι με προορισμό κάποια γη λίγο πιο πέρα από την άκρη του ουράνιου τόξου. Τη Γη της Ευημερίας. Την πεδιάδα του καλύτερου εαυτού μας. Ο οποίος κάπου εκεί βρίσκεται και μας περιμένει.

harantiniotis2415

Μήπως το έχουμε δει το όνειρο; Είμαστε κάπου στην Αθήνα, προχωράμε για πάμε σε κάποιο ραντεβού και διαπιστώνουμε ότι αν δεν προχωρήσουμε πιο γρήγορα… θα μας πατήσουν αυτοί που έρχονται πίσω μας! Ο συγγραφέας έχει διαπιστώσει πως οι καλύτεροι εαυτοί μας απουσιάζουν θορυβωδώς και έχει ετοιμάσει την καλύτερη δυνατή συνταγή. Μία συνταγή σε μορφή βιβλίου. Γλυκόπιοτη και σχεδόν εθιστική. Κάθε μέρα βάζουμε και ένα σκοπό. Κάθε μέρα όμως. Μπορούμε μάλιστα να τον σημειώσουμε στο εγχειρίδιο. Μπορούμε να σημειώσουμε και άλλα πράγματα, τα οποία θα γίνουν σκοποί και μάλιστα προς επίτευξη.

Παράλληλα… ο στοχασμός. Από το ένα μέχρι το πέντε, πόσο θεωρούμε ότι ήμαστε αυτό ή το άλλο; Καλοί φίλοι ή καλός εαυτός ή οτιδήποτε έχουμε βάλει σαν στόχο; Τι προσθέτουμε στο ημερολόγιο καταγραφής; Ποιες λέξεις βάζουμε επιπλέον στη λίστα μας; Λέξεις που μας υποστηρίζουν, που μας εμψυχώνουν, όπως γράφει και ο ίδιος ο Κωνσταντίνος.

harantiniotis2414

Το διάβασα και το ξαναδιάβασα. Το έκλεισα μέσα στην αγκαλιά μου και κοίταξα στα κλεφτά το τηλέφωνό μου. Και ξανάριξα μια ματιά στο εξώφυλλο του βιβλίου. «Έλα, παιχτούρα μου! Όλα καλά; Εκείνη τη μπύρα θα την πιούμε τελικά»; Οι διαπροσωπικές επαφές, η προσμονή για κάτι καλύτερο αύριο ή σε πέντε μήνες, η διαδρομή που θέλουμε να είναι κάθε φορά διαφορετική, το παιδί μέσα μας που γίνεται μεγάλος και φροντίζει να παλιμπαιδίζει υπερήφανα. Η πιο φιλική συμπεριφορά προς αυτό το παιδί και ό,τι εκείνο συνεπάγεται. Θα γίνουμε φιλικότεροι προς τον εαυτό μας και αυτό θα γίνει εφαλτήριο μίας καλύτερης σχέσης με τους γύρω μας. Το εγχειρίδιο που πολύ σύντομα σας βλέπω να αγοράζετε, είναι η απαρχή μίας σχέσης που δεν φθείρεται. Μόνο ανθίζει. Και γύρω της ανθίζουν όλα τα άλλα. Το προτιμώ να βρίσκομαι σε μία μόνιμη Άνοιξη. Το ροζ της μυγδαλιάς και το φως του Ήλιου. Ο καλός μας εαυτός και το βιβλίο που φρόντισε όλα να γίνουν καλύτερα. Χρειάζεται να γράψω περισσότερα; Όχι… Ήλθε η ώρα να αρχίσετε να γράφετε εσείς. Για εσάς.

Κώστας Κούλης

Buy the book HERE!

Στον Κωνσταντίνο Χαραντινιώτη, μέσω της κινησιολογίας και της φυσικής αγωγής, αποκαλύφθηκαν τα μυστικά του «φυσικού σώματος». Μέσω της γιόγκα, την οποία διδάχθηκε δίπλα σε σημαντικούς  δασκάλους στην Αμερική, του αποκαλύφθηκε η άρρηκτη σύνδεση μεταξύ σώματος και πνεύματος. Εμβάθυνε στη φύση του πνεύματος μέσα από τον διαλογισμό και τη Βουδιστική φιλοσοφία στην Ασία. Συνέχισε την εντρύφησή του στο Νεπάλ και στην Ταϊλάνδη και σπούδασε την επιστήμη και την πρακτική της φιλοσοφίας της Αγιουρβέδα στην Ινδία.

Συνεχίζοντας την εξερεύνησή του στη φύση του ανθρώπινου νου, εντρύφησε στον Νευρογλωσσικό Προγραμματισμό, στη Θετική Ψυχολογία, στην Ύπνωση και στη Γνωσιακή Συμπεριφορική Προσέγγιση. Το πάθος και ο σκοπός του είναι να βοηθάει τον κόσμο, με το να μοιράζεται αξιόπιστους τρόπους και εργαλεία που κάνουν τη ζωή καλύτερη. Οι συνεδρίες του έχουν βοηθήσει εκατοντάδες ανθρώπους να αλλάξουν νοοτροπία και συνήθειες, φέρνοντας στην επιφάνεια την καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους. Ζει στην Αθήνα και εργάζεται στην Ελλάδα και στο εξωτερικό δουλεύοντας με ανθρώπους και εταιρείες από όλον τον κόσμο.

Ο Κωνσταντίνος Χαραντινιώτης στο διαδίκτυο:

Site: konstantinosc.com

Instagram: Konstantinos_charantiniotis

Facebook: facebook.com/Konstantinos.Charantiniotis

Youtube: youtube.com/c/KonstantinosCharantiniotis

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *