6949256666 press@keysmash.gr

Ο Θησαυρός της Βαγίας @ Κηποθέατρο Νίκαιας

keysmash powered by dycode

Μια παράσταση για μικρούς αλλά και μεγάλους, έχει στήσει η θεατρική ομάδα της Kids Theater, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες της Αθανασίας Καλογιάννη. Το έργο της Ζωρζ Σαρή ξεκίνησε την καλοκαιρινή του περιοδεία στο Δημοτικό Κηποθέατρο της Νίκαιας, με παιδικά χαμόγελα και αέρα καλοκαιρινό.

Μία παράσταση στη σκιά του προεδρικού διατάγματος 85/2022 (ΦΕΚ 232/Α/17-12-2022), με το οποίο τα πτυχία καλλιτεχνικών σπουδών εξισώνονται με απολυτήριο λυκείου. Θα θέλαμε πολύ να μάθουμε το όνομα εκείνου που σκέφτηκε και έπεισε και τους άλλους να γίνει κάτι τέτοιο. Θα επανέλθουμε.

vagia2324

Μια παρέα παιδιών βρίσκεται στην Αίγινα για διακοπές. Τα παιδιά, ασύχαστα πνεύματα, αποζητούν την περιπέτεια. Όταν η φίλη τους από το Παρίσι έρχεται και τους μιλά για τον Χανς, έναν Γερμανό ασθενή που πάτησε μια νάρκη στην Αίγινα κατά την διάρκεια του Δεύτερου Παγκόσμιου πολέμου και έχει χάσει την μνήμη του, τα παιδιά ρουφούν όλες τις λεπτομέρειες και ζητούν να βοηθήσουν τη φίλη τους να βρει περισσότερα στοιχεία για τον ασθενή της και για τη ζωή του με μια οικογένεια που τον φιλοξενούσε κατά τη διάρκεια του πολέμου. Βρίσκουν στην περιοχή Βαγία την κυρία Μαρία, της οποίας οι Γερμανοί είχαν επιτάξει το σπιτικό της και ο Χανς ήταν αυτός που έμενε με την οικογένεια. Η ιστορία που τους διηγείται, καθώς και το ημερολόγιο που είχε αφήσει πίσω του ο Χάνς, είναι η αρχή για μια μεγάλη περιπέτεια.

Τα παιδιά ξεκινούν το δικό τους ταξίδι για τον θησαυρό της Βαγίας και την απονομή δικαιοσύνης. Θα κάνουν ένα σωρό ταρζανιές, θα βιώσουν τον φόβο, θα συγκρουστούν μεταξύ τους, αλλά θα μείνουν ενωμένοι μέχρι τέλους για να φέρουν σε πέρας την αποστολή που οι ίδιοι ανέθεσαν στους εαυτούς τους.

vagia2328

Η παράσταση σφύζει από ζωή, η μουσική από τη Ζωή Τηγανούρια ντύνει περίτεχνα το όλο σκηνικό, που με λιτά και απέριττα μέσα αφήνει όλο τον χώρο στους ηθοποιούς να ανθίσουν μέσα στους ρόλους τους.

Η ομορφιά του θεάτρου, ο μυστικισμός μιας παράστασης φτιαγμένης με τόση αγάπη, μεσουρανεί εμπρός μας. Οι ηθοποιοί φέρνουν πολύ κοντά όλη αυτή τη μαγεία και στους λιλιπούτιους θεατές τους, αφού επικοινωνούν μαζί τους μέσα από τα δρώμενα, κρατούν τις δυνατές πτυχές του μυστηρίου πάντα σε πρώτο ρόλο, τραγουδούν, χορεύουν και καταφέρνουν να κάνουν τα παιδιά να συμμετέχουν συνεχώς.

Ο Κωνσταντίνος Ρόδης και ο Γιάννης Φιλίππου είναι το πιο δυνατό δίδυμο της παράστασης. Έχουν μπει βαθιά στην παιδική ψυχοσύνθεση, έχουν πιάσει την πεμπτουσία των ρόλων τους και οι ατάκες τους φέρνουν απίστευτο γέλιο.

vagia2327

Κατά τη διάρκεια της παράστασης αναπολούσα τις δικές μου παιδικές στιγμές, που με την παρέα μου μπλέκαμε πάντα σε περιπέτειες, όταν κάθε καλοκαίρι ήταν μοναδικό. Το καλοκαίρι είναι η αγαπημένη εποχή των παιδιών και όχι μόνο. Εκεί, μέσα από το παιχνίδι, τις φιλίες και τα ερεθίσματα που λαμβάνουν κάθε φορά, τα βλέπεις να ανθίζουν, να μεταμορφώνονται μέρα με τη μέρα, να χαμογελούν λες και όλος ο κόσμος τους ανήκει.   

Καλό θεατρικό καλοκαίρι!

Μαίρη Ζαρακοβίτη

vagia2326

Συντελεστές

Συγγραφέας: Ζωρζ Σαρή

Σκηνοθέτης : Αθανασία Καλογιάννη

Θεατρική Διασκευή: Μαρία Σούμπερτ

Πρωτότυπη Μουσική-Συνθέτης-Σολίστ Ακορντεόν:  Ζωή Τηγανούρια

Ενορχηστρώσεις, Ηχητικά εφέ: Στέλιος Γενεράλης

Β΄’Σκηνοθέτης: Γιάννης Παναγόπουλος

Σκηνογράφος/Βίντεο-3D Mapping: Σάντυ Σιέμπου

Ενδυματολόγος: Ευγενία Βησσαρίου

Χορογραφίες: Βαγγέλης Πιτσιλός

Παίζουν (αλφαβητικά):

Ευγενία Βησσαρίου, Μέλανι Μαρχάινε, Νεφέλη Παπαδερού, Κωνσταντίνος Ρόδης, Γιάννης Φιλίππου, Νάνσυ Χρυσικοπούλου

vagia2325
Please follow and like us:
Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
LinkedIn

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *