6949256666 press@keysmash.gr

Θεώμενοι: RegretMeNot @ Θέατρο Χώρος

keysmash powered by dycode

Πέντε ηθοποιοί υποδύονται ένα κατεβατό από χαρακτήρες. Γυναίκες και άνδρες, αγόρια και κορίτσια. Παλέτα ηλικιακή και όλα τα χρώματα του καμβά του κειμένου. Δεν θέλει πολύ για να απορροφηθείτε από το βασικό ερώτημα. «Τι θα συνέβαινε αν…»; Και αν όντως συνέβαινε, θα το μετανιώνατε ή μήπως θα σας έπαιρνε από κάτω που δεν συνέβη; Αν περνούσατε στην πρώτη επιλογή στις πανελλήνιες, αν δεν περνούσατε στην πρώτη επιλογή σας, αν παίρνατε το δίπλωμα οδήγησης με την πρώτη και χωρίς να πληρώσετε τους εξεταστές, αν πηγαίνατε τελικά σε εκείνη τη συναυλία, αν τολμούσατε να μιλήσετε στο κορίτσι ή το αγόρι που σας αρέσει, αν αποφασίζατε να πάτε διακοπές με την υπόλοιπη παρέα το καλοκαίρι, αν περνούσατε από το γραφείο να στείλετε εκείνο το mail στον πελάτη…

REGRETMENOT 1

Μετανιώνετε για κάτι που δεν κάνατε; Ή για κάτι που κάνατε, το οποίο δεν πολυθέλατε να κάνετε… Το κείμενο στηρίζεται σε πραγματικές ιστορίες, έτσι όπως τις άκουσε και τις μετέφερε η ομάδα AllTooHuman και οι οποίες ιστορίες αποδίδονται όπως πρέπει. Σε «φυσική μορφή». Άκουγα  τους ηθοποιούς και νόμιζα ότι δεν πρόκειται για παράσταση. Είχα την αίσθηση ότι μπήκα σε ένα χώρο, όπου μια παρέα ή, αν θέλετε, μία ομάδα ανθρώπων, άγνωστων μεταξύ τους, μοιραζόταν με το κοινό ιστορίες από τη ζωή της. Και ο τρόπος ήταν εμπνευσμένος.

Η κυρία Ρωξάνη Κριμίζη (η  οποία υπογράφει και τη σκηνοθεσία), ο κύριος Τάσος Κωλέτσης, η κυρία Φανή Κωστελίδου, η κυρία Φέλια Λεβέντη και ο  κύριος Βασίλης Σταματάκης μιλάνε προς το κοινό, μιλάνε με το κοινό, μιλάνε μεταξύ τους, διαθέτουν διάφορους τρόπους για να κάνουν το κείμενο να λάμψει. Από το να μεταμορφώσουν τη σκηνή σε πασαρέλα, μέχρι να την κάνουν ραδιοφωνικό στούντιο, με εκπομπή – με δυστυχώς πολύ περιορισμένο χρόνο – αφιερωμένη στον έρωτα και τις όποιες θεματικές του. Τολμώ να πω ότι έλιωσα στο γέλιο όταν παίχτηκε η αυτή σκηνή, όπως και κείνη του γάμου. «Και στις δικά σας οι ελεύθεροι/ελεύθερες» και ο καλύτερος χαμός! Τα παιδία που πρωταγωνιστούν, νεαροί καλλιτέχνες με απίστευτο τσαγανό και κούμπωμα σε όλους τους χαρακτήρες που υποδύθηκαν, μας έκαναν να περάσουμε καταπληκτικά για όση ώρα διήρκεσε η παράσταση.

REGRETMENOT 4

Το λέω πάντα και θα το γράψω και τώρα. Ζηλεύω τους ηθοποιούς γιατί… δεν ντρέπονται! Με τίποτα. Μπορούν να μπουν σε ένα βαγόνι του μετρό και να σκαρώσουν παράσταση ή τραγούδι επιτόπου. Μπορούν να το κάνουν στον δρόμο. Δεν μασάνε, δεν κολλάνε, δεν μπλοκάρονται από κανέναν, από τίποτα και με τίποτα. Έτσι και τώρα. Με μία σκηνοθεσία που έτρεξε το κείμενο απίστευτα, με διάφορα έξυπνα τρικ πολυδιάστατης σκηνικής παρουσίας, το έργο καλπάζει με εκατοντάδες χιλιόμετρα την ώρα, έχοντας την πεντάδα σε τρελή φόρμα και το ακροατήριο σε συνεχή εγρήγορση.

REGRETMENOT 3

Γυαλιά ηλίου, μπάλες (ή μήπως κουνουπίδια; ΛΑΧΑΝΑ, βρε ντουβάρι), διάφορα αντικείμενα και μπροστά μας ιστορίες που βγάζουν γέλιο και συγκίνηση. Σκουτιά μιας καλλιτεχνικής ομοβροντίας, που δείχνουν ότι οι καινούργιες προτάσεις είναι πάντα αξιοπρόσεχτες, δυναμικές, με πολλή ένταση και αρεστό, αρεστότατο αποτέλεσμα. Και στο τέλος της ημέρας – ή του έργου, αν προτιμάτε – η σκέψη «Δεν μετανιώνω». Δεν μετανιώνω που διάλεξα αυτό ή το άλλο ή εκείνο ή το αποτέτοιο. Δεν μετανιώνω που πήγα και μίλησα στο πιο δημοφιλές κορίτσι του σχολείου. Δεν μετανιώνω που ενόχλησα τον προϊστάμενό μου για τα χρήματα που παίρνω και που ζήτησα περισσότερα. Δεν μετανιώνω γιατί είναι επιλογές μου. Από την ψυχή και το μυαλό μου.

Κώστας Κούλης

Μία παράσταση στη σκιά του προεδρικού διατάγματος 85/2022 (ΦΕΚ 232/Α/17-12-2022), με το οποίο τα πτυχία καλλιτεχνικών σπουδών εξισώνονται με απολυτήριο λυκείου. Θα θέλαμε πολύ να μάθουμε το όνομα εκείνου που σκέφτηκε και έπεισε και τους άλλους να γίνει κάτι τέτοιο. Θα επανέλθουμε.

REGRETMENOT 2

Κείμενο: AllTooHuman

Επιμέλεια Κειμένων: Δάφνη Ζαχαράκη

Σκηνοθεσία: Ρωξάνη Κριμίζη

Πρωτότυπη Mουσική: Σταύρος Τσαντές

Επιμέλεια Κίνησης: Δώρα Μπηλιώνη

Σχεδιασμός βίντεο: Μιχάλης Κίμωνας, Ρωξάνη Κριμίζη

Φωτογραφίες Παράστασης: Νικόλας Νταής

Βοηθός σκηνοθέτη: Φέλια Λεβέντη

Επικοινωνία: Χρύσα Ματσαγκάνη – Γιώτα Δημητριάδη

Γραφιστικά: no mold

Παραγωγή: AllTooHuman AMKE

Παίζουν (αλφαβητικά):  Ρωξάνη Κριμίζη, Τάσος Κωλέτσης, Φανή Κωστελίδου, Φέλια Λεβέντη, Βασίλης Σταματάκης

Πληροφορίες Παράστασης

Παραστάσεις: από Τετάρτη 15 Νοεμβρίου

Ημέρες & ώρες παραστάσεων

Τετάρτη & Πέμπτη στις 21: 00

Διάρκεια παράστασης: 100 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

Τιμές εισιτηρίων

Γενική Είσοδος: 15€ 

Μειωμένο: 12€

Ατέλειες: 8€

Προπώληση εισιτηρίων :

https://www.ticketservices.gr/event/regret-me-not/

Θέατρο Χώρος

Πραβίου 6 – 8, Αθήνα 118 55

21 0342 6736

Please follow and like us:
Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
LinkedIn

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *