6949256666 press@keysmash.gr

Θεώμενοι: Τα τελευταία φεγγάρια @ Θέατρο Coronet

keysmash powered by dycode

Έχει ωραίο καιρό απόψε… Η Λιμνούπολη φαίνεται τόσο όμορφη. Και εκείνος, με τα αδέλφια του, τον Χιούι και τον Λιούι, αγναντεύουν και ευφραίνονται. Αγκαλιασμένοι, κάτω από τις νότες του Μπαχ. Σαν μεταξωτή κουβέρτα…

Μία παράσταση στη σκιά του προεδρικού διατάγματος 85/2022 (ΦΕΚ 232/Α/17-12-2022), με το οποίο τα πτυχία καλλιτεχνικών σπουδών εξισώνονται με απολυτήριο λυκείου. Θα θέλαμε πολύ να μάθουμε το όνομα εκείνου που σκέφτηκε και έπεισε και τους άλλους να γίνει κάτι τέτοιο. Θα επανέλθουμε.

feggaria2314

Ο παππούς φεύγει από το σπίτι. Τα εγγόνια του μεγαλώνουν, ο χώρος δεν φτάνει για όλους. Το συζητά με τον γιο του. Το να πάει σε οίκο ευγηρίας… Ναι, η ιδέα να μετακομίσει στη «Βίλα Χαρά» δεν ακούγεται τόσο άσχημη. Το συζητά με τη σύζυγό του. Έφυγε νωρίς, αλλά είναι πάντα εκεί. Ντυμένη στα κατάλευκα. Το χρώμα της ψυχής της και της αγάπης της.

Δεν είχα ιδέα τι με περίμενε. Πήγα από νωρίς στο θέατρο, μίλησα με τους συντελεστές, πέρασα καταπληκτικά και όταν ήλθε η ώρα για το τρίτο κουδούνι… Σε ένα άψογο σκηνικό, τόσο φυσικό, τόσο ανθρώπινο και τόσο θεατρικό, μία ακόμα περίτεχνη δημιουργία του συνήθους ύποπτου, του κυρίου Ντέιβιντ Νεγρίν, τρεις άνθρωποι κινούνται παράλληλα ανά δυάδες. Κάπως έτσι νικάς τα μαθηματικά με την τέχνη. Ο κύριος Δημήτρης Λιακόπουλος υποδύεται τον γιο. Ήπιος, μειλίχιος, με την εκρηκτικότητα της ηλικίας του – είναι ακόμα νέος – να μάχεται τη στοχαστικότητα της «δεύτερης νεότητάς» του. Αρθρώνει όμορφα, μιλάει ταχύτατα αλλά και με αργούς ρυθμούς, βρίσκεται σε συνεχή κίνηση, ακόμα και όταν κάθεται. Κλειδωμένος στον ρόλο του, πηγαίος και αγαστός σε αυτό που κάνει.

feggaria2315

Στον ρόλο της συζύγου η κυρία Μαρία Παπαφωτίου. Ένας όμορφος άνθρωπος, τόσο γλυκύς και ντελικάτος… Χαμόγελο για διαφήμιση, ομιλία που χαϊδεύει τα αυτιά. Κινείται σαν αερικό, είναι χαρισματική και ο τρόπος που μιλά, που αγκαλιάζει, που βηματίζει, που κοιτά… Απόλυτα  προσηλωμένη στον χαρακτήρα της. Μου άρεσε πολύ ο τρόπος της. Υποδηλώνει συνεχή  δουλειά και σκέψη για τον ρόλο της.

Ο κύριος Στέφανος Κυριακίδης… Τι να πω γι’ αυτό τον απίστευτο καλλιτέχνη! Στην πρώτη πράξη μας έδειξε γιατί στέκεται τόσο ψηλά σαν ερμηνευτής, σαν γνήσιος πρωταγωνιστής, σαν ολοκληρωμένος ηθοποιός. Στη δεύτερη όμως… Εκεί φάνηκε η στόφα του, εκεί φάνηκε το μέταλλο και η δύναμή του στον λόγο, στην υποκριτική, στην τέχνη. Ένας άλλος βασιλιάς Ληρ; Μία άλλη περσόνα για έναν άνθρωπο που βλέπει να φεύγει η ζωή από μπροστά του, σε έναν χώρο που ούτε να τον φτύσει θέλει; Πήγε κι ήλθε η σκηνή, τράνταξε πολλές φορές κάτω από τις λέξεις του και τις αντιδράσεις του. Πραγματικά απολαυστικός!

Η κυρία Ρέινα Εσκενάζυ σκηνοθετεί με ενθουσιασμό, μπλέκει τους χαρακτήρες όπως πρέπει, παίρνει το θαυμάσιο κείμενο του Φούριο Μπορντόν, μεταφρασμένο με καρδιά από την κυρία Έλενα Μουνδρούβαλη και προσφέρει μία παράσταση που συγκινεί, που προβληματίζει, που βάζει το μυαλό να δουλέψει. Μήπως να δείτε αυτό το έργο μαζί με τους γονείς σας; Μήπως μετά να μην βιαστείτε να τραβήξετε τον δρόμο του για το σπίτι του ο καθένας και να πάτε κάπου παρέα;

feggaria2316

Κάτω από τους υπέροχους φωτισμούς της κυρίας Μελίνας Μάσχα, τρεις άνθρωποι, ο εξής ένας, αναδιπλώνουν μία ιστορία, που σκοπό της έχει την αγωγή της ψυχής και τη διδαχή του μυαλού. Είναι κακό ζώο ο άνθρωπος, πατέρα, αλλά κάποιες φορές η αγάπη μπορεί να κάνει τη διαφορά. Όταν την αφήνουν… Αφήστε αυτή την παράσταση να σας μιλήσει. Αφήστε τη να λειτουργήσει σαν ένα παράθυρο στον κόσμο και σε εκείνους που αγαπάτε. Όχι γιατί πρέπει. Αλλά γιατί έτσι…

Κώστας Κούλης

Δυστυχώς, ο κουφιοκεφαλακισμός δεν λέει να μας αφήσει ήσυχους. Παρά τις γνωστές οδηγίες, κάποιοι από τους θεατές συνεχίζουν να μην βάζουν τα τηλέφωνά τους στο αθόρυβο. Ζήσαμε μία απίστευτα σπασονεύρικη κατάσταση, με θεατή, η οποία σήκωσε το τηλέφωνό της – εννοείται ότι εκείνο χτυπούσε σαν τρελό – και μίλησε μέσα στο θέατρο, λες και βρισκόταν σε φόρουμ. Ευτυχώς, οι ηθοποιοί παρέμειναν ψύχραιμοι, χαμογέλασαν, είπαν ένα «Όλα καλά» και συνέχισαν. Στη συνέχεια είχαμε ένα ακόμα επεισόδιο, όταν ο κύριος Κυριακίδης, από σκηνής, παρακάλεσε θεατή στις μπροστινές σειρές να κάνει κάτι με το τηλέφωνό της και να σεβαστεί τους γύρω της. Να το πω απλά και με δυο λόγια; Αυτό το ρημάδι το κινητό μήπως να το αφήνατε κάπου, έστω για δυο ώρες; Μόνο καλό θα σας κάνει.

Πρωταγωνιστούν:

Στέφανος Κυριακίδης, Μαρία Παπαφωτίου, Δημήτρης Λιακόπουλος

feggaria2317

Συντελεστές:

Συγγραφέας: Φούριο Μπορντόν

Μετάφραση: Έλενα Μουνδρούβαλη

Σκηνοθεσία: Ρέινα Σ. Εσκενάζυ

Πρωτότυπη μουσική: Ελντίνα Παπαναστασίου

Σκηνογραφία: Ντέιβιντ Νεγρίν

Φωτισμοί: Μελίνα Μάσχα

Γραφιστική επιμέλεια: Indigo Creative

Φωτογραφίες: Αγγελική Κοκκοβέ

Βοηθός σκηνοθέτη: Ανδρομάχη Παπαδοπούλου

Προβολή-Επικοινωνία: Μαρκέλλα Καζαμία

Παραγωγή: Erofili Productions

Πληροφορίες:

Θέατρο Coronet: Φρύνης 11, Παγκράτι, 11634 Αθήνα

Έναρξη Παραστάσεων:  20 Οκτωβρίου

Ημέρες & ώρες παραστάσεων: 21:00 Παρασκευή , 21:00 Σάββατο & 19:00 Κυριακή

Εισιτήρια: Α’ Ζώνη 18 εκπτωτικά 15 Β Ζώνη 15 εκπτωτικά 12 εξώστης 12

Τηλέφωνο επικοινωνίας –κρατήσεων: 2107012123

Προπώληση:  https://www.more.com/theater/ta-teleutaia-feggaria/

FB Page: Erofili Productions

Instagram Page :erofili_productions

Website : http://erofiliproductions.gr/

  • Παραπλεύρως του Θεάτρου υπάρχει Parking Αυτοκινήτων (Ασπασίας 5) (Εμπορικό Κέντρο Athens Millenium) στην προνομιακή τιμή των 5,00 €
    (Με την επίδειξη του Εισιτηρίου)
Please follow and like us:
Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
LinkedIn

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *