6949256666 press@keysmash.gr

LiVE! Maidenance @ Level 69

keysmash powered by dycode

Είχα να τους δω καιρό και αυτό εδώ το LiVE δεν θα το έχανα. Οι Maidenance, με δεκαπέντε χρόνια συνεχούς παρουσίας, οι Maidenance, οι οποίοι πρέπει να έχουν παίξει ζωντανά πιο πολλά κομμάτια των Maiden, απ’ ό,τι οι ίδιοι οι Maiden! Τα παιδιά διάλεξαν να παίξουν ολόκληρο το “Piece Of Mind”, με αφορμή τα σαράντα χρόνια από την κυκλοφορία του. Παρεμπιπτόντως, δεν σας φαίνεται περίεργο που οι αυτοκράτορες του Μέταλ δεν έβγαλαν επετειακό, ώστε να μας τα ξαναπάρουν; Πώς είπατε; Τα ακουμπήσατε για τα καλά στην περιοδεία, για να απολαύσετε τον Αλέξανδρο; Έχετε όλη τη συμπάθεια και τον θαυμασμό μου.

maidenance2315

Λίγο μετά τις ενδεκάμιση – εντάξει, ρε σπαστικέ άνθρωπε, στις ένδεκα και τριάντα τέσσερα πρώτα λεπτά – βγήκαν στη σκηνή οι έξι τους και στο καπάκι ακούσαμε το πιο γεμάτο με άλφα, το πιο υπέροχο, το πιο τέλειο drum intro όλων των εποχών. Και το ακούσαμε άψογα εκτελεσμένο! Α, να σας πω κάτι. Όταν αναφέρομαι στους μικροκαμωμένους Άγγλους, έτσι θα περιγράφω. Όσοι δεν γουστάρετε, πολύ καλά κάνετε, πιο κάτω είναι οι Metallica, πάτε πορωθείτε όσο θέτε.

Με το “Where Eagles Dare” ξεκινάνε οι γιορτές και παρατηρούμε ότι η ομάδα είναι, κλασσικά, σε κέφια, γουστάρει ένα δις τοις εκατό και έχει ανέβει για ένα τριωράκι και τίποτα λιγότερο. Να πούμε εδώ πως όχι μόνο έπαιξαν ΟΛΟΚΛΗΡΟ το υπέρ-άλμπουμ του ’83, πλατσάνησαν και τις δύο διασκευάρες, που είχαν κυκλοφορήσει σαν B side των single που είχαν βγάλει τότε, το “Cross-Eyed Mary” των Jethro Tull και το “I’Ve Got The Fire” των Montrose. Τι ξύλο ήταν αυτό, εφέντημ; Μου έφυγαν τα σφραγίσματα. Ο Μιχάλης, από σκηνής, προειδοποιεί. Απόψε θα παίξουν δύο πράγματα. Πολύ #ΜΟΝΟ και πολλά κρύα αστεία. Δεν μασάμε, μπρινγκ ιτ ον!

maidenance2317

Εννοείται ότι ο κόσμος συμμετείχε όπως μπορούσε, με φωνές και κραυγές, με το να τραγουδάει στα ρεφρέν, στα κουπλέ και στα σόλο, με το να γκαρίζει και γίνεται ο καλύτερος ακόλουθος του Eddie. Η μπάντα την έχει καταβρεί και παίζει με άνεση και τσαμπουκά. Με το πέρας του POM, έχουν σειρά διάφοροι ύμνοι, μεταξύ αυτών τo μισό-και-βάλε “Somewhere In Time”, το “Seventh Son…” και το πολύ αγαπημένο “Judas Be My Guide”.

Θα ήθελα πολύ να μαζέψω τους Maidenance για ένα διήμερο φόρουμ των οπαδών, με ομιλίες και συζητήσεις, με memorabilia και διάφορα ομορφάκια συλλεκτών και δύο συναυλίες, διάρκειας τεσσάρων ωρών η καθεμιά, με σκοπό να παιχτεί ακόμα και το “Black Bart Blues”. Αν το έχουν ήδη παίξει, ζητώ συγγνώμη και άι σταντ κορρέκτεντ. Μάγκες, σας εύχομαι από καρδιάς άλλα δεκαπέντε και ακόμα δεκαπέντε χρόνια παρουσίας. Μόνο καλό μας κάνει το σχήμα σας. Μμμ… ναι… Κάτσε μία να το γράψω σωστά. #ΜΟΝΟ καλό μας κάνει η γκρουπάρα σας!

Κώστας Κούλης

Where Eagles Dare, Revelations, Flight Of Icarus, Die With Your Boots On, Cross-Eyed Mary (Jethro Tull), The Trooper, Still Life, Quest For Fire, I’ve Got The Fire (Montrose), Sun And Steel, To Tame A Land, Caught Somewhere In Time, Stratego, Sea Of Madness, Brave New World, Seventh Son Of A Seventh Son, Judas Be My Guide, Flash Of The Blade, Deja Vu, The Evil That Men Do, Alexander The Great, Run To The Hills, Hallowed Be Thy Name, Running Free, Wasted Years, Phantom Of The Opera

maidenance2314
Please follow and like us:
Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
LinkedIn

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *