6949256666 press@keysmash.gr

Θεώμενοι: Τελενοβέλα @ θέατρο Faust

keysmash powered by dycode

Αν θέλετε να γελάσετε με την ψυχή σας. Αν θέλετε να ξεφύγετε ολοταχώς και αμετακλήτως από τη πραγματικότητα. Αν θέλετε και άλλα τέτοια πολλά, στο θέατρο Faust σερβίρουν παλιά και αξεπέραστη μεξικάνικη σαπουνόπερα. Η πρώτη από  αυτές,  που μου έρχεται στο μυαλό, είναι «Η Μαρία της Γειτονιάς». Ακολουθούν πολλές άλλες, αλλά δεν θα τα χαλάσουμε εδώ (σ.υ.υ.: θα τα χαλάσουμε – Ταλία  είναι αυτή).

Μία παράσταση στη σκιά του προεδρικού διατάγματος 85/2022 (ΦΕΚ 232/Α/17-12-2022), με το οποίο τα πτυχία καλλιτεχνικών σπουδών εξισώνονται με απολυτήριο λυκείου. Θα θέλαμε πολύ να μάθουμε το όνομα εκείνου που σκέφτηκε και έπεισε και τους άλλους να γίνει κάτι τέτοιο. Θα επανέλθουμε.

telenovela2315

Όλοι θα βρείτε τη σαπουνόπερα των ονείρων σας. Μην ξεχνάτε, είχαμε και δικές μας, σειρές αλλά και ταινίες. Ελάτε τώρα, ποιος δεν θυμάται ταινίες ασπρόμαυρες, όπου ο πλούσιος νεαρός ερωτευόταν μια κοπέλα της αστικής τάξης και γινόταν τούρμπο η Τασσώ Καββαδία, ως παντώς καιρού πλουσία και αριστοκγατισσά (έντονη γαλλική προφορά);

Η Τελενοβέλα του Σταμάτη Πακάκη τα έχει όλα και ακόμα περισσότερα! Το στόρυ έχει ως εξής: μια πλούσια και ψιλοδιεφθαρμένη οικογένεια, μια υπηρέτρια κουτσομπόλα, ένα ζευγάρι με πολλά μυστικά… όχι, όχι και οι υπόλοιποι έχουν μυστικά. Ακόμα και αυτοί που δεν είναι πια μαζί μας… Ένα κορίτσι που μεγάλωσε στη φτώχεια και… η Παναγία η Μακαρένα! Σας μπέρδεψα, το ξέρω.

Κοιτάξτε, μόνο η αφηγήτρια θα μας σώσει, που ξέρει πολύ καλά τα πάντα και τα λέει χαριτωμένα και με τρομερή αποφασιστικότητα. Όταν την αφήνουν…

Επειδή δεν προτίθεμαι να αποκαλύψω πολλά, θα σας πω όσο λιγότερα γίνεται…

Με την είσοδό σας, έχει ξεκινήσει και η παράσταση (και πολλά είπα..). Συμβουλή! Να απενεργοποιήσετε τα κινητά σας τηλέφωνα, αλλιώς πολλά μπορούν να συμβούν, που δεν θέλετε να μάθετε.

telenovela2317

Κορίτσια, έχετε το νου στα αγόρια σας, η υπηρέτρια είναι μπουκιά και συχώριο που λένε. Τσαχπίνα, η οποία μάλιστα γνωρίζει, πέραν των μυστικών και την τέχνη του φλερτ.

Η Τασσώ Καββαδία μετενσαρκώθηκε σε μεξικάνα μεγιστάνα Consuelo Regina Sanchez de Rosario ή κάπως έτσι (σιγά μην θυμάμαι ολόκληρο το όνομα, άλλη φορά θα έχω σημειωματάριο μαζί, υπόσχομαι). Ο υιός της μεγιστάνως (Esteban Maria Rosario Sanchez), όλο «εισαγωγές και εξαγωγές» κάμνει, ενώ η σύζυγός του Soledad Katalina Colomer Martinez, περιδιαβαίνει στα Ακαπούλκα (κατά πού πέφτει αυτό, ξέρουμε; Ήρεμα ρωτάω), για να πνίξει τον πόνο της για τον άδικο χαμό των γονιών της και του δίδυμου αδερφού της σε (όχι μια στοίβα καλαμιές)… Θα καταλάβετε. Μην κουτσομπολεύω και εγώ. Άλλωστε ποιος την παραβγαίνει την υπηρέτρια Susanita Munitis; Κάνεις, σας λέω, διότι ξέρει και από μάγια η αθεόφοβη.

Ο εγγονός Alejandro Joaquin Rosario Perez, από την άλλη, νοιάζεται μόνο για τη φάρμα, τα πόνυ και τα γρήγορα αυτοκίνητα.

Κατάρα στο σπίτι των Rozario έχει πέσει, που λέτε και όλοι είναι για το Δαφνί, ε, δεν ξέρω πως λένε το τρελάδικο του Μεξικού, συμπαθάτε με (σ.υ.υ.: El Dafni). Καμιά δεν είναι αρκετή για τη Mεξικάνα Τασσώ (όχι, δεν θα ξαναγράψω τον σιδηρόδρομο που έχει για ονοματεπώνυμο), οπότε η κυρία καταλήγει σε απίστευτες μεθόδους εξολόθρευσης του εχθρού, οι οποίες, δυστυχώς ή ευτυχώς, μπάζουν στην υλοποίηση και δεν καταφέρνει να εκδικηθεί.

telenovela2314

Αυτό που θα παρακολουθήσετε στο θεάτρο Faust είναι μοναδικό και θα σας κάνει να γελάσετε με την ψυχή σας.

Η Κωνσταντίνα Δαούτη, η αφηγήτρια της ιστορίας μας, έχει ένα μοναδικό τρόπο να τιθασεύει την ομήγυρη. Δίνει στον χαρακτήρα της  ζωντάνια και αμεσότητα και πολύ γέλιο. Η αγαπημένη Φανή Παλιούρα έκανε θραύση παίζοντας την υπηρέτρια. Ήταν απίστευτη στο ρόλο, δεν σταμάτησε δευτερόλεπτο να μας ταρακουνά από τα γέλια.

Ο Σταμάτης Πακάκης στον ρόλο… χμ, για να μην κάνω spoiler θα αναφερθώ περιγραφικά. Ήταν μοναδικός, χειμαρρώδης, μας γύμνασε στους κοιλιακούς. Ναι, καλά ακούσατε, κοιλιακούς από τα γέλια, μήτε ο πιο φημισμένος pt (personal trainer, μάνα μου) δεν θα τα κατάφερνε έτσι. Έχω τόσες πολλές ερωτήσεις, που θέλω να του κάνω, αλλά μην βιάζεστε, θα συμβεί λίαν συντόμως και θα αποκαλυφθούν όλα! Είσαι έτοιμος, Σταμάτη;

Η «Τασσώ Καββαδία» ή αλλιώς Consuelo Regina Sanchez de Rosario, η Μαρία Σωτηριάδου καλέ, ήταν εξαιρετική! Τη λατρέψαμε! Διόγκωσε όσο έπρεπε την ηρωίδα της, ώστε να σκορπά συνεχώς το γέλιο. Ο Άρης-Ηλίας Τοπάλογλου, μια συνεχής δύναμη στη σκηνή. Δεν σταμάτησε λεπτό, ο χαρακτήρας του, ως εγγονού της κακιασμένης μεγιστάνας, είχε τις δικές του τσαχπινιές να μας προσφέρει. Είπαμε, δεν τα αποκαλύπτω όλα!

Από την άλλη, ο Σπύρος Ζουπάνος, ο υιός της μεγιστάνος, ο κύριος «Εισαγωγές εξαγωγές», πάντρεψε όλα τα δραματικά στοιχεία του ήρωα με την κωμωδία και το αποτέλεσμα ήταν… τι άλλο; Περισσότερο γέλιο! Η γλυκιά Τερέζα Καζιτόρη ή κατά την Τελενοβέλα Bonita Dolorez Lopez, ήταν το αερικό της παράστασης. Χειριζόταν με μεγάλη πειστικότητα και ζωντάνια τον ρόλο της. Στο τραγούδι – όχι, δεν θα σας πω ποιο ήταν – μας άφησε άφωνους με τις ικανότητές της. Αυτό το πολυτάλαντο κορίτσι είμαι σίγουρη πως θα μας απασχολήσει πολύ στο μέλλον. Να μου το θυμηθείτε!

Θέλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια σε όλο το επιτελείο για το θέαμα που παρακολουθήσαμε.

Σκηνικά και κοστούμια μέσα στο πνεύμα και αβανταδόρικα. Φωτισμοί που βοηθούσαν όλα τα σημεία της σκηνής και εξαιρετικές χορογραφίες που στόλιζαν με τη σειρά τους την παράσταση.

Εγώ θα το ξαναδώ, εσείς;

Καλή σας θέαση!

Μαίρη Ζαρακοβίτη

Συντελεστές Παράστασης

Κείμενο-Σκηνοθεσία: Σταμάτης Πακάκης

Χορογραφίες: Εύη Τσακλάνου

Σκηνικά-Κοστούμια: Δανάη Σταματίου

Φωτογραφίες-Βίντεο: Διονύσης Μελογιαννίδης

Logo-Σχεδιασμός αφίσας: Στυλιανός Σκιαδάς

Στίχοι τραγουδιών: Κωνσταντίνα Χρίστου

Mua: Κατερίνα Πεφτίτση

Βοηθός Παραγωγής: Φένια Σταύρου

Παραγωγή: Pink Unicorn Productions

Επικοινωνία παράστασης: Αντώνης Κοκολάκης

*Την πρωτότυπη μουσική σύνθεση υπογραφεί η Μάρω Μαρκέλλου.

Παίζουν, με αλφαβητική σειρά, οι ηθοποιοί: Κωνσταντίνα Δαούτη, Σπύρος Ζουπάνος, Τερέζα Καζιτόρη, Σταμάτης Πακάκης, Φανή Παλιούρα, Μαρία Σωτηριάδου, Άρης-Ηλίας Τοπάλογλου

Ημέρα και ώρα παράστασης

Κάθε Τετάρτη στις 20:00, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.

Πρεμιέρα: 11 Οκτωβρίου 2023

Διάρκεια παράστασης: 85’

(Τις Τετάρτες 01 και 08 Νοεμβρίου η παράσταση θα είναι στις 21:30)

Εισιτήρια μέσω More.com by Viva https://www.more.com/theater/telenobela/

και με τηλεφωνικές κρατήσεις στο τηλέφωνο του θεάτρου 210 3234095

Τιμές εισιτηρίων

Κανονικό: 15€

Μειωμένο (φοιτητές-άνεργοι-ατέλειες-αμέα-ομαδικό άνω των 8 ατόμων): 12€

Υπεύθυνος επικοινωνίας: Αντώνης Κοκολάκης

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *