Αύγουστος Κορτώ

Τζέρι

Εκδόσεις Πατάκη

Ένα βιβλίο για το αγαπημένο μας τετράποδο. Τον πιο πιστό φίλο του ανθρώπου. Για τον Κορτώ είναι ο Τζέρι, για μένα ο Bobby, για εσάς ο Ερμής, ο Λόκι, ο Τζούνιορ, η Rainbow κτλ.

tzeri2314

Ο Κορτώ μοιράζεται μαζί μας όλες τις στιγμές με τον αγαπημένο του σκύλο, τον Τζέρι. Από την πρώτη στιγμή που η ματιά του έπεσε σε αυτό το τρυφερό τετράποδο, την στιγμή που το έβλεπε να κοιμάται γαλήνιο και αναρωτιόταν τι θα μπορούσε να περνά από το μικρό του, όμορφο μυαλουδάκι. Τις στιγμές που ένα χάδι, μια αγκαλιά, ένα τρυφερό γάβγισμα, τον έκανε να χαμογελά. Την ισορροπία που βρήκε μέσα από τον πιστό του φίλο, τις οικογενειακές στιγμές, τις ταρζανιές, τα μαλώματα αλλά και τις στιγμές που ο Τζέρι ήταν εκεί για εκείνον.

Όποιος έχει σκύλο θα ταυτιστεί με αυτό το βιβλίο. Ο Κορτώ, μέσα από τούτο εδώ, μιλά για όλους εμάς που αγαπάμε και δίνουμε τριγύρω αγάπη, που ο Ερμής ή ο Λόκι ή η Rainbow και ο Bobby είναι αναπόσπαστα μέλη των οικογενειών μας. Μιλά για τη χαρά που μας δίνουν, για την απλόχερη πίστη και αγάπη τους, για τον περιπετειώδη τρόπο που αντιμετωπίζουν τη ζωή, για την ανεμελιά τους, για τη θέρμη τους, για το γέλιο που μας χαρίζουν, δίνοντας χρώμα στα γκριζόμαυρα πέπλα των σκέψεών μας.

tzeri2315

Ο κόσμος μας ίσως να ήταν καλύτερος αν συμπεριφερόμαστε έτσι και στους γύρω μας. Αν αυτή την αγάπη την τεντώναμε να φτάσει να τυλίξει όλη τη Γη. Αν καταφέρναμε να δείξουμε στην τυφλή μας κοινωνία όλα όσα εμείς βλέπουμε.

Ο «Τζέρι» είναι το πιο τρυφερό βιβλίο που έχω διαβάσει, είναι ο φάρος της ύπαρξης και ένας αψεγάδιαστος ύμνος για το πιο σημαντικό τετράποδο της ζωής μας.

Μαίρη Ζαρακοβίτη

Buy the book here: https://www.patakis.gr/product/667950/vivlia-logotexnia-ellhnikh-logotexnia/Tzeri/

Αύγουστος Κορτώ

Ο Αύγουστος Κορτώ, κατά κόσμον Πέτρος Χατζόπουλος, γεννήθηκε το 1979 στη Θεσσαλονίκη. Έχει εκδώσει διηγήματα, μυθιστορήματα, ποιήματα, νουβέλες, κριτικές και βιβλία για παιδιά.

Από τις Εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορούν τα μυθιστορήματά του Το βιβλίο της Κατερίνας (2013), Επειδή είναι η καρδιά μου (2014), Μικρό χρονικό τρέλας (2016), Ρένα (2017), Σκυλίσια ψυχή (2018), Το μυστικό του Λεονάρντο (2019), Δέσποινα (2020), Όταν κοιμούνται οι φίλοι μου (2021), Μισό παιδί (2021), Η άλλη Κατερίνα (2022), Η μικρή λέξη αγάπη (2022), Τζέρι (2023), Τσιτσιμπού, η μάγισσα της πίστας (2023)• τα ευθυμογραφήματα Έρως ανίκατε μάσαν (2015), Νεοελληνική μυθολογία (2016), Ο άνθρωπος που έτρωγε πολλά (2016), Φωτιά στα Σαββατόπαχα (2018)• η μαρτυρία Η καλύτερη χειρότερη μέρα της ζωής σου. Κουβέντες για το φως μες στο σκοτάδι της κατάθλιψης (2020).

Επίσης, έχει γράψει βιβλία για παιδιά: Η εξαφάνιση της Ντόροθυ Σνοτ (2003), που απέσπασε το Κρατικό Βραβείο παιδικής λογοτεχνίας, καθώς και το Βραβείο Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού βιβλίου, Ο στοιχειωμένος πύργος της Ούρσουλα ντε Φλαφ (2005), Η μαμά δε θέλει να μου πάρει ζωάκι (2005), Έγκλημα στο Τούνδρα εξπρές (2011), Δεν ξανακάνω μπάνιο ποτέ! (2013), Το καταραμένο περιδέραιο της Νιαουφερτίτης (2016), Κορνήλιος Κρικ, σκίουρος ντετέκτιβ (2016) και Το ουφάκι (2017).