Μέσα σε μια μικρή σκηνή, η Μερόπη μας  αφηγείται τη ζωή της. Μέσα σε είκοσι τρία στιγμιότυπα από την πορεία της ζωής της, βλέπουμε την πρωταγωνίστριά μας να μεγαλώνει, να μαθαίνει και να εξελίσσεται, την ακολουθούμε πίσω από κάθε νέο βήμα και απόφαση, τη συντροφεύουμε σε όλες τις στιγμές της, είμαστε οι κρυφοί της παρατηρητές. Από ένα ήσυχο και υπάκουο παιδί, σε μια ονειροπόλα και ελπιδοφόρα έφηβη, έπειτα ξέφρενη φοιτήτρια και κατόπιν μάχιμη δικηγόρο, σύζυγο και μαμά, πεθερά, αλλά και μια τρυφερή γιαγιά και ηλικιωμένη, η Μερόπη μοιράζεται την ιστορία της, εκείνη και τις πτυχές της. Μεγαλώνει όπως όλοι μας, βιώνοντας μια κοινή και συνηθισμένη ζωή. Κι όμως προς αυτό το ποικιλόμορφο ταξίδι της ζωής, αλλάζοντας, πόσο ίδιοι μένουμε τελικά; Ποιο είναι το μήνυμα πίσω από την ιστορία; Τι μένει μετά από όλα αυτά; Μήπως όλα; Μήπως απολύτως τίποτα; Μήπως τελικά η  πορεία είναι αντίστροφη;

Μία παράσταση στη σκιά του προεδρικού διατάγματος 85/2022 (ΦΕΚ 232/Α/17-12-2022), με το οποίο τα πτυχία καλλιτεχνικών σπουδών εξισώνονται με απολυτήριο λυκείου. Θα θέλαμε πολύ να μάθουμε το όνομα εκείνου που σκέφτηκε και έπεισε και τους άλλους να γίνει κάτι τέτοιο. Θα επανέλθουμε.

akou2315t

Το “ΑΚΟΥ ΚΑΘΩΣ ΠΕΡΝΑΕΙ” της Μαρίας Μαραγκουδάκη, είναι ένας  κωμικός μονόλογος που πραγματεύεται τη ζωή μιας γυναίκας, τους προβληματισμούς της, τα μαθήματα ζωής της. Παρόλο που η ζωή της  Μερόπης δεν είναι περιπετειώδης ή συναρπαστική και η ίδια δεν βιώνει κάποια συνταρακτική τραγωδία, η ζωή και το ταξίδι της σε κερδίζουν, αφού σου προκαλούν οικεία και ζεστά συναισθήματα. Ο καθένας μας μπορεί να ταυτιστεί μαζί της. Η Μερόπη σου μεταφέρει κάθε συναίσθημα. Από τη νοσταλγία των παιδικών και εφηβικών χρόνων, στη χαρά, στην τρέλα και την παρορμητικότητα των νέων, στη σοβαρότητα και τα προβλήματα των μεγάλων, μέχρι την ατάραχη, αλλά με δυσκολίες, ζωή της τρίτης ηλικίας. Βιώνει κυριολεκτικά κάθε πτυχή της ζωής. Γύρω από μια μόνο πολυθρόνα, με έναν έξυπνο και ευφάνταστο τρόπο, ξεδιπλώνεται η ζωή της Μερόπης. Η Μαρία Μαραγκουδάκη, με έντονη παραστατικότητα και εκφραστικότητα, εναλλάσσεται στους χαρακτήρες της Μερόπης, δίνοντας ένα χιουμοριστικό τόνο στην άχαρη και ρεαλιστική πραγματικότητα. Το “ΑΚΟΥ ΚΑΘΩΣ ΠΕΡΝΑΕΙ ” αρχίζει και τελειώνει με έναν πανομοιότυπο τρόπο, όπως  συμβαίνει και στον κύκλο της ζωής. Τελικά, μέσα από την πορεία της ζωής, το σίγουρο είναι πως αλλάζουμε και παραμένουμε ταυτοχρόνως απαράλλαχτα ίδιοι.

Αναστασία Τζάνου

akou2314t

“ΑΚΟΥ ΚΑΘΩΣ ΠΕΡΝΑΕΙ”της Μαρίας Μαραγκουδάκη

Κωμικός μονόλογος

Συντελεστές :

Σκηνοθεσία/ Ερμηνεία/Videos/ Σκηνογραφία:

Μαρία Μαραγκουδάκη

Ηχογραφήσεις:

Τραγούδι: Αλεξάνδρα Αγγελέτου

Δημήτρης Αγγελέτος

Μαρία Μαραγκουδάκη

Κλασσική κιθάρα: Μαρία Μαραγκουδάκη

Ταμπουράς: Στέλιος Αγγελέτος

Φωτογραφίες: Άγγελος Παππάς

Φωτισμοί: Πάνος Κουκουρουβλής

Πληροφορίες :

Από 22/04 έως και 10/06

Σάββατο 21:30

Θέατρο “Επί Κολωνώ”-Σκηνή Black Box

Ναυπλίου 12 & Λένορμαν 94, Κολωνός

Διάρκεια παράστασης:65 λεπτά χωρίς διάλειμμα

Πληροφορίες/Κρατήσεις: 2105138067

One Response