6949256666 press@keysmash.gr

Ελεονώρα της Ακουιτανίας

keysmash powered by dycode

Eva Garcia Saenz De Urturi
Ελεονώρα της Ακουιτανίας
Εκδόσεις Ψυχογιός


   Ένα υπέροχο ιστορικό μυθιστόρημα έπεσε στα χέρια μου. Η Ελεονώρα της Ακουιτανίας, μια από τις πλουσιότερες και πιο ισχυρές γυναίκες στη Δυτική Ευρώπη κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα. Κόρη του Γουλιέλμου Ι΄. Ο δούκας Γουλιέλμου Ι΄ βρίσκεται νεκρός το 1137, πιθανότατα τον δηλητηρίασαν. Η Ελεονώρα, μόλις δεκατριών ετών, θέλει εκδίκηση και για αυτό τον λόγο παντρεύεται το γιο του Λουδουβίκου ΣΤ΄ του Παχέος, βασιλιά της Γαλλίας, που πιστεύει ότι κρύβεται πίσω από τη δολοφονία του πατέρα της. Στη γαμήλια όμως τελετή ο Λουδοβίκος πέφτει νεκρός με τον ίδιο τρόπο που πέθανε και ο πατέρας της. Ποιος κρύβεται πίσω από τις δολοφονίες; Τι κέρδος έχει από τη στέψη δύο παιδιών στο θρόνο;


   Η Ελεονώρα βάζει σκοπό να βρει εκείνο τον άνθρωπο. Σύμμαχοί της σε αυτή την περιπέτεια, οι γάτες της Ακουιτανίας, οι επικοί κατάσκοποι του δουκάτου. Τι θα συναντήσει στο διάβα της; Ποιος ή ποιοι κρύβονται πίσω από όλα αυτά; Η ιστορία μιας γυναίκας που επηρέασε την πολιτική αλλά και τον πολιτισμό.

eleonora22


   Η ιστορία πατά γερά σε γεγονότα, ενώ πλέκει μυθοπλαστικά τον χαρακτήρα της ηρωίδας. Έχει αρχή, μέση και τέλος. Έχει εξέλιξη των ηρώων, είναι γήινο, σε περνά μέσα από σοκάκια σκοτεινά γεμάτα δολοπλοκίες, συγκρούσεις, μάχες, αιμομιξία. Είναι ένα θρίλερ και συνάμα μια πολύ δυνατή βιογραφική άποψη μιας γυναίκας που όχι μόνο κατάφερε να επιβιώσει στο Μεσαίωνα, αλλά μπόρεσε και είναι ίση και να επιβληθεί σε ένα κόσμο κυβερνητικά ανδροκρατούμενο.


   Η συγγραφέας έχει κάνει τρομερή δουλειά στην τεκμηρίωση των γεγονότων και των πραγμάτων, λες και έχει ξετυλίξει όλο το κουβάρι μονομιάς. Αφήνει όμως λίγο λίγο την κλωστή στον αέρα και καταφέρνει με τη μικρή διάρκεια των κεφαλαίων να μην κουράζει τον αναγνώστη. Τον προκαλεί να πάρει θέση και μέρος σε όλα όσα διαδραματίζονται. Κάποιες φορές θα σου μιλά η Ελεονώρα, εξιστορώντας σου την ιστορία, κάποιες άλλες ο σύζυγός της ή ο θείος της. Υπάρχει ακόμα ένας αφηγητής, που θα σε περάσει με τη γνώση του σε καλντερίμια πιο φωτεινά και ίσως να σου δώσει κάποιες απαντήσεις που οι άλλοι δεν μπορούν. Είναι αυτός που γνωρίζει αυτά που οι άλλοι αγνοούν.


   Η Ελεονώρα της Ακουιτανίας είναι από τα βιβλία που θα σου κρατήσουν συντροφιά και το ενδιαφέρον στο έπακρο. Ίσως σε δελεάσουν για να ψάξεις να μάθεις περισσότερα για αυτή τη τόσο σημαντική γυναίκα. Οι λάτρεις των ιστορικών μυθιστορημάτων θα βρουν στις σελίδες του μια συναρπαστική ιστορία που θα τους καθηλώσει.


Μαίρη Ζαρακοβίτη


Buy the book HERE!

eva2214

Η ΕΥΑ ΓΚΑΡΘΙΑ ΣΑΕΝΘ ΝΤΕ ΟΥΡΤΟΥΡΙ γεννήθηκε στη Βιτόρια της Ισπανίας. Πήρε πτυχίο οπτικής και οπτομετρίας και εργάστηκε αρκετά χρόνια στον τομέα αυτόν, ώσπου πρόσφατα έγινε καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο του Αλικάντε. Είναι παντρεμένη κι έχει δύο παιδιά. Το 2012 το βιβλίο της La saga de los longevos χαρακτηρίστηκε εκδοτικό φαινόμενο, και μεταφράστηκε στα αγγλικά με μεγάλη επιτυχία στις Ηνωμένες Πολιτείες και στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ακολούθησαν τα Los hijos de Ad?n και Pasaje a Tahit? το 2014, και το 2016 ξεκίνησε η θρυλική τριλογία της Λευκής Πόλης. Η ΣΙΩΠΗ ΤΗΣ ΛΕΥΚΗΣ ΠΟΛΗΣ είναι το πρώτο μέρος της σειράς, που μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο, σε σκηνοθεσία του πολύ γνωστού διεθνώς Ισπανού σκηνοθέτη Daniel Calparsoro (Ποιος κλέβει ποιον; και Το μυστικό της πεταλούδας).

Please follow and like us:
Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
LinkedIn

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *