6949256666 press@keysmash.gr

Για τα παιδιά και όλους εμάς: Τα ξεχασιάρικα ξωτικά @ HGW

keysmash powered by dycode

Πείτε μου αλήθεια! Πόσο αδημονείτε για την ημέρα της Πρωτοχρονιάς; Ναι, σε εσάς μιλάω, σε εσάς τα λιλιπούτεια πλασματάκια, που ξυπνάτε πρωί πρωί και κοιτάτε κάτω από το δένδρο για να βρείτε τα δώρα του Αη Βασίλη. Ξέρετε ότι για να μοιραστούν τα δώρα βοηθούν τα ξωτικά; Η Φροίξη (Ειρήνη Ιωάννου Τσουκάνα) και η Μελένια (Μαριάννα Μεσσαλά) λοιπόν, τα δυο γλυκύτατα ξωτικά, έχουν αποστολή αλλά… Τα παίρνει ο ύπνος!

Ξυπνούν την ημέρα της Πρωτοχρονιάς και φυσικά δεν έχουν μοιράσει τα δώρα.

Τώρα; Τι θα κάνουν; Αποφασίζουν να πουν ψέματα και όχι την αλήθεια στον Άγιο. Η Φροίξη καταστρώνει το σχέδιο, παρόλο που η Μελένια αρνείται να γίνει συνεργός. Η τετραπέρατη Φροίξη όμως πείθει τη φίλη της να συναινέσει στο σχέδιό της. Και επειδή το ένα ψέμα φέρνει το άλλο, τα γλυκά μας ξωτικά μπλέκονται σε ένα κυκεώνα ψέματος και εγκλωβίζονται.

xehasiarika2314

Αν θέλετε μια υπέροχα διαδραστική και διασκεδαστική παράσταση, σας προτείνω να περάσετε μια βόλτα από την οδό Μαυρομιχάλη, στο νούμερο 138.

Εκεί, η Φανή Παλιούρα, που έχει γράψει το κείμενο και σκηνοθετεί την παράσταση, βρίσκεται με τα ξωτικά της, Μαριάννα Μεσσαλά και Ειρήνη Ιωάννου Τσουκάνα, για να διασκεδάζουν μικρούς και μεγάλους με μια εξαιρετική ιστορία για το ψέμα, την ειλικρίνεια, τη φιλία και φυσικά τις άγιες μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Το σκηνικό είναι πολύχρωμο, γιορταστικό, γεμάτο δώρα που περιμένουν να φτάσουν, με τη βοήθεια των ξωτικών, στα παιδιά την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Τα ξεχασιάρικα ξωτικά είναι μια όμορφη παράσταση, που μέσα από την διάδραση αλλά και την ίδια την ιστορία, θα βοηθήσει τα παιδιά να κατανοήσουν τις συνέπειες ενός ψέματος, τη σημασία που έχει να λες την αλήθεια – ακόμα και όταν φοβάσαι – και φυσικά τη σημαντικότητα της φιλίας. Η παράσταση έχει μια αφοπλιστική αμεσότητα. Η μουσική και τα τραγούδια ζωηρεύουν μικρούς και μεγάλους και τους προσκαλούν να πάρουν μέρος στα δρώμενα. Οι ατάκες δίνουν και παίρνουν και το γέλιο βγαίνει εκρηκτικό από τα χείλη μας.

xehasiarika2315

Η Μαριάννα Μεσσαλά έχει απίστευτη φωνή. Αυτό το κορίτσι είναι πραγματικό διαμάντι. Χειρίζεται εξαιρετικά τον ρόλο της Μελένιας, ενώ είναι και ο στιχουργός των τραγουδιών της παράστασης.

Η Ειρήνη Ιωάννου Τσουκάνα έχει ένα γλυκό και γεμάτο ενέργεια ταπεραμέντο. Τα δυο αυτά κορίτσια είναι ένα εκπληκτικό δίδυμο επί σκηνής και χαρίζουν απλόχερα μια μοναδική εμπειρία στους μικρούς μας φίλους.

Είναι μια πανέμορφη παράσταση που θα λατρέψουν γονείς και παιδιά.

Μαίρη Ζαρακοβίτη

Μία παράσταση στη σκιά του προεδρικού διατάγματος 85/2022 (ΦΕΚ 232/Α/17-12-2022), με το οποίο τα πτυχία καλλιτεχνικών σπουδών εξισώνονται με απολυτήριο λυκείου. Θα θέλαμε πολύ να μάθουμε το όνομα εκείνου που σκέφτηκε και έπεισε και τους άλλους να γίνει κάτι τέτοιο. Θα επανέλθουμε.

Κείμενο – Σκηνοθεσία: Φανή Παλιούρα

Trailer: Διονύσης Μελογιαννίδης

Φωτογραφίες: Χριστίνα Φυλακτοπούλου & Διονύσης Μελογιαννίδης

Logo- Σχεδιασμός αφίσας: Γιάννης Κεντρωτάς

Στίχοι τραγουδιών: Μαριάννα Μεσσαλά

Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Σταμάτης Πακάκης

Παραγωγή: Pink Unicorn Production

Παίζουν οι ηθοποιοί: Μαριάννα Μεσσαλά & Ειρήνη Ιωάννου Τσουκάνα.
HGW std. Supporting Queer Arts
Μαυρομιχάλη 138
Αθήνα T.K. 11472
Τηλέφωνο: 2111194905
E-mail: contact@hgwstd.org

Please follow and like us:
Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
LinkedIn

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *