6949256666 press@keysmash.gr

Καλύτερα γίνεται 2024

keysmash powered by dycode

Δρ. Νάνσυ Μαλλέρου

Καλύτερα γίνεται 2024

Ημερολόγιο business coaching

Εκδόσεις Πεδίο

Αυτή η κυκλοφορία πάει να γίνει θεσμός – διόρθωση: ΕΧΕΙ γίνει θεσμός – και πολύ μας αρέσει αυτό. Όπως έχει γράψει και η ίδια η συγγραφέας, αν κάτι μας έχουν μάθει οι προηγούμενες χρονιές, είναι πως τίποτα δεν πρέπει να θεωρούμε δεδομένο. Η Νάνσυ Μαλλέρου μοιράζεται μαζί μας το όραμά της, τις γνώσεις της, τις προτάσεις της. Εμείς πάλι… διαβάζουμε, μορφάζουμε, σκεφτόμαστε τι έχουμε ζήσει και τι πάμε να ζήσουμε.

Προφανώς θα έχουμε να διηγηθούμε στα παιδιά και τα εγγόνια μας ότι έχουμε βιώσει το μεταίχμιο μεταξύ δύο χιλιετιών, όπως έχουμε – δυστυχώς – βιώσει και τον πόλεμο στην τηλεόραση («Μεγαλώσαμε με πόλεμο στην TV», όπως έχει πει ο Springsteen). H πτώση του τοίχους του Βερολίνου φαντάζει πλέον μακρινή. Μεταβήκαμε από την εποχή της τηλεόρασης στην εποχή του διαδικτύου, στην εποχή του να ποζάρουμε απέναντι από ένα τηλέφωνο (μπρος την πολαρόιντ ενός παράλληλου σύμπαντος ίσως), στην εποχή να πληρώνουμε στο σούπερ-μάρκετ με το τηλέφωνό μας. Το “Back to the future” έχει αντιγράψει εμάς ή εμείς αυτό τελικά;

kalyteraginetai2024

Η Νάνσυ Μαλλέρου θα πρέπει να κατοχυρώσει τη φράση «Καλύτερα γίνεται». Δεν αποτελούν μόνο πεποίθησή της, είναι πλέον παγκοσμίως αναγνωρίσιμο motto. H ίδια κυκλοφορεί αυτό το ημερολόγιο, το οποίο με την πρώτη ματιά φαίνεται να συγκεντρώνει τα τυπικά ποιοτικά χαρακτηριστικά μίας ατζέντας-ημερολογίου. Για ξανακοιτάξτε όμως. Για δείτε ακόμα μία φορά. Εκεί πλέον ερχόμαστε πρόσωπο με πρόσωπο με έναν υπέροχο μπαχτσέ, γεμάτο άνθη και μυρωδιές δεν έχουμε δει και αισθανθεί ποτέ ξανά στη ζωή μας, γεμάτο όμορφα πράγματα που σίγουρα θα μας κάνουν κάτι εξίσου όμορφο μέσα μας.

Ο χαρακτήρας σας θα δέχεται νόστιμες προτάσεις «χτισίματος» με κάθε παράγραφο που θα διαβάζετε. Θα μάθετε πολλά και διάφορα, θα τα μεταφέρετε, θα τα υιοθετήσετε, θα τα ασπαστείτε. Εννοείται πως υπάρχει το εορτολόγιο και η αναφορά στο τι παγκόσμια ημέρα μπορεί να είναι η σημερινή ή η αυριανή.

Λόγια ενδυνάμωσης. Θυμάστε τι έχετε διαβάσει κατά καιρούς, τι σας έχει εμφυσήσει η δημιουργός; «Η επιτυχία δεν είναι οριστική. Η αποτυχία δεν είναι καταστροφική. Αυτό που μετράει είναι το κουράγιο να συνεχίζεις». Η κυρία Μαλλέρου επιστρέφει με το μαγικό βιβλίο των Μικρών Εξερευνητών, το εγχειρίδιο του πολίτη του μέλλοντος, το αλμανάκ του Μακ Φλάι, όλα στη συσκευασία του ενός. Ένα βιβλίο που βιβλίο δεν το λες, γιατί, απλούστατα, είναι κάτι πολύ περισσότερο.

mallerou2314

Μπήκα στο αρχείο μου. Βρήκα μία προηγούμενη παρουσίαση για ένα προηγούμενο «Καλύτερα γίνεται». Διαβάζω και αναμεταδίδω. «Είναι πολύ ευχάριστο το γεγονός ότι όχι μόνο ξεχάσαμε πως πρόκειται για ημερολόγιο… Ξεχαστήκαμε και ‘μεις οι ίδιοι. Αφήσαμε για λίγο τις σκέψεις μας να φύγουν από την φριχτή πανδημία και τα χάλια του σύγχρονου ανθρώπου και χαζέψαμε λεοπαρδάλεις, ελέφαντες και πιθήκους. Δημιουργήσαμε το δικό μας, το καταδικό μας εργαστήρι και ησυχαστήριο. Και ευχαριστούμε τη δημιουργό γι’ αυτό. Ευχόμαστε να είναι καλοτάξιδο και να βγαίνει κάθε χρόνο».

Και βγαίνει κάθε χρόνο! Και ανθίζει και γίνεται φουντωτό και μας δίνει τη δροσιά του, τη σκιά του, το αγχολυτικό του στέγαστρο. Κυρία Μαλλέρου, εδώ θα είμαστε, να το ξέρετε, θαμάζοντας και συζητώντας για το «Καλύτερα γίνεται 2044». Άνετα!

Κώστας Κούλης

Buy the book here!

H Δρ Νάνσυ Μαλλέρου είναι έµπειρη coach, ιδρύτρια της Life Clinic Group και ανάµεσα στους πρωτοπόρους του coaching στην Ελλάδα. Μέσα από τα σεµινάρια, τις οµιλίες, τα άρθρα και τα βιβλία της έχει επηρεάσει θετικά τη ζωή χιλιάδων ανθρώπων. Έχει την πατρότητα του όρου «Εσωκεντρισµός»©, που παρουσίασε στην οµιλία της στο TEdx το 2019 και ο οποίος αποτελεί τη βάση της προσέγγισής της στην προσωπική και την επαγγελµατική της ζωή και διέπει τη µεθοδολογία της στο coaching.

Το Women Economic Forum την τίµησε µε το βραβείο «Iconic Women Creating a Better World for All» (Μάρτιος 2020, Κάιρο). Είναι συγγραφέας των βιβλίων Ανταγωνιστές, συνεργαστείτε! (εκδ. Σιδέρης 2006), Καλύτερα γίνεται (εκδ. Φερενίκη 2009) και Εσωκεντρισµός (εκδ. Πεδίο 2022). Είναι πτυχιούχος της Γαλλικής Φιλολογίας, ενώ έχει master στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και διδακτορικό στις Συνεργατικές Στρατηγικές. Έχει πτυχίο Coaching από το Coach U και έχει παρακολουθήσει σεµινάρια Lifestyle Management από το Harvard Medical School-Dept. of Continuing Education.

Διαθέτει 14 χρόνια εµπειρίας στα πολύ απαιτητικά εργασιακά περιβάλλοντα πολυεθνικών εταιρειών ως στέλεχος επικοινωνίας και έχει διδάξει Μάρκετινγκ και Επικοινωνία στο Πάντειο Πανεπιστήµιο για περισσότερο από µία δεκαετία.

Έχει συµµετάσχει ως προσκεκληµένη οµιλήτρια σε πολλά επιστηµονικά συνέδρια και πανεπιστηµιακά προγράµµατα και έχει συνεργαστεί µε πολλές Fortune 500 εταιρείες, ΜΚΟ, startup επιχειρήσεις και σηµαντικές προσωπικότητες του επιχειρηµατικού κόσµου, της πολιτικής και του αθλητισµού.

Είναι πρέσβειρα του Women Act, ιδρυτικό µέλος και τέως πρόεδρος του ελληνικού παραρτήµατος της Διεθνούς Οµοσπονδίας Coaching (International Coach Federation).

Πιστεύει ότι η αγάπη, η πρόοδος και η συνεισφορά δίνουν αξία στη ζωή και ότι η ευδαιµονία δεν είναι προορισµός αλλά τρόπος να ταξιδεύουµε.

Please follow and like us:
Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
LinkedIn

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *