6949256666 press@keysmash.gr

LiVE! Groove Therapist, Foivos Zacharopoulos @ Piraeus Club Academy

keysmash powered by dycode

Γεμάτο συγκίνηση αυτό το LiVE. «Εξαιτίας» των ανθρώπων που συμμετέχουν. Γιατί, γίνεται κι αλλιώς; Όταν ανταμώνουν εκείνοι που έχουν να ιδωθούν χρόνια και θυμούνται τα παλιά και γελάνε και όταν θα ακουστεί και τούτη η ατάκα. «Έτοιμοι; Πάμε να τα σπάσουμε»;

Η απάντηση είναι πάντα «Ναι» και είναι πάντα εκκωφαντική. Με αυτό το σκεπτικό ανέβηκε στη σκηνή η ομάδα του Φοίβου Ζαχαρόπουλου. Είμαστε τρεις και ακουγόμαστε οκτακόσιοι ογδόντα τρεις. Ροκ και Fusion και Vaiστικες μελωδίες και γκάζια και tutti και κάπως έτσι αψηφά ο άνθρωπος τη βαρύτητα και τους λοιπούς νόμους της Φυσικής. Τρομερή απόδοση από τους μουσικούς επί σκηνής, περισσή ευγένεια από τον Φοίβο, ο οποίος έδρασε και σαν κονφερασιέ και δημιούργησε ακόμα καλύτερη ατμόσφαιρα και επαφή με τους «αποκάτω».

Κάποια στιγμή μάλιστα ανέβασε και έναν ακόμα μουσικό. Έναν εξαίρετο πνευστό και παραγωγό και ένα σωρό πράγματα ακόμα, τον κύριο Αποστόλη Μαλλιά, ο οποίος έδωσε αυτό το «τσικ» που μπορεί να βάλει φωτιά σε μία – κατά τα άλλα – ήπια μελωδία. Το καταφχαριστήθηκαν και τους είμαστε ευγνώμονες γι’ αυτό, αφού εκείνη η καταφχαρίστηση πέρασε και σε μας. Ιδανικό άνοιγμα συναυλίας, δεν το συζητώ.

Intro, Inexplicable Confession, Lost In Reverie, Distorted, Schumann Resonance, Alleviation

Οι Groove Therapist ανεβαίνουν στη σκηνή. Ανεβαίνουν, ανεβαίνουν… Καλά, πόσοι φιλοξενούνται απόψε; Το μυστικό είναι ότι πέρα από την πεντάδα, αυτό το βράδυ θα βρίσκονται παρέα τους τρεις υπέροχες κυρίες στα φωνητικά, οι Εύα Λαύκα, Ιωάννα Σωτηροπούλου και Αναστασία Αβανίδη και μία ακόμα υπέροχη κυρία, η Ντένια Παλαιολόγου, στη δεύτερη κιθάρα επί σκηνής. Το πάνε για big band και εμείς πετάμε τη σκούφια μας.

Ξεκινούν με τραγούδια από το προηγούμενο άλμπουμ τους, το ντεμπούτο τους με τίτλο “Mr. Funker”. Η Φανκοκατάσταση των μελωδιών ζεσταίνει τον κόσμο. Έχουν έλθει και αρκετοί μαθητές των παιδιών και το μάτι εστιάζει σε μία κυρία με ειδικές ανάγκες, την έτερη κυρία που την κρατά σφιχτά και που δεν την αφήνει από τα μάτια της και έναν κύριο ακόμα, σε επιτελικό ρόλο. Οι δυο τους φροντίζουν να περάσει καταπληκτικά η τρίτη. Και μαζί της περνάνε το ίδιο καταπληκτικά και εκείνοι. Ίσως η πιο συγκινητική στιγμή της βραδιάς.

Το “Monologue” παίρνει τη θέση του, ώστε να αποδοθεί από το συγκρότημα. Ο ήχος είναι πολύ καλός, η απόδοση των παιδιών υπεράνω σχολίων. Το διασκεδάζουν, το χαίρονται, παίζουν τα άπαιχτα με άνεση και χαμόγελο. Τελικά είναι Therapist ή TheraBeast τούτοι εδώ; Γιατί μιλάμε όντως για ένα κτήνος ρυθμικά και μελωδικά. Πολύ μεγάλη μπάντα, φίλες και φίλοι. Απλά ΠΟΛΥ μεγάλη μπάντα.

Mr. Funker, Mirror Of Reality, Dreams To Nightmares, The Announcement, Denial, Inner Turbulence, Morbid Alliance, A Second Chance, Broken Dreams, Time To Bow, The Touch Of Hades, Dive Into Nothing, Epekeina

Θα ήθελα να το γράψω αυτό. Επιτρέψτε μου. Οι Groove Therapist είναι η μοναδική μπάντα για την οποία έχω κάνει το πέντε στα πέντε. Προ-ακρόαση, παρουσίαση άλμπουμ, συνέντευξη ραδιοφωνική, συνέντευξη για το περιοδικό και ανταπόκριση συναυλίας. Κρατώ όλο τούτο σε μία πολύ ιδιαίτερη μεριά της καρδιάς για μένα και ευχαριστώ αυτό το υπέροχο τσούρμο για την εμπειρία και τη δυνατότητα να μάθω από κοντά ένα υλικό τόσο όμορφο και τόσο κοντά στην ψυχή. Και εις άλλα με υγεία; Άνετα, χωρίς περιστροφές και με πολλή μουσική.

Κώστας Κούλης

Please follow and like us:
Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
LinkedIn

0 Comments