6949256666 press@keysmash.gr

Θεώμενοι: Την κληρονομήσαμε @ Θέατρο Λύχνος

keysmash powered by dycode

O Μάρκος και η Όλγα κληρονομούν τη νονά τους. Η εκλιπούσα νονά Ερασμία κατοικούσε σε μια έπαυλη στην Άνοιξη. Η Όλγα είναι γενικά ένας ενθουσιώδης άνθρωπος, έχει ρομαντική ψυχή. Ο Μάρκος είναι μάλλον γκρινιάρης από γεννησιμιού του. Θέλει να τελειώνουν με τη διαθήκη, να πουλήσουν το σπίτι και να γυρίσουν πίσω στην Αθήνα. Στην έπαυλη θα βρουν τη Λούσι, που είναι η οικονόμος του σπιτιού και τον Πέτρο, που εκτελεί χρέη επιστάτη.

Μέχρι εδώ όλα φαίνονται μια χαρά, έλα που δεν είναι όμως…

klironomisame2313

Η δολοπλόκα Λούσι και ο Πέτρος γνωρίζουν έναν όρο της διαθήκης που θα φέρει τα πάνω κάτω στα δυο αδέρφια. Η οικονόμος έχει καταστρώσει σχέδιο για να διώξει τον Μάρκο και την Όλγα, ώστε το υπέροχο αυτό αρχοντικό να περάσει στα δικά της χέρια και του επιστάτη.

Επιστρατεύονται φαντάσματα και δολοφόνοι (δεν θα σας πω πώς), για να τρομάξουν τα δυο αδέρφια. Άραγε τα καταφέρνουν;

Μια κωμωδία που δεν έχει προηγούμενο σας περιμένει στο θέατρο Λύχνος. Η ομάδα των τεσσάρων έχει σκοπό να σας κάνει να λυθείτε από τα γέλια. Με τις οδηγίες του Σταύρου και της Ελένης, που εκτελούν και χρέη σκηνοθέτη, το θέατρο γίνεται όλο μια σκηνή. Η ίδια η σκηνή γίνεται το αρχοντικό της εκλιπούσας και η ενέργεια φουντώνει σε κάθε σκηνή.

Ο Σταύρος Παναγιωτόπουλος στον ρόλο του Μάρκου είναι εξοργιστικά τέλειος. Το έχει απίστευτα με την κωμωδία. Τεντώνει απίστευτα τον χαρακτήρα του, ώστε να γίνει όσο πιο σουρεάλ και βγάζει το περισσότερο γέλιο στην παράσταση.

klironomisame2314

Ο Βασίλης Πρέκας υποδύεται τον επιστάτη Πέτρο. Έχει μια πιο γλυκιά προσέγγιση στον ήρωά του. Έρχεται συνεχώς σε αντίθεση με τον χαρακτήρα του Σταύρου Παναγιωτόπουλου, αλλά η αντίθεση αυτή λειτουργεί μαγνητικά για τον θεατή. 

Η Ελένη Σιδεροπούλου, η δολοπλόκα Λούσι δηλαδή, είναι απολαυστική. Ο τρόπος που χειρίζεται τον χαρακτήρα της βγάζει γέλιο και ενώ κανονικά θα έπρεπε να την αντιπαθήσεις ως κακιά, καταφέρνει να σε κερδίσει εύκολα και να πάρεις το μέρος της. Η ρομαντική Όλγα βρήκε στο πρόσωπο της Νεκταρίας Οσάφη τον ιδανικό άνθρωπο για να ενσαρκώσει τον ρόλο. Κινείται σαν αερικό στον χώρο, τα ξεσπάσματά της έχουν μια κωμωδιακή αίσθηση. Ακόμα και οι εκφράσεις του προσώπου της boostάρουν απίστευτα τον χαρακτήρα που υποδύεται.

Η χημεία και των τεσσάρων στη σκηνή είναι εκρηκτική και σας προτείνω να δείτε άμεσα αυτή την υπέροχη παράσταση.

Μαίρη Ζαρακοβίτη

Μία παράσταση στη σκιά του προεδρικού διατάγματος 85/2022 (ΦΕΚ 232/Α/17-12-2022), με το οποίο τα πτυχία καλλιτεχνικών σπουδών εξισώνονται με απολυτήριο λυκείου. Θα θέλαμε πολύ να μάθουμε το όνομα εκείνου που σκέφτηκε και έπεισε και τους άλλους να γίνει κάτι τέτοιο. Θα επανέλθουμε.

ΚΕΙΜΕΝΟ: Σταύρος Παναγιωτόπουλος

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Σταύρος Παναγιωτόπουλος,  Ελένη Σιδεροπούλου

ΣΚΗΝΙΚΑ – ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ : Η ομάδα

ΠΑΙΖΟΥΝ (Αλφαβητικά): Νεκταρία Οσάφη, Σταύρος Παναγιωτόπουλος, Βασίλης Πρέκας, Ελένη Σιδεροπούλου.

ΘΕΑΤΡΟ ΛΥΧΝΟΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Χαλκιδικής 83, Αθήνα (Γκάζι)

Από 15 Νοεμβρίου και κάθε Τετάρτη στις 21:15.

Χρόνος: 70 λεπτά.

Διάλειμμα: Δεν έχει.

Τιμή εισιτήριου: 10 ευρώ.

Please follow and like us:
Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
LinkedIn

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *