Ατίθαση αυτή η Νέα Ιωνία. Ναι, ατίθαση. Δεν είναι τυχαία η επιλογή της συγκεκριμένης λέξης. Θέλετε να ξεκινήσουμε από τα γεωγραφικά; Βρίσκεται στα βόρεια της Αττικής, αλλά δεν ανήκει στα βόρεια προάστια. Γενέτειρα του Στέλιου Καζαντζίδη και του Νίκου Ξανθόπουλου, με κοντά εκατό χρόνια ύπαρξης και ένα εκπληκτικό εμπορικό κέντρο, με τη λεωφόρο Ηρακλείου στη μια μεριά και τον δραστήριο πεζόδρομο στην άλλη. Εκεί που εντοπίζουμε και το τσιπουράδικο της ιστορίας μας. Το ΡακοΓυάλι, το οποίο υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια, είναι ένας θαυμάσιος γευστικός προορισμός και το μεζεδοπωλείο που θα χαρείτε με την παρέα σας από τώρα και συνέχεια.

ragkogyali2377

Βασικά χαρακτηριστικά η φυσική ζεστασιά και το τόσο οικείο μοτίβο του μαγαζιού, οι χαμογελαστοί άνθρωποι που το έχουν αναλάβει και το έχουν αναγάγει σε κομμάτι της ζωής τους και όλα εκείνα που πάντα προσέχετε σε έναν τέτοιο χώρο. Οι μεζέδες είναι ξεχωριστοί, ένας προς ένας και το τσίπουρο είναι αυτό για το οποίο θα θέλατε να μιλάτε στους φίλους σας, με μόνο σκοπό να σας ακολουθήσουν την επόμενη φορά.

Πόσα τέτοια τσιπουράδικα ξέρετε, στα οποία ό,τι σερβίρεται να είναι φρέσκο, να είναι της αυτής ημέρας, να είναι ό,τι θα δίνατε εσείς στα παιδάκια σας χωρίς δεύτερη σκέψη; «Τρώνε τα παιδιά μου εδώ, φόβο δεν έχω». Φράση που σε γεμίζει με ασφάλεια. Φράση που δεν χρειάζεται στολίδια και λοιπές φιοριτούρες.

rakogyali2378

Το ίδιο το μαγαζί όμως δεν αρκείται μόνο στο άψογο φαγητό του. Το διανθίζει. Το πασπαλίζει. Το κάνει θελκτικό και επιθυμητό από την ανάγνωση του καταλόγου ακόμα. Και γι’ αυτό φροντίζει το προσωπικό, το οποίο είναι πλέον επιστημονικό, όσον αφορά τον τρόπο προσέγγισης των πελατών. Κάθεσαι στο τραπέζι και είναι σαν να τους ξέρεις όλους χρόνια. Κάτι που επιβεβαιώνεται στο τέλος, από τις τιμές των καταναλωθέντων. Ώστε λοιπόν έφαγες όλα αυτά και όλα εκείνα και πλήρωσες μόνο τόσο… Το χάρηκες τόσο πολύ, που σκέφτηκες να βγάλεις το κινητό σου και να απαθανατίσεις τον λογαριασμό και να τον στείλεις στον κουμπάρο σου. Το ξανασκέφτηκες όμως. Τον πήρες τηλέφωνο. «Θα πάρεις τη Μαρία και τα παιδιά και θα έλθεις εδώ που θα σου πω. Ναι, ναι, δεν χρειάζεται να είναι απαραίτητα Σαββατοκύριακο. Και καθημερινή μπορείς. Θα τη βαφτίσουμε Σάββατο»…

rakogyali2375

Κάπως έτσι οι παρέες μένουν παρέες. Έχουν ένα στέκι, έχουν τον κοινό τόπο, έχουν το σκηνικό στο οποίο θα ξεδιπλώσουν ιστορίες, παθήματα, ανέκδοτα περιστατικά, στιγμές τόσο μα τόσο δικές τους. Το ΡακοΓυάλι θα γίνει το ακροΓυάλι της ψυχής τους. Ίσως να είναι το τσιπουράδικο του μέλλοντος. Ίσως πάλι να είναι το μέλλον στα τσιπουράδικα. Μικρές και μεγάλες αναλήψεις βρώσης και πόσης και ισάριθμες καταθέσεις καρδιών από καρδιάς. Το ΡακοΓυάλι προσφέρει τα συστατικά. Προθυμοποιείται μάλιστα να τα ανακατέψει με μοναδικό τρόπο για σας. Για σας, που απλά θα πείτε καλησπέρα και θα καθίσετε. Για σας, που θα πείτε «Ευχαριστούμε παρά πολύ» όταν θα είναι ώρα να σηκωθείτε. Γιατί μέχρι τότε θα το νιώσετε κοντά σας, μέσα σας. Δικό σας…

ΡακοΓυάλι

Το δικό μας τσιπουράδικο

Πάρσης 5, Νέα Ιωνία (Τροχονόμος)

Τηλ.: 210 252 5000

rakogyali2374