6949256666 press@keysmash.gr

LiVE! Ghostlands & Ravenlands Festival 2023 @ Kyttaro LIVE

keysmash powered by dycode

Μακάρι να συνεχίσει και να συνεχιστεί. Ghostlands & Ravenlands Festival 2023. Αυτό το φεστιβάλ ήταν – και το γράφω όσο πιο απλά μπορώ – υποδειγματικό οργανωτικά. Πέντε συγκροτήματα, ελληνικά και ξένα και πριν τα μεσάνυχτα είχαν τελειώσει όλα! Τέτοιες διοργανώσεις τις θέλουμε και μάλιστα τις θέλουμε κάθε χρόνο. Μακάρι λοιπόν να γίνει θεσμός και μακάρι να μπορούμε να στηρίζουμε και να θαυμάζουμε κάθε χρονιά.

silent2323

Οι The Silent Rage εμφανίστηκαν γύρω στις ένδεκα. Με τρελό ενθουσιασμό και επιπλέον κίνητρο ότι μόλις την προηγούμενη μας παρουσίασαν το ολοκαίνουργιο δεύτερο άλμπουμ τους σε προ-ακρόαση, τον διάδοχο του “The Deadliest Scourge”. Δεν θα πούμε περισσότερα, γιατί θα δημοσιεύσουμε σχετικό άρθρο πολύ σύντομα. Αυτό που θα πούμε όμως είναι ότι την τσάκισαν τη σκηνή. Σε τρομερή φόρμα, με τραγούδια που αγαπάμε εδώ και αρκετά χρόνια, με εξαιρετικούς παίχτες και έναν μπροστάρη που το κατέχει για πλάκα. Δηλώνω οπαδός και μάλιστα πωρωμένος.

silent2324

My Race Won’t Last, Stormwarrior, The Deadliest Scourge, Sin Of A Pilgrim, Harvester Of Souls, Leading The Legions, Proselytize The Masses, The Serpent Lord, Code Of Destruction, Between Harmony And Sorrow, A Piece Of Eden

silent2325

Οι Primal Roots είναι ένα βαρβάτο σχήμα από το εξωτερικό, αλλά και από την Αθήνα, που εμφανίζεται απόψε. Το σχήμα με μέλη από ένα τσούρμο χώρες, ανέβηκε και μας ξετρέλανε με την εκτελεστική δεινότητά του και την άνεση επί σκηνής. Με μία τραγουδίστρια που έγραψε χιλιόμετρα και παίχτες που πατούσαν με τη μεγαλύτερη των ανέσεων, η ομάδα από τον Εσπεράντο χωροχρόνο έδειξε ότι μπορεί να κάνει σπουδαία πράγματα και εννοείται πως έχει την προσοχή μας.

Primal Roots2319

Same Old Pain, Race To The Red Light, Say It, Who Cares?, Black, Stand Up, Send In The Clowns, Mystery, Toxicity (System Of A Down), Tribal Dream

Primal Roots2320

Οι Dakesis είναι το guest «όχημα» από την Αγγλία για απόψε, μία πολύ ιδιαίτερη εμφάνιση. Κουαρτέτο, σκέτη φωτιά οι οργανοπαίχτες, με κιθαρίστα που παίζει τα άπαιχτα, με φωνή που ιντριγκάρει και πολύ κέφι. Στην ουσία αυτοί οι τέσσερις έχουν φτιάξει το δικό τους ωδείο στη γηραιά και όταν δεν πνίγονται με μαθήματα και ιδιαίτερα… παίζουν μαζί! Θαυμάσια εμφάνιση, τους καταχάρηκα και ελπίζω να έχουμε κι άλλα νέα τους σύντομα.

Dakesis2314

Ends Of Time II, On Wings Of Steel, The Great Insurrection,j Surrender Your Fears, Destined For The Flame, To Conquer Or Die, Ends Of Time I

Dakesis2315

Οι Kosmogonia καταλαμβάνουν τη σκηνή. Την καταλαμβάνουν όμως. Η εξάδα στέκεται με άνεση, βομβαρδίζει με folk, με Μέταλ, με καφρίλες, με τέχνη και τεχνική. Το φλάουτο δένει με τα ηλεκτρικά. Η γυναικεία lead φωνή ακούγεται σε όλους όπως πρέπει και αρκετές φορές βολτάρει παρέα με την ανδρική. Τα παιδιά θα παίξουν πολύ σύντομα στο Hammerfest στην Αγγλία τον ερχόμενο Φεβρουάριο και όλο αυτό τους έχει βάλει φωτιά. Ακούγονται κραταιοί, φαίνονται ακόμα πιο ισχυροί. Περιμένουμε εναγωνίως το δεύτερο άλμπουμ τους.

Kosmogonia2318

Raven’s Call, Dionysian Song, Hold Me, Oblivion, The Oracle, Melody Of Persephone

Kosmogonia2317

Solid Faith! Είναι μία από τις μπάντες που αγαπάω να αγαπώ και ανοίγει το φεστιβάλ. Είναι πάντα καλοί, τα τραγούδια τους μου αρέσουν ιδιαίτερα και ξέρουν να τα σπάνε. Μέταλ υψηλών προδιαγραφών, πολύ σπέσιαλ φωνή και γερή σκηνική παρουσία. Το διασκεδάζουν, τους αρέσει και ξέρουν ότι μας αρέσει που τους αρέσει. Τους βλέπω και μόνους τους, εννοείται και θα το έκανα διψήφιο αριθμό φορών, εννοείται.

SolidFaith2322

Eternal Quest, Forgive Yourself, Stay Forever Young, Stare At Me, Gone In The Daylight, See Through Time, Lost In Faith

SolidFaith2321

Ο κόσμος το γέμισε το μαγαζί, το γέμισε το Κύτταρο. Ήταν πολύ συμπαθητικά, είχαμε άνεση όσοι θέλαμε να βγάλουμε φωτογραφίες και ο επίλογος ήταν ένα θαυμάσιο happening με τη γλυκύτερη επίγευση. Θα τα ξαναπούμε και το πιστεύω αυτό. Ναι, θα τα ξαναπούμε. Α, μην το ξεχάσω… Πόσο ΕΠΟΣ είναι αυτή η μικρούλα, που όλη την ώρα απαθανάτιζε τις μπάντες επί σκηνής; ΠΟΛΥ! Πάντα τέτοια!

Κώστας Κούλης
Φωτογραφίες The Silent Rage: Κατερίνα Λιβανίου
Φωτογραφίες των υπόλοιπων συγκροτημάτων: Alex Galletti

epos2328
Please follow and like us:
Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
LinkedIn

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *