Η κουβέντα με τη συγγραφέα, σκηνοθέτη και ηθοποιό – και γονιό, να το τονίσουμε – Άννα Γαρεφαλάκη είχε προγραμματιστεί να γίνει εκ του σύνεγγυς, αλλά το σύμπαν συνωμότησε και κάπως έτσι σκεφτήκαμε να την πραγματοποιήσουμε τηλεφωνικά. Και η συνωμοσία σε αυτή την περίπτωση λειτούργησε υποδειγματικά. Η δημιουργός της παιδικής – για όλα τα παιδιά – παράστασης «Η ξεχασιάρα Μελίσσα», μιλάει μαζί μας για πώς η ιδέα έγινε θεατρικό έργο, για το πώς στήθηκε η παράσταση, για τον τρόπο που οραματίστηκε όλο αυτό, για την ευδοκίμηση των σκέψεων. «Η Μελίσσα γράφτηκε σε κάποια στιγμή συμπυκνωμένης ενέργειας… Είναι μία ολοκληρωμένη ιστορία».
Η ίδια ξεκινάει με μία πρόταση, η οποία ίσως είναι η επιτομή των όσων συζητήσαμε. «Αργά ή γρήγορα, οι ιστορίες, αν τις έχεις μέσα σου, βγαίνουν και λέγονται… Δεν μπορείς να κάνεις αλλιώς». Δεν μπορείς όντως και η κυρία Γαρεφαλάκη, η οποία έχει ανεβάσει τη Μελίσσα και στη Θεσσαλονίκη, πατάει σε μία υπέροχη ιδέα και στην ανάγκη να δοθεί αίσιο τέλος σε έναν πολύ κακό οιωνό. Μιλάμε για διάφορα θέματα και συγκρατούμε τη ζεστασιά, την “ακουστική αγκαλιά”, τον εξαιρετικό τρόπο έκφρασης και έκφανσης.
Μείναμε ενθουσιασμένοι από τη συνομιλία μας. H καλλιτέχνιδα μας έδωσε και μία πρόγευση για τα μελλοντικά της σχέδια και μας έχει ιντριγκάρει απόλυτα. Αδημονούμε να παρακολουθήσουμε το έργο, θέλουμε να δούμε από κοντά την ξεχασιάρα μέλισσα και Μελίσσα και ευχαριστούμε θερμά τη Μαρκέλλα Καζαμία, η οποία φρόντισε να πραγματοποιηθεί αυτή η συνέντευξη.
Κώστας Κούλης
0 Comments